Kdo bi bil kriv?

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Tole se mi je zgodilo na dunajski. S petrola sem hotel zapeljati na dunajsko, na desni pas, ki je bil v celoti prost, na levem pa je bilo nekaj prometa. Ko sem bil z nosom že na cesti, se je tip na levem pasu odločil, da gre na desnega (cca 3m pred izvozom s petrola), ker jasno ni hotel biti 3. v levi koloni. Tip se obesi na hupo, jst nagonsko zabremzam (itq sm šel cca 10-15km/h), tip gre nekaj cm mimo mojga nosu na desni pas in mi potem, ko sva stala na semaforju, začne z roko kazat, češ da sm slep ali zmešan, sj bi ga skoraj izsilil.

Nisem reagiral na njegovo pantomimo, me pa vseeno bega, kdo bi bil kriv, če bi počilo? Tehnično gledano noben ni naredil prekrška, oba sva mela žmigavce in hotela zapeljat na prosti pas, problem je le, da sva oba hotela to storit v istem trenutku na istem mestu. Še slikca za lažjo predstavo, jst sm rdeč, on je črn.

rhr-nearmi.jpg

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Na naprednosti cesti? Misliš neprednostni? Petrol je prednostna? Al si narobe prebral, kdo je kdo
grin1.gif

@avtor. (govorim iz glave oz. po branju, kako naši miličniki delajo). Če bi se ti v njegov zadnji konec zaletel, bi bil ti kriv. Če bi se on, bi bil on. Bi pa vseeno rekel, da je on kriv (v vseh primerih), ker imajo taki petroli ponavadi na desni strani trikotnik, kar pomeni, da je on na neprednostni in zavija na prednostno; torej imaš ti prednost pred njim...

Vseeno v takih primerih raje mal boljš poglej, če kdo čaka, da se vključi v promet in ga spusti...
zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
jap..na NEprednostni cesti!

...mistejka di mejka....

(imam pogosto take padobrance, tako da sem ob takih vključevanjih previden)

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Možno da res. Čeprav mi v avtošoli noben ni reku, da je treba, kadar se vključuješ na desni pas dvopasovnice, počakat, da je tudi levi pas prazen. Oz. če to izvajaš, si ponavadi deležen troblje od zadaj
rolleyes-1.gif

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Avtor teme je rdeč in nima prednosti.

@avtor: po mojem ti v vsakem primeru, ker si pač na neprednostni. So pa zoprni teli manevri pri križiščih/priključkih na večpasovnico.

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Avtor teme je rdeč in nima prednosti.

LP

Zdaj je jasno
zmaga.gif

Ovca...hahaha...tudi jaz sem prebral samo tvoj odgovor tako, da sem v drugo razmišljal za drug avto (rdeči) kot pri prvem odgovoru.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Kriv bi bil ti ki prihajaš iz neprednostne ceste.
confused-1.gif

Se tudi meni to velikokrat dogaja
stupid-1.gif

Sem že pomislil na to da kakšna "rasa" to namerno počne,samo za to da te za***ebe
jezen.gif

20. okt 2008
327
25
28
Ti verjetno ne bi bil kriv edino v primeru, če bi črni avto prevozil polno črto, ki pa je v konkretnem primeru mislim da ni - torej si kriv kr lepo ti, čeprav po "krivem"
evil.gif

Situacija z omenjeno polno črto je na primer na začetku Šmartinske, ko se vključuješ z obvoznice, tam pa v podobnem scenariju imaš prednost oz. ti ni treba biti pozoren na vključevanje.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Sem že pomislil na to da kakšna "rasa" to namerno počne,samo za to da te za***ebe
jezen.gif

Niti ne, to je le rasa, ki je ali tupa ali pa ima popolno nezmožnost predvidevanja. Podobno kot ljudje, ki se na dvopasovnici nonstop vozijo v mrtvem kotu vzporedno vozečega vozila. Nič od tega sicer ni v nasprotju z zakonom, so pa to malenkosti, ki so lahko meja med celim in razbitim avtomobilom.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
črni avto bi bil kriv... rekel bi da ni dal smernika in te ni opazil. ker bi bil tvoj avto poškodovan iz boka ti dejansko nisi imel možnosti izsiliti črnega. Oz če rečemo tako kot v časopisih.. iz neznanega razloga je zapeljal na moj vozni pas, kjer ni opazil da se pravilno vključujem na prednostno cesto. Isti [censored] so črni, ki v rondoju tako sekajo 2 vozna pasa za izhod iz krožišča.

lp

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ja seveda in tvoja beseda je pa zakon. Ker se ti vključuješ si ti dolžen opazovati promet in predvidevati. Glede smerokazov (ali ga je dal ali ne) so pa stvari kar konkretno dokazljive tako da ne bi daleč prišel.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
so dokazljjive če gre žarnica po gobe. Če cela ostane se ravno tako da dokazat?
Sicer pa čist odvisno kdo bi komu kam priletel in od lokacije na cesti
Bi bilo pametno to vprašanje poslat na roško, kakšno avtošolo, policajem....

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Tale tema je podobna tisti, ko na prednostni cesti šofer da smernik, da se bo izključil, potem si pa premisli in vozi naprej, vi pa speljete na podlagi njegovega smernika in bum. Tu pridejo vpoštev priče.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Lahko pa ,da mu je rabil nov bok avta pa te je hotel malo podrsat pa si ga zahebal in se je jezil ,ker itak bi bil ti (avtor teme) kriv.

No pa še en primer...navadna cesta.....vklučuješ se iz črpalke na glavno cesto in zavijaš desno....isti trenutek nekdo proti tebi prehiteva avto in še polna črta je......in poči..............kdo je kriv?Kdo komu plača škodo?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Moje razmišljanje na nekaj komentarjev zgoraj: vključujem se na avtocesto ... vozila se umaknejo na prehitevalni pas ... lahko se najde tepec, ki bo v trenutku mojega vključevanja zavil na vozni pas in izsilil karambol. Kriv bom jaz?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ja ti ja....ker se nisi prepričal ,če se lahko varno vklučiš v promet....tudi nikjer mislim da ne piše, da se moraš umaknit na prehitevalni pas....je to samo dobra volja.

Aja...še odgovor od prej....kriv je bil ta ki je speljeval s črpalke in je moral škodo plačat ,ker se ni prepričal če je cesta prosta....ta ki je pa prehiteval je pa samo kazen dobil za nepravilno prehitevanje.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Fajn ... ko si bom začelel drug avto, grem na obvoznico.
cheer.gif
Kje bo najboljše to izvesti, da hitrosti ne bodo prevelike?