Kazen za pedofilijo v prejšnjem sistemu?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
A duhovnikov, da je veliko? Kot je meni znano jih primanjkuje.
Če misliš, da jim gre tako dobro, greš lahko tud ti za župnika. Ti noben ne brani. Boš lahko mel kuharco.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
sedaj jih primanjkuje. v času juge jih je bilo krepko preveč pa tudi vpis v semenišče je bil ogromen (sedaj minimalen)

sem že razmišljaj ja da bi šel za duhovnika... prou fletnu bi bilo

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

Pa znaš kaj molt? Ni dost, da znaš samo fehtat. Pa grehe boš moral v spovednici poslušat in odvezo dajat. Pa na kolenih boš moral klečat. Te nič kolena še ne bolijo?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
stardec kakšni maldi bom že dal odvezo.. .če bo pridna ...
z poslušanjem grehov so pa itak dobili vse informacije, da so ljudi držali v šahu;)

mislš da bi me vzel v semenišče? fehtam pa ne ker raje delam..

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
V kakšnem šahu te pa župnik lahko drži? Kaj ti pa en župnik more, če ti nič od njega ne rabiš?
V semenišče, bi te pa pomoje vzel, ker maš najbrž že veliko semena.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
duhovnik je držal svoje farane v "šahu" ker je vedel za grehe... sej zdej se je to spremenil in spovedujejo drugi duhovniki (kar je ok...)

veliko semena? hja zdele bom pa res semenski krompir vzel pa jara žita.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
V kakšnem šahu te pa župnik lahko drži? Kaj ti pa en župnik more, če ti nič od njega ne rabiš?
V sedanjih časih nič. Včasih pa je bil župnik glavni na vasi in to so s pridom izkoriščali za mešanje dreka

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
V sedanjih časih nič. Včasih pa je bil župnik glavni na vasi in to so s pridom izkoriščali za mešanje dreka

Kako na primer? Kaj ti je en župnik lahko naredu? Te je lahko zaprl v arest? Te je obesil na vislice? Ti je šel v štalo po kravo.....?
Zanimivo, da o župnikovih grehih veste največ tisti, ki sploh k njemu in k maši ne hodite.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
fehtam pa ne ker raje delam..

Ko bi bilo več župnikov takih, kot je Dejan Horvat, bi bili spoštovani in tudi vernikov jim ne bi primanjkovalo:

image_10376521_1.jpg

634795861948072396_obdelana_28gozdari2a-ab.jpg

670x420_Delo_Foto-20120131090322-68671200.jpg

Je še eden podoben v Prekmurju, ampak se ne spomnem imena.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Kako na primer? Kaj ti je en župnik lahko naredu? Te je lahko zaprl v arest? Te je obesil na vislice? Ti je šel v štalo po kravo.....?
Zanimivo, da o župnikovih grehih veste največ tisti, ki sploh k njemu in k maši ne hodite.
Z lahkoto je lahko poskrbel, da so te ostali vaščani izbočili. Izsiljevanja na ta način so nekateri imeli v malem prstu.
Tako hitro izgubiš še kaj več kot le kravo...

In ne rabiš hoditi v cerkev. Samo malo odpri zgodovinske bukle, ali vprašej kakega starejšega(jasno ne pepčka tvojega kova)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.097
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:V sedanjih časih nič. Včasih pa je bil župnik glavni na vasi in to so s pridom izkoriščali za mešanje dreka
To so neka kvazi prepričanja, ki nimajo realne osnove. Praded, ki je bil zagret liberalec, je v avstroogrski podkupil dva mladeniča, da sta za svečano mašo konkurenčne stranke onesposobila orgle in zvonove Zato je dobil par dni zapora (mislim, da pet), od tega en dan posta. Nič posebnega. Zaradi tega je župnik še vseeno krstil mojega dedka, pradedek pa je vseeno bil župan. Za časa stare Jugoslavije so v istem kraju župnijskemu svetu vzeli vrt in ga dali v občinsko rabo. So se dolgo tožarili in ne vem več, komu je na koncu vrt šel. V glavnem neke hude veljave župnik niti na vasi ni imel. Glavni je bil žandar, ki je imel veliko več pooblastil od današnje policije.
Res je, da so pri STM-u učili drugače in v ljudeh je ostalo neko prepričanje. Dejstvo pa je, da so dobri duhovniki bili eni glavnih intelektualcev na vasi in te so ljudje cenili. V vsakem poklicu pa se najde tudi delež slabih ljudi.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
In sedaj en primer posplošuješ na vse
confused-1.gif

Od srednjega veka vpliv duhovščine počasi pada(takrat še prdniti nisi smel brez privoltve župnika). Najprej v mestih, kasneje na vasi. In ja, še 50 let nazaj se je našel kakšen primerek, ki se je poizkušal špilati lokalnega šerifa, preko boga boječih mamc in dedkov.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
pepe

tudi v komunizmu se najdejo ljudje ki so govorili proti oblasti pa niso bili na golem otoku. poznam pripadnike milice ki so se cerkveno poročili in krstili otroke (pa upam da veš da po vaših "resnicah" je bilo to prepovedano) in so še vedno delali...
tako da vedno se najdejo izjeme...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Z lahkoto je lahko poskrbel, da so te ostali vaščani izbočili. Izsiljevanja na ta način so nekateri imeli v malem prstu.
Tako hitro izgubiš še kaj več kot le kravo...

In ne rabiš hoditi v cerkev. Samo malo odpri zgodovinske bukle, ali vprašej kakega starejšega(jasno ne pepčka tvojega kova)
Eh bejži bejži. Nasedaš govoricam antikristov komunistov in tistih, ki jih je župnik "kaznoval" na ta način, da jim ni hotel npr krstiti otroka, če so ga pa prej vseskozi zaničevali in pljuvali. Že pregovor pravi; Boš ti že prišel v našo cerku k maši.
Takšne lažne govorice so zmeraj v javnost plasirali tisti, ki nikol niso hoteli narediti nič za domačo cerkev, ki sicer nikol niso prišli k maši, niti niso hoteli naredit kakšne dobrodelne akcije za cerkev, ki nikol niso živeli krščanstva itd.....pol pa, ko so rabili kakšno storitev (krst, poroko, birmo itd...) so se pa prfočkali v farovžu in mislili, da jim bo župnik kar v objem skoču in ponudil svojo storitev zastonj.
Jok brate. Nič ni zastonj, tud dušna hrana ni zastonj. Od boklonaj tud župnik ne more živet. Moraš nekaj dat, če hočeš potem tud kaj dobit. POvsod gre tako.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:

Pa znaš kaj molt? Ni dost, da znaš samo fehtat. Pa grehe boš moral v spovednici poslušat in odvezo dajat. Pa na kolenih boš moral klečat. Te nič kolena še ne bolijo?

Po mojem ga boli kak drug del telesa...
evil.gif

je pa tako, da v času 'diktature proletariata' teološka fakulteta pri nas ni mogla izdajati javnoveljavnih spričeval, torej izobrazba ni bila priznana, Seveda pa so ti ta papir brez problemov priznali v normalnih državah.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.097
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:In sedaj en primer posplošuješ na vse
confused-1.gif
Dva primera, kjer se dajo najti celo sodni spisi, opisana pa sta sicer v kroniki enega kraja.
Koliko primerov imaš ti dokumentiranih, da misliš nasprotno?
Kako je bilo v srednjem veku, mi povedo denimo Popotni dnevniki iz 15-ega stoletja. Res je škof na potovanju dobro jedel med veljaki, je pa tudi po cel dan birmoval in spovedoval, da je lahko samo še v posteljo padel, če ga niso ravno nune iz Studenic umivale. Ko so mu ukradli konja, je ostal brez njega, čeprav so zvedeli kdo je tat. Kako to, da ni škof mogel izkoristiti svoje moči na ozemlju svoje škofije in konja dobiti nazaj, tatu pa skuriti na grmadi? Pa še kakega plemiškega velikaša, ki ga je ščitil... Saj je ja bil mračni srednji vek.

Jp, STM je slabo učil dejansko zgodovino.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
štieber ja mene glava boli, ko vidim kakšne bedarije pišeš...

stardec, poznam primer ko en duhovnik ni hotel poročilti para drugi pa brez problema. tudi duhovniki se razlikujejo... eni so v redu drugi zategnjeni...

pepe, ja v srednjem veku pa res cerkev ni imela nobenega vpliva... samo še čakam da napišeš da čarovnic ni noben na grmadi sežigal in da cerkev ni požigala knjig... reformacija pa je bila nekaj za na krug namazat...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Hja no, še dobrih 100 let nazaj pri nas nisi mogel dobiti državne službe, če nisi bi katoliban.

V 20 in 30 letih je bil v Sloveniji tudi kler glavni. Ne da se mi iskat textov o gospodarstvu v tistih časih, sem jih par mesecev nazaj nalimal v Čveku.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Jebentiš, torej sem živel v zablodi, saj sem vse do danes mislil, da so tudi liberalci bili po državnih službah...očitno se slovensko zgodovinopisje moti
grin1.gif

In nas mora poučevati zalezovalec iz biræne vasi
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ko bi bilo več župnikov takih, kot je Dejan Horvat, bi bili spoštovani in tudi vernikov jim ne bi primanjkovalo:

image_10376521_1.jpg

Hah, pri nas je bil pa prav župnik proti skupnemu ogrevanju za celo vas. Seveda, on itak dobi drva zastonj od faranov.