Kazni v Avstriji

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sredi oktobra sem peljal v Grazu 85 km/h tam, kjer je omejitev 60 km/h (mimo Ikee - sem bil vedno prepričan, da je na tisti štiripasovnici omejitev 90), ustavi me radar, jaz prepričan, da bom pustil tam vsaj 300€, policaj pa mi reče: To bo 35€, lahko plačate z gotovino, kreditno kartico ali čekom.
13.gif

A imajo v Avstriji tak nizke kazni, sem se mu jaz zasmilil...? Ker pri nas večjo kazen dobiš že pri napačnem parkiranju
rolleyes-1.gif
Poleg tega pa lahko plačaš s kreditno kartico ko v trgovini. Sem že posumil, da niso pravi policaji, ker je tudi listek za kazen takšen kot da bi mi prodal kilo solate, ampak se je ravno med mojim postopkom mimo peljal še en policijski avto, pa tudi cesta je zelo frekventna.

Pri njih vsi lepo po omejitvah vozijo, pri nas pa kazni v višave, učinka pa nobenega.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Kultura naroda! Pred Muenchenom se mi je enkrat nek celjan skor v rit zaleto (pa gre za 4 pasovnico)
bonk.gif
pa da o drugih sporsljajih z slovenci v tijuni ne govorim!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Čisto odvisno kje narediš kazen

Ni to Slovenija kjer so vse kazni enake ne glede na to kje si storil prekršek.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Napacno parkiranje je 10 EUR, voznja skozi rdeco 70 EUR,pas 35 EUR,neprizgane luci ali ce nimas varnostnega jopica 15 EUR.Pri nas je vecino 3xna kazen ceprav nasi veleumi trdijo nasprotno.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Fora je v tem, da imaš tam več policajčkov.

Več je policajčkov, manj je kazni (ni ravno veliko ljudi, ki ob pogledu na policaja še dodatno usekajo po gasu).

Manj je kazni, manj je denarčkov.

In še..

Več je policajčkov, več keša rabiš za njihove plače.

Ampak AUT so očitno izračunali, da se jim vseeno splača - ker več ljudi ostane živih. Ti pa plačujejo davke.

Pri nas policajčkov ni, ker ti stanejo. Če jih ni, ni učinka na cesti.

Sem in tja se pa policajčki zapeljejo napolnit proračun (da bodo imeli za plače).

In to je to.

Zato je dvigovanje kazni (ne da bi hkrati tudi povečali njihovo prisotnost na cesti) po mojem mnenju golo filanje proračuna.

Ker če policaja ni, ta ne more izreči kazni. Če ne izreče kazni, ni nobenega učinka (ker od klofanja oslove sence oslu še nikoli ni nič bilo).

Upam, da je dovolj razumljivo napisano.

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
v naselju je prekoracitev za 20 km/h min 30 EUR.Ti si prekoracil malo vec tako da je tudi kazen malo visja.Pri nas bo po novem zakonu (ce bo prisel v veljavo) tak prekrsek kaznovan z odvzemom vozniske ce ga ponovis 2x v dveh letih.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
O kulturi voznikov je res škoda izgubljati besed! V avstriji je res bolj sproščeno in na easy! Pri nas pa folk samo čaka, da ti vzame prednost ali da ti blenda na AC!
10.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
v naselju je prekoracitev za 20 km/h min 30 EUR.Ti si prekoracil malo vec tako da je tudi kazen malo visja.Pri nas bo po novem zakonu (ce bo prisel v veljavo) tak prekrsek kaznovan z odvzemom vozniske ce ga ponovis 2x v dveh letih.
Če bi to naredil sredi vasi, kjer so hiše ob cesti in lahko skoči otrok na cesto, ne bi bilo niti blizu 35€: lahko kar z 10 množiš, ogrožanje varnosti je tam strogo kaznovano.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
ksz... ja nekak tak!

Vendar so vseeno visoke hitrosti na AC visoko kaznovane...Jaz raje vozim do 150, ker mi ni da bi plačeval! Tam pri ikei pa sem jaz tusi mislil, da je 90 omejitev! Hvala za info
wink-1.gif

Pred kakšnim mesecem so me gor ustavli in hoteli kasirat 70€, ker moja sopotnika nista uporabljala varnostnih pasov! Na koncu smo se zmenli, da ni blo treba nič plačat! So bili razumevajoči! Kot da bi vedli, da gremo na shopping
grin1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
O kulturi voznikov je res škoda izgubljati besed! V avstriji je res bolj sproščeno in na easy! Pri nas pa folk samo čaka, da ti vzame prednost ali da ti blenda na AC!
10.gif

a si ti danes zjutraj na gorenjski avtocesti vozil z zadnjo meglenko in potem slucajno znorel, ko sem ti poblendal od zadaj, da me moti?!
17758-icon_confused.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
mislim da bo prakticno vse dvojna kazen.Pri 85 km/h skozi naselje pa 1000 EUR

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Kolikro vem so za majhne kršitve oz. ogrožanje precej nizke kazni. Ko greš pa enkrat čez mejo se pa konkretno dvignejo (čeprav ne vem, če gredo čez naše
bonk.gif
).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Kolikro vem so za majhne kršitve oz. ogrožanje precej nizke kazni. Ko greš pa enkrat čez mejo se pa konkretno dvignejo (čeprav ne vem, če gredo čez naše
bonk.gif
).
Ja, in tudi čez naše "nove" ...
2000€ ni nič posebnega, če dobro pripičiš v naselje.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Še posebej zajebane so kazni zaradi omejitevna avtocestah, ki so jih postavile posamične zvezne dežele. Tam od Šentilja proti Gradcu je (ali je bilo) 100 (od 5:00 do 23:00), poleg tega pa spodaj še napis po katerem regelcu. Ker gre za "varovanje okolja" (baje naj bi znižali emisijo prahu) je najnižja kazen 2000 EUR!
Vem, da so se vozniki organizirali in vse skupaj se vleče po sodoščih. Nekje so omejitve (začasno) umaknili, nekje (Linz-Enns) še stojijo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tam ze en lep cas ni kazni, se tiste kazni ki so jih pokasirali morajo vrniti(seveda ce imas shranjeno potrdilo o placani kazni).