Kdaj je pravi čas?

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Poglej, da ne boš še resno mislila, da so tu sami loleki ...
človek je kot tak individualist, praviloma razmišlja po svoje. Otroci so zelo zahtevna tema, verjemi mi. O tem ne gre samo po nekem določenem ključu, pač pa moraš bv sebi imet željo po otroku. Zdaj, vsak zase najbolje ve, česa je zmožen, česa želi ...
Je pa vzgoja otroka precej zahtevna naloga. To ni enako, kot pazit na sosedovega otroka ... je pa nekaj res. Če imaš prej otroke, kasneje lahko toliko bolj uživaš, če pa jih imaš kot starček (v narekovajih), pa kasneje nimaš časa uživat z njimi, niti ne sam ... leta, leta ...
evil.gif

LoveGirl

Pripravnik
13. avg 2007
102
0
16
dezela medijev in zelenih gozdov =)
No sej sm vedla da z mal trdih bom pa tud od tebe dubla kak pamtn odgovor- vsaka čast
grin1.gif

Se strinjam s tabo- otroc niso mačji kašelj, niti pod razno ne...
in met svojga al pa pazt sosedovga je tud velka razlika...

smo si pa ljudje različni- jaz osebno (in tud moj predragi) sva nora na otročke
roza.gif

pa ne sm sosedove... jst mam velik izkušenj z delom z otroci kr sm delala v vrtcu in še vedno delam z otroci preko kluba, v katerem vodm otroške delavnce... in ja to je res par urc dnevno...
ampak mi nobeno delo oz zaposlitev z otročkom ni problem, ne meni ne njemu

vsekakor je želja tista prva k je povod da se o tem sploh razmišlja...
dilema je bila morda res samo ta "pravi moment oz položaj" in zato sprašujem al je res treba met vse pošlihtano predn si otroka umisliš?
ker čakat idealno situacijo je enako kot čakat da ti bo na bučo palo miljon evrov
wink-1.gif

želja po otroku je definitivno 1. v vrsti za odločitev, šele za tem je vse ostalo
smirk-1.gif

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Citat:
Uporabnik LoveGirl pravi:
dilema je bila morda res samo ta "pravi moment oz položaj" in zato sprašujem al je res treba met vse pošlihtano predn si otroka umisliš?

Zelo kratek in jasen odgovor: NE

ni treba ...

če bi vsi čakali na idealno možnost, bi nas blo še pol manj ... že tko nas ni veliko ...

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
seveda ni res, planica stane cca 0,15 € na kos, ruknes jih 5na dan recimo, otroka se mors kdaj pa kdaj umit v dnevu, hrano pa nosiš v zizu vsaj prve dneve mesece... tako da strošek je manjši kot če imaš psa. Spet odvisno od kompliciranja.

zdaj pa si izračunaj če rabiš poleg tega še avto, bajto in jahto.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Bla bla bla, samo nabijas. Kot sem ze rekel, isces neko kvazi moralno potrditev. Poglej kako pises, vec ali manj pises v retoricnih stavkih na katere ne pricakujes nic drugega kot potrditev necemu kar si ze zdavnaj si vtepla v glavo. Pises tako, da cloveku ne puscas veliko manevra. Predvideva, da tudi moz nima prevec besede od tebe, se ne cudim.

Lahko sta oba nora pa to se ne pomeni, da sta oba dala cez kar si zelita. Potovanja? Uzivanje? To vaju nic ne mika? Bum takoj otroka in to je to? Kaj ce otrok zboli? Bosta se vedno tako enotna? Ti se ukvarjas z otroci. Kaj pa on? Upam, da je pripravljen na to kar prinasa otrok in to je prilagajanje ter odrekanje.

LoveGirl

Pripravnik
13. avg 2007
102
0
16
Nisem mela namena na dolgo in široko razlagat na kak način se je on z otroci ukvarjal, ampak če te že zanima je bil tud on varuh, delal je v mali šoli jezdenja, pa tud prečuval kr nekej otrok... tko da ne ti men k pojma nimaš...

če si si ti nek u glavo vcepu še ne pomen da smo vsi isti...

