Kazen za pedofilijo v prejšnjem sistemu?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Tepli so še naše generacije v osemdesetih. Tako učitelji kot župniki.

Zanimivo mi je, da ni bilo neke gonje proti temu župniku. Sedemdesetega je bil "komunizem" še kako "živ."

Razen, če je postal sodelavec UDBE, tako kot Jošt.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zato pa sem rekel v ulici, kdo pa bi te videl?

Ali hočeš rečt, da si (bil) reva?

Bil sem otrok.
In v mojem otroštvu se ni smelo govort čez komuniste. No, saj se še celo zdaj ne sme, le da sem zdaj starejši in si več upam.
Tudi si ne predstavljam, kaj bi v tistem času bilo, če bi šel en učenček zatožit učitelja. Komu? Ravnatelju komunistu, policaju komunistu.....? Bi se skoopali nate in tvojo familijo uničili po udbovskih metodah, na hitro.
Otroci, vi k ste še smrkavi, ne veste kaj komunizem je.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
V naši osnovni šoli vem za tri dekleta, ki jih je učitelj telovadbe zlorabil, pa se to ni nikjer nič izpostavljalo.

Torej zakaj nisi izpostavil
confused-1.gif

No vidiš, zato se pa ne govori.

Ker se o tem ni smelo govort. To bi bil upor proti komunistu, funkcionarju.

Pa še to sem pozabu povedat.
Ta tip je celo dolgo po tem okoli, na javnih prireditvah pozimi špilal dedka mraza. Samo da je otroke imel okol sebe in v naročju in jih šlatal.
Ampak ljudje so bili kar tiho. Če bi to počel far, bi ga javno obesili.
če si videl in nič ukrepal potem si itak enaka gnida kot on. sedaj pa nehaj o tem stokat po forumu in se skrij v svoj kot. lahko pa ga tudi prijaviš na policiji.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
V naši osnovni šoli vem za tri dekleta, ki jih je učitelj telovadbe zlorabil, pa se to ni nikjer nič izpostavljalo.

confused-1.gif

Ta tip je celo dolgo po tem okoli, na javnih prireditvah pozimi špilal dedka mraza. Samo da je otroke imel okol sebe in v naročju in jih šlatal.
če si videl in nič ukrepal potem si itak enaka gnida kot on. sedaj pa nehaj o tem stokat po forumu in se skrij v svoj kot. lahko pa ga tudi prijaviš na policiji.

Misliš da bo prijavil kamerada s katerim sta skupaj hodila na partijske sestanke?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zato pa sem rekel v ulici, kdo pa bi te videl?

Ali hočeš rečt, da si (bil) reva?

Bil sem otrok.
In v mojem otroštvu se ni smelo govort čez komuniste. No, saj se še celo zdaj ne sme, le da sem zdaj starejši in si več upam.
Tudi si ne predstavljam, kaj bi v tistem času bilo, če bi šel en učenček zatožit učitelja. Komu? Ravnatelju komunistu, policaju komunistu.....? Bi se skoopali nate in tvojo familijo uničili po udbovskih metodah, na hitro.
Otroci, vi k ste še smrkavi, ne veste kaj komunizem je.

ti sam verjameš kretenizme, ki jih pišeš ?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
če je še živ in aktiven v profi življenju potem ga prijavi. ampak zanimivo, da dejansko kaj hujšega "pregona" intd tale župnik ni doživel pa bi po stardecovi "teoriji" moral biti najmanj takoj na golem otoku...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Če bi to počel far, bi ga javno obesili.
V bistvu ne. Tako kot v večini primerov, bi se pometlo pod preprogo. "Naš župnik pa že ne počne tega, froc lažnjivi"
Ne bo držalo.
V komunizmu je zadeva obratna. Farje se je zasralo in očrnilo, pa če je bilo res kaj na tem, al pa ne. Farje in verne ljudi