Kdaj je pravi čas?

LoveGirl

Pripravnik
13. avg 2007
102
0
16
dezela medijev in zelenih gozdov =)
Pozdravček vsem skupaj!

Ker se tle najde tud kakšna bistrejša glavca me zanimajo vaša mnenja o tem, kdaj je pravi čas za novega družinskega člana?
Kakšne so vaše izkušnje, kaj menite o tem?
Kaj je najprej štalca pol pa kravca al to več ni u modi... zanima me kdaj bi/ste se odločili met pr vas dojenčka?

Kakšna so merila in pogoji?
confused-1.gif

Pa prosm za resne komentarje (spamerji veste kje vam je mesto)
d055.gif

tnx
roza.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
-stanovanje
-pogodbe za nedoločen čas
-avto
-preverjen partner
..
..
..

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Predvsem, ko sta oba za to
zmaga.gif
.
Mr nas je bilo tako:
Ona še študentka, tik pred absulventom, jaz zaposlen. Živiva pri njenih. Ko bo še moja za nedoločen čas dobila se pa spravimo v gradnjo hiše. Ne glede na to ali bo dobila za nedoločen čas ali ne, se bomo še za enga odločil. To bo čez pol leta
grims-1.gif
.

LoveGirl

Pripravnik
13. avg 2007
102
0
16
@jtfc
jao pa še vikend na morju pa u planinah pa jahto pa...
če čakaš na idealno situacijo ni nč.. ne s poroko ne z družino
uf-1.gif

pr naju je situacija nek podobnga. jst vpišem zdej u jesen absolventa,
delam prek študenta redno, s tem da bom zdej začela iskat tud redno zaposlitev (ja tapav čas je ja
bonk.gif
)
moj redno dela in sva tud že slabo leto poročena
srce-1.gif

živiva v centru mesta v najemniškem stanovanju...

in zadne čase resno razmišljava o širitvi družinice
srce-1.gif

sem se na vas obrnila, da vidim kako to kej vi doživljate, preživljate, hendlate...
da se vse, sm če se hoče
cool-1.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Z mojo sva skupaj že 6 let (preverjen partner)
Imava svojo hišo
Imava lasten avto
Jaz imam službo v JU za nedoločen čas z plačo kar nekaj čez 1000€
Moja končuje fax
.
.
.
.
.
Jaz jih bom imel 25 moja 22
.
.
.
.
.
čas za malega????????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Niti slučajno ne še
priden.gif

Nebi me motilo če bi slučajno kaj ratalo, ampak menim da je najprej čas za mal uživancije in pohajanja.
Mali lahko še mal počakajo
grin1.gif

LoveGirl

Pripravnik
13. avg 2007
102
0
16
Ja sej s tem se tud strinjam
cheer.gif

Samo pri naju pa je želja po malemu vsak dan večja in ravno zaradi te močne želje se zdaj sprašujeva ali je to že ta čas ali še ni
rolleyes-1.gif

pa tudi nisva tolko stara; jaz bom v kratkem 24, moj pa je 25
roza.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
pr nama pa takole:
-oba stara 30
-4 leta poročena
-skupaj 13 let
- oba stalne službe (če je danes kaj stalnega)
- svoje stanovanje
- avto
- brez kreditov
....
ampak mali še lahko malo počaka
smile-1.gif

Nama tako nič ne manjka, ko se spomneva greva na dopust.....
Ampak dlje kot čakaš težje se odločiš, sploh ko ugotoviš, da nič ne pogrešeš otroškega dretja.....

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
v čem je to fora zadnje čase, ogromno kolegic starih 21-23 kr tekmuje kera bo prva zanosla, wtf .. kaj pa kariera pa to
grin1.gif

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Če imta vse poštimano in si g res želita pol je čas ...

Idealnega časa za imet otroka NI ...

Je vedno idealni čas in nikoli ...

Kot prvo ne glejta na vajino starost ....

Lahko da tudi pri 40-tih ne bo pravi čas, lahko sta ga pa že zamudila pri 23 ...

Otrok zahteva veliko pozornosti ...

Predvsem se mora tvoj partner zavedati, da če bo potrpežljiv prvih nekaj mesecev se mu bo vse povrnilo ...

Ko se rodi otrok je na lestvici prioritet najprej otrok, pa še enkrat otrok, nato otrok, nato spet otrok, pa mami,pa otrok, pa spet mami, pa otrok ... pol se še nekajkrat izmenjata otrok in mami ... pol pa enkrat pride ati na vrsto ...

Ženska se s prihodom otroka "spremeni", ni več punca/partnerka/žena temveč postne mami in zato se vs njena pozornost obrne k otroku in če partner v tem momentu postane ljubosumen n otroka ali pa zameri mamici pozornost, ki jo namenja otroku, potem sta v težavah ...

