Kdo kupi tako 'neuporabne' hiše????

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Iščem pa tudi kak poceni FM oddajnik, ki bi vsaj 20m daleč tako motil signal, da radijske postaje ne bi lovile
wink-1.gif

Sej to se pa da naredit
smile-1.gif
Vsaj včasih smo mulci vse sorte izumljali.
Eno primerno yagi anteno in generator šuma, pa naciljaš tja v tisto škatlo
smile-1.gif
Čez anteno pa eno smrekovo vejo za kamuflažo, nikoli ne bo pogruntal.

Sicer bi pa jaz raje svetoval, da greš popoldne okoli petih (ko so normalni takšni še nekje v stanju
tongue-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ah, kupis motor in odropotas ob soncnih dnevih, ko je slabo vreme si itak bolj notri.... Bos sel prej ti na jetra sosedu, ker uzivas, on ti pa ne more do zivega, vsaj mislil bo tako, trenutno zmaguje
smile-1.gif

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Hehe... Kupi uno stvarco, ki ti na določeni frekvenci predvaja MP3-je (oz. nekaj podobnega) ... Pol mu pa na frekvenco veseljaka naštimaš kaj takega, kar je tebi OK ali pa samo ššššššššššššššššššš
smile-1.gif

Eni imajo to v avtu...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Če ne maraš tišine si za 15 evrov kupiš mini prenosni mp3 predvajalnik s slušalkami in uživaš v ropotanju brez, da bi kogarkoli motil.

Tišine si pa žal ne moreš na noben način narediti, tudi čepki za ušesa ne prinesejo miru ampak zelo moteče šumenje v ušesih....

Jaz enostavno ne prenašam hrupa niti podnevi in vedno bolj sem alergičen na vsako ropotanje, še posebej pa na brezvezno.

Še nov ultrapameten hladilnik, ki 24 ur na dan ropota zaradi ventilatorjev, mi gre na živce in sem enostavno vse skupaj razdrl, odklopil ventilatorje in imam zdaj vsaj tih nepameten hladilnik.

Pač nimam sreče. Živim v neki zakotni vasi s tremi sosedi in ni pol toliko miru kot v centru Lj.
Res nimamo ropotanja avtomobilov zato pa 24 ur na dan laja sedem od osmih psov, ob tem pa še najbližji sosed od jutra do noči navija radio, se dere na pse...

Hiše prodati ne morem, ker v njej živijo še starši, povrhu so pa še cene mizerne in za cel 350m2 grad dobim komaj dvosobno stanovanje.

Imamo še neko zamočvirjeno parcelo ob gozdu, kjer je skoraj popoln mir in tam bom naredil ali lesen vikend ali postavil bivalni kontejner samo problem je, ker moram teren najprej nasuti, ker je ob večjem deževju pod vodo...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Hehe... Kupi uno stvarco, ki ti na določeni frekvenci predvaja MP3-je (oz. nekaj podobnega) ... Pol mu pa na frekvenco veseljaka naštimaš kaj takega, kar je tebi OK ali pa samo ššššššššššššššššššš
smile-1.gif

Eni imajo to v avtu...

To sem že poskusil pa žal ne lovi 20m in zato ne preglasi radia.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ah, kupis motor in odropotas ob soncnih dnevih, ko je slabo vreme si itak bolj notri.... Bos sel prej ti na jetra sosedu, ker uzivas, on ti pa ne more do zivega, vsaj mislil bo tako, trenutno zmaguje
smile-1.gif

Tole bi bila odlična rešitev, če ne bi imel doma čez glavo dela.
Kdo bo pa obdelal 5000m2 vrta, pol sadovnjak, pol pa zelenjavni vrt s toplo gredo...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
hm, sej lahko greš v najem da rešiš svoj problem alergije na hrup, starše pa pustiš v miru....al zakaj bi fikusa špilal.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Še enkrat enak odgovor.

To bi bila odlična rešitev, če ne bi imel doma čez glavo dela.
Kdo bo pa obdelal 5000m2 vrta, pol sadovnjak, pol pa zelenjavni vrt z veliko toplo gredo, ob tem moram skrbeti še za bolnega očeta, mama pa tudi ni več prav pri močeh in je marsikaj treba pomagati tudi njej....

A naj zaradi soseda zdaj vse to prodam po tretjinski ceni kot je naredila to že ena druga soseda?
Ob tem oba starša takoj kap....

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Privosci mu nekaj dni heavy metala al kaj podobnega.

Nočem biti še slabši kot je on, sploh pa bi šel heavy metal ter kak hard rock na živce tudi meni, staršem, ostalim sosedom....

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Iščem pa tudi kak poceni FM oddajnik, ki bi vsaj 20m daleč tako motil signal, da radijske postaje ne bi lovile
wink-1.gif

Sej to se pa da naredit
smile-1.gif
Vsaj včasih smo mulci vse sorte izumljali.
Eno primerno yagi anteno in generator šuma, pa naciljaš tja v tisto škatlo
smile-1.gif
Čez anteno pa eno smrekovo vejo za kamuflažo, nikoli ne bo pogruntal.

Sicer bi pa jaz raje svetoval, da greš popoldne okoli petih (ko so normalni takšni še nekje v stanju
tongue-1.gif

A bi to res delovalo?
Se slučajno da dobiti kak načrt kako naj to naredim in kje dobim vse dele, sicer pa mislim, da poznam enega, ki se nekaj ukvarja s servisom elektronike in bom njega prosil za to rešitev.
Sicer bo pa potem verjetno začel s kakšnimi kasetami, ker enostavno ne prenaša miru.

Dokler ga je lahko še pil je bil še kar ok, zdaj ko ima putiko ter revmo in ga ne sme piti niti malo se mu pa iz dneva v dan bolj meša...

Sicer nam je pa v življenju naredil že toliko škode, da ima veliko srečo, da sem miroljuben, ker sicer vprašanje, kje bi bil on danes....
10.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.751
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Privosci mu nekaj dni heavy metala al kaj podobnega.

Nočem biti še slabši kot je on, sploh pa bi šel heavy metal ter kak hard rock na živce tudi meni, staršem, ostalim sosedom....
Pa saj to prizges takrat kadar bos starse peljal k zdravniku in te posledicno ne bo doma.
evil.gif
ko bos pa prisel domov bo pa tudi ze konec CD

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
2 litra šnopsa mu nastavi na verando, paga bo zamikalo. Sicer pa vsakega enkrat pobere... Včasih je pa res zanimivo koliko zdrži človeško telo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Potem še rabi usmerjeno anteno, da nebo cela vas kolnela, zakaj v sobi ne vleče radio veseljak. Kot vidim ima ta reciver vhod kar pomeni, da lahko svoj MP3 predvajalnik, ki si ga sicer imel na svojih ušesih, priklopiš in njegov radio veseljak bo naenkrat igral tvojo željeno glasbo. Me res zanima sosedova faca....
cheer.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Bodo pa pač brez neumnega radia
wink-1.gif

To bom itak vključil samo takrat, ko bo imel vklopljen radio, tako ali tako se bo moral prav hitro prestaviti na kasete, mp3jev itak še niti ne pozna;)

Kje vidiš mp3 vhod-torej vhod za slušalke???
A prek koaksialnega kabla?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38

Najlepša hvala.
Bom z veseljem zreskiral 25 evrov, da nikoli več ne slišim radia Veseljak in tiste glupe napovedovalke, ko vsake pet minut reče dragi moji veseljaki, pa glupih reklam...

Točno tole rabim, upam, da pošiljajo v Slovenijo.

A bo res 100% preglasilo radijski program sosedovega radia?

FM frekvenco kot vidim enostavno nastavljam s tistimi gumbki, rabim pa samo še 12V napajalnik.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113

Meni pri tem projektu nekaj močno smrdi, zna bit da se motim. Ampak stvar zgleda tako kot da bi en čudak oz. skupina tipa "hepi hepi" zlobirala sredstva od neke nategnjene občine na koncu pa od vsega skupaj ne bo nič.

BBC ki se omenja od vsega začetka recimo nikoli ni pristopil k projektu ker ima lastne take projekte in jim je povedal da so "omejeni" samo na območje velike britanije. Bi najprej rad videl kako bodo zbrali 17 miljonov evrov od komercialnih TV hiš po EU zato da boš lahko po TV spremljal par čudakov ki prestavljajo cegle.