če me drugi normalno zastopjo kaj sm hotla s to temo, kako debato in ne nekih potrjevanj, kr je nenazadne moja privat stvar za kaj sva se odločla... sm pa firbc in me zanima kaj drugi misljo o otrocih in primernem času... pa sej se sploh ne bom več s tabo ukvarjala kr očitno žviš v svoji filozofiji in se ti ne da dotupit nič
uf-1.gif

ne vem kdo je tle ritoglav in zajedav
stupid-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Meni si bila jasna ze v prvem, ajde lazem, v drugem postu. Zdaj si se zatekla k imenom, ki jih uporabljas za "zatezene" ter "nerazumevajoce" sogovornike.

Niti na eno vprasanje mi nisi odgovorila, bolj pomebno sebi nisi odgovorila. Delo z otroci ter imeti lastnega, nazadnje ko sem pogledal je se bila razlika.

Ne vem, ce spremlajva isto temo, a se mi zdi, da te nihce ravno ne razume, daj preveri se enkrat, bos presenecena nad svojo ugotvitijo.

In sedaj, ko si ugotovila, da si mi ze enkrat v preteklosti podelila 1*, se nehaj izgovarjati na mojo titulo, ki je plod moje lastne zelje.

Lahko je imenujes filozofija ali pshilogija, jaz temu pravi realnost, kateri ti se zdalec nisi dorasla. Pa srecno se naprej. Upam, da v bodoce najdes se vec zivljenjskih napotkov na Alterju.
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pa kaj ti je? Ženska je lepo vprašala, kdaj je po naše, po našem razmišljanju pravi čas za otroka? Enostavno vprašanje, na katerega ni enostavnega odgovora. In tu se je začela debata....
Živimo v času, ko je njeno vprašanje 100% na mestu. Verjamem, da se nas večina , ki lezemo proti 30im ubada z resnim vprašanjem, kot ga je sama zastavila...
Če se pa ne, je pa nekaj hudo narobe, da pri 30ih tuhtaš samo na žur...

Nazadnje urejeno:

LoveGirl

Pripravnik
13. avg 2007
102
0
16
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Pa kaj ti je? Ženska je lepo vprašala, kdaj je po naše, po našem razmišljanju pravi čas za otroka? Enostavno vprašanje, na katerega ni enostavnega odgovora. In tu se je začela debata....
Živimo v času, ko je njeno vprašanje 100% na mestu. Verjamem, da se nas večina , ki lezemo proti 30im ubada z resnim vprašanjem, kot ga je sama zastavila...
Če se pa ne, je pa nekaj hudo narobe, da pri 30ih tuhtaš samo na žur...

467716-post_slo.gif

aleluja, pa da ne rečm nč več zravn!!! s tem si si pa od mene prislužil 5*
roza.gif

eni pač niso zreli pa se na druge spravlajo...
sem pa vesela da se med vsemi najde nekaj vas, ki vas razmišlja kot normalni ljudje
roza.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Kaj jokas Mati Tereza, a si ti morda njen tip?

Kaj ima po nase veze? Morda ves kako zivi, jo poznas, poznas tipa, moznas njeno materialno stanje, da ne nastevam prevec...

Kaksna 30? O cem ti govoris? Punca je stara 24, tip pa eno leto starejsi, imata se dosti fore.

Njeno vprasnje je na mestu, ce bi ga zastavila mozu in ne nam v forumu, ker to ni vprasanje tipa kaksne tlakovce naj polozim pred bajto. Ce ji moz ne more pokazati, razloziti itd., da sta pripravljena na otroka ter vse kar z njem prihaja potem ji ne bo nihce, razen ce planira otroka s kom drugim, to pa je ze druga debata. Otrok je odgovornost in dolocene materialne dobrine moras imeti urejene, tukaj sploh ni debate.

Nadaljujem, ker imam cas, punca bo letos vpisala absolventa, se pravi, da nima postimane izobrazbe kar je se en minus. Naj spaca skupaj to diplomo, predvidevam, da je druzboslovni faks (sej ves malo c/p, malo citiranja pa je 7. stopnja) in bo imela papir v roki, vsaj nekaj, ce mozu spodleti, zakaj bi tip moral nositi vse posledice.

To pa razlagam zato, ker imam ljudi okoli sebe, ki so naredili popolnoma enako kar opisuje avtorica teme. Mladi zanosili, malo starejsi sli narazen, ker se je v vecina primerov babi sfuzlalo (neizivete sanje, ki jih ima vsaka, ce pa ne, je pa nekaj zelo narobe z njo). Sedaj se pa kregajo kdo bo kaj dobil, otroci pa kot ping pong zogica. A je kaksna razlika, ce pocakata se 3 leta ter si naredita boljsi standard, gresta malo naokoli? Otrok ni iz danes na jutri, rezerviral bo tvoj cas za vsaj 20 let v naprej pa ce to hoces ali ne.

Se zadnjic ponavljam, ce s to odlocitvijo ni na jasnem s svojim zakonskim partnerjem potem nikoli ne bo na jasnem in ji nihce ne bo pomagal do pravilne odlocitve.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Loool.
Poznam cloveka, kateri je dobil otroka pri 36. Pa mu je bilo prezgodaj, ker bi se malo potoval.
Tako da, tukaj je dejansko vsak drugacen in vsiljevat neko normo, da si fuknenj, ce pri 30ih ne razmisljas o otroku je bebasto.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ja in? Tak človek, je še prekmalu dobil otroka, ali pa je boljše, da ga sploh nebi dobil...

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
ja in? Tak človek, je še prekmalu dobil otroka, ali pa je boljše, da ga sploh nebi dobil...
zmaga.gif
Vse.kar.ni.po.mojem.je.narobe.in.je.za.postrelit.press
Bedak.

Sicer pa, ta froc je star sedaj 2 leti in ....

..... fakin ne boš verjel, nič mu ne manjka.
shocked-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Bedak si ti, ko delaš svoje zaključke! Sicer pa, ti res veš kaj se dogaja z otrokom in kako se on počuti....

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Bedak si ti, ko delaš svoje zaključke! Sicer pa, ti res veš kaj se dogaja z otrokom in kako se on počuti....
Vsekakor vem prekleto bolj kako se onA počuti kot ti, kateri sedaj pri 30-ih razmišljaš o otroku in si zaradi tega seveda ponosen pripadnik moderne nadrase ''razmišljam o otroku'', kateri se moramo seveda vsi klanjati in aplavzirati.
priden.gif

Lool, poznam take, sem prepričan, da se boš potem vsak dan z vozičkom z visoko dvignjeno glavo oprezajoč naokorg šopirili povsod, saj je otrok dokaz, da nisi jalov.
zmaga.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Itaq da, verjemi, da ko ga bom imel bom ponosen kot še nikoli saj imeti otroka je nekaj naj naj...če pa ti tega ne razumeš, potem pa upam ,da boš čimprej, če ne, boš pa na stara leta jokcal zakaj ga še nimaš... seveda je prej treba dobit partnerko, ki ima v glavi pošlihtano in ne samo na fešte tuhtat. Tko je, kar vprašaj "kolega", kako se počuti sedaj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Itaq da, verjemi, da ko ga bom imel bom ponosen kot še nikoli saj imeti otroka je nekaj naj naj...če pa ti tega ne razumeš, potem pa upam ,da boš čimprej, če ne, boš pa na stara leta jokcal zakaj ga še nimaš... seveda je prej treba dobit partnerko, ki ima v glavi pošlihtano in ne samo na fešte tuhtat. Tko je, kar vprašaj "kolega", kako se počuti sedaj.
Med biti ponosen in se imeti za neko ultra nadraso in afnati s ta malim je bistvena razlika. Ravno tako vsiljevati svoj kvazi edino pravilen pogled na svet.

Glede mene in mojih otrok, pa ni treba skrbet. Sem konkretno pred tabo na tem področju.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
S prvim dvem stavkom se strinjam s tabo, ne vem pa kje si dobil občutek, da dirigiram oziroma uveljavljam neko svojo teorijo o nadrasi?!?!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.946
113
v lokalni ostariji
pravi čas za otroka je vedno ko si zazeliš ga imeti. ko začutiš. jebeš vse une: najprej to pa to pa to pa to pa to... to so samo izgovori! če iščete izgovore potem jih boste zmeraj našli.

je pa nekaj pri letih: treba se je zavedat da človek pri 20-30 ima veliiiko več energije kot kasneje. in s otrokom pride vstajanje, skrb... ti pa že rahlo upešan... potem treba je vedeti da če imaš otroka pri 35 bo v puberteto prišel pri tvojih 50. in se boš moral na "stara leta" jebat s muhami...