Kdo je za prepolovitev JAVNE BANDE?

krko

Guru
5. sep 2010
2.770
1.462
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Kje pa vidiš mešanje? Zapisal sem, da bi bilo zanimivo, če bi VSI v JU, torej VSE naštete službe računale svoje storitve po ceniku. Kalkulacija cene 'za šalterjem' pa bi vključevala vse, tudi vodilne. Tako, kakor je v realnem sektorju - ura delavca ni le njegov zaslužek.
Po drugi strani bi bilo tudi zanimivo videti razne "uspešne" gospodarske družbe (s svojimi "rešitvami" in vizijami), ko bi naročila države prenehala prihajati...

467716-post_slo.gif

dat-con d.o.o.

http://supervizor.kpk-rs.si/podj/67590420/
grims-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.251
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Javni sektor si lahko fino izplačuje nadure - vsak mesec do največ 20 nadur...

Spet posplosujes. V zasebnem sem dobil 13. placo, novembra in decembra dvojno placo, placo po uspehu, po prodaji, dodatek za ucinkovitost in placane nadure, in to konkretno.
Zdaj sem v zdravstvu placane NIMAM nobene nadure, delam jih po 50-80 dodatnih na mesec. Praznike nimam placane nic vec kot nedelje, napredovanj ni, 13. plac, bozicnic ni, placila po uspesnosti ni, nagrad ni... Vi kar enacite javno upravo z javnim sektorjem.

Točno to je problem, enačenje javne uprave z javnim sektorjem.
Država bi ta hip zmagala, če bi iz vseh varčevalnih pogajanj (z izjemo pri materialnih stroških, torej javna naročila ipd) izločili zdravstvo in uniformirance (torej policija, gasilci ipd).
Tako pa butlji počnejo ravno nasprotno, kot vse vlade doslej, ko se je varčevalo.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Drgač ena delavka v Mečkatorju dela 3x več kot čistilka z večjo odgovornostjo za manjšo plačo in 50 urami več kot ena čistačica v javni brez znanja slovenskega jezika.
To ni res, čistilke tudi v javni startajo s plačo manjšo od minimalca, tak da šel z dodatki dosežejo mini9malno plačo (vse dodatke šenkajo, ker minimalc jim itak pripada) Mali fejsz najebejo v sepovsod za malo denarja, edino pogoji dela so bolj človeški, več dopusta lažja norma in to
Me nisi razumel! Če vse ure 250 deliš na 180 dobiš manj na uro. In če tolk plačane ure pomnožiš z 180 imajo manjšo od minimalca !Zraven Odbij še krajo dodatkov na nedeljsko in praznično delo ter nenazadnje nočno delo.Ker ob 4 30h ko hodijo v službo imajo že nočno delo !

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Javni sektor si lahko fino izplačuje nadure - vsak mesec do največ 20 nadur...

Spet posplosujes. V zasebnem sem dobil 13. placo, novembra in decembra dvojno placo, placo po uspehu, po prodaji, dodatek za ucinkovitost in placane nadure, in to konkretno.
Zdaj sem v zdravstvu placane NIMAM nobene nadure, delam jih po 50-80 dodatnih na mesec. Praznike nimam placane nic vec kot nedelje, napredovanj ni, 13. plac, bozicnic ni, placila po uspesnosti ni, nagrad ni... Vi kar enacite javno upravo z javnim sektorjem.

Točno to je problem, enačenje javne uprave z javnim sektorjem.
Država bi ta hip zmagala, če bi iz vseh varčevalnih pogajanj (z izjemo pri materialnih stroških, torej javna naročila ipd) izločili zdravstvo in uniformirance (torej policija, gasilci ipd).
Tako pa butlji počnejo ravno nasprotno, kot vse vlade doslej, ko se je varčevalo.

Zakaj banda sindikatska zmeraj nabija z tistim,ki imajo prenizke plače,kaj pa tisti,ki jajca praskajo in piz.ližejo ?? Borte se za to da vam oni dajo 15%
cheer.gif
s tem ko se borite z 500 evri hkrati podpirate bando obiralsko komunističnega sistema.