Mamica ko pride iz porodnišnice potrebuje svoj čas, da se navadi na novo stanje, ati jasno tudi ... vendr porod ni smo en "prdec" in konec ... porod je spet mix emocij, hormonov in ljubezni ... Ženski se lahko če nima prave podpore partnerj tudi popolnoma sfuzla ...

OK! Ne bom vaju strašil, ker vaju bodo itak drugi :D

Če si res đelita otroka in sta pripravljena sprejeti ta "blagoslov" (ne maram teh božjih besed, vendr nisem našel nič kaj bolj primernega) potem je pravi čas ...

Ko zanosiš ni poti nazaj ... (ok obstaja splv, ki pa je ravnotako psihofizični in emocionalni napor) ...

Veliko sreče in zabave! Otroci so luškani :D

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
v čem je to fora zadnje čase, ogromno kolegic starih 21-23 kr tekmuje kera bo prva zanosla, wtf .. kaj pa kariera pa to
grin1.gif

Recesija je. Zdaj je moderno čimprej zanosit, če imaš pogodbo za nedoločen čas.
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
dobro no, sej pohvalno da se dosti odloča met otroke, ampak vseeno to so punce v zaključku študija, brez diplome pa brez službe al pa delajo po raznih šalterjih al pa za blagajno, nekak dvomim v to, da pol ko že enkrat maš otroka si pripravljen tvegat kaj v karieri pa to
confused-1.gif

zgleda da res ni pravega časa
smile-1.gif

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
KSZ

Mislm, kera tema !? Če resno misliš z vprašanjem, vprašaj najprej sebe, potem prijatelje, kolege, znance, daljne znance, znance po sliki, neznance, šele nato alterjevce ...

No, resno, kdaj je čas za otroka? Ko imaš željo po otroku, ko jo imata oba. Zdaj pa, če je to pri 18, prav, če pa pri 30, tudi prav. Eni te želje nimajo nikoli.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
dobro no, sej pohvalno da se dosti odloča met otroke, ampak vseeno to so punce v zaključku študija, brez diplome pa brez službe al pa delajo po raznih šalterjih al pa za blagajno, nekak dvomim v to, da pol ko že enkrat maš otroka si pripravljen tvegat kaj v karieri pa to
confused-1.gif

zgleda da res ni pravega časa
smile-1.gif

To smo že obdelali v eni prejšnjih tem. Smo zaključili, da so tisti, ki pravijo, da otrok potrebuje samo ljubezen, butci.
grin1.gif

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Se ne bi strinjal. Takrat je luna v podznaku bele pritlikave podlasice. Tarot karte pokažejo, da je takrat primeren čas za sajenje srebrne oljne repice. Morda tudi zlatorumenega korenčka ..
Bolj primeren datum bi bil na Novega leta dan, v petek, 13.decembra ....
evil.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Lorus pravi:
Če imta vse poštimano in si g res želita pol je čas ...

Idealnega časa za imet otroka NI ...

Je vedno idealni čas in nikoli ...

Kot prvo ne glejta na vajino starost ....

Lahko da tudi pri 40-tih ne bo pravi čas, lahko sta ga pa že zamudila pri 23 ...

Otrok zahteva veliko pozornosti ...

Predvsem se mora tvoj partner zavedati, da če bo potrpežljiv prvih nekaj mesecev se mu bo vse povrnilo ...

Ko se rodi otrok je na lestvici prioritet najprej otrok, pa še enkrat otrok, nato otrok, nato spet otrok, pa mami,pa otrok, pa spet mami, pa otrok ... pol se še nekajkrat izmenjata otrok in mami ... pol pa enkrat pride ati na vrsto ...

Ženska se s prihodom otroka "spremeni", ni več punca/partnerka/žena temveč postne mami in zato se vs njena pozornost obrne k otroku in če partner v tem momentu postane ljubosumen n otroka ali pa zameri mamici pozornost, ki jo namenja otroku, potem sta v težavah ...

Mamica ko pride iz porodnišnice potrebuje svoj čas, da se navadi na novo stanje, ati jasno tudi ... vendr porod ni smo en "prdec" in konec ... porod je spet mix emocij, hormonov in ljubezni ... Ženski se lahko če nima prave podpore partnerj tudi popolnoma sfuzla ...

OK! Ne bom vaju strašil, ker vaju bodo itak drugi :D

Če si res đelita otroka in sta pripravljena sprejeti ta "blagoslov" (ne maram teh božjih besed, vendr nisem našel nič kaj bolj primernega) potem je pravi čas ...

Ko zanosiš ni poti nazaj ... (ok obstaja splv, ki pa je ravnotako psihofizični in emocionalni napor) ...

Veliko sreče in zabave! Otroci so luškani :D

467716-post_slo.gif