Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Tisti zadetek je, za povrh, šel na moj pas, v mojo varnostno, čez polno črto , pred semaforjem.
On je kriv ker tam ne bi smel prečkat na tvoj pas!!!!!!
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Tisti zadetek je, za povrh, šel na moj pas, v mojo varnostno, čez polno črto , pred semaforjem.
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Kolikor je meni znano, lahko uporabljaš pospeševalni pas tudi nekaj metrov po izteku, če tako nanese situacija. Vsaj v tem primeru bi bila to seveda bolj pametna poteza, kot pa na polno zabremzati pred koncem.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
PS, jaz dostikrat uporabim pospeševalni pas še naprej, ker res ne upam tam bremzat, rajši kazen za vožnjo tam, ko pa nalet v rit pa še pol kak tovornjak v tebe...se ne splača.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
PS, jaz dostikrat uporabim pospeševalni pas še naprej, ker res ne upam tam bremzat, rajši kazen za vožnjo tam, ko pa nalet v rit pa še pol kak tovornjak v tebe...se ne splača.
Ni kazni......pametno si rešil situacijo..in tako naredil najman škode/komplikacij.....to je vse.....vsaj v avtošoli sem tako izvedel!
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Kameleon tole pa ti sigurno malce na pamet govoriš.Avtošola tega sigurno ne uči.Ker je tista polna črta na koncu pospeševalnega pasu enaka zidu(tako učijo,učimo)
Pravilno vključevanje je pa takšno da že na uvozu na pospeševalni pas gledaš levo,in če vidiš (konkretni primer) tovornjaka ki se ti ne umakne na prehitevalni pas,pač zmanjšaš hitrost in se na vozni pas vključiš za njim.
Vožnja naravnost(na odstavni pas) bi bila dovoljena le v primeru,da je gostota prometa tako velika da bi morali na pospeševalnem pasu ustaviti - torej če bi za tovornjakom bilo še več vozil na voznem pasu
Ah ja,pa onemu kaj je napisal da eni vidijo neki imaginarni zid na koncu pospeševalnega pasu svetujem da naj pride malce v pomurje kjer na koncu pospeševalnega pasu ni odstavnega pasu ampak ograja pa naj proba tam naprej ravno peljat.
upiwaly ograja je za to,ker na pomurski avtocesti ni odstavnega pasu,zato tudi ne moreš po njem peljat.Sicer pa sem ti tudi jaz napisal kdaj lahko prevoziš polno črto.V primeru da je gostota prometa tako velika da se ne moreš vključiti na vozni pas in bi zato moral na pospeševalnem ustavitiCitat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Ne vem no. Nisem še videl, da bi ograja na pospeševalnem pasu bila kar tako tam. Najbrž je tam z razlogom. In ta razlog po vsej verjetnosti ni "imaginarni zid". Tudi mene so v avtošoli učili, da lahko v izredni situaciji prevoziš takozvani imaginarni zid. Zdaj pa ne vem. A se je to spremenilo v zadnjih letih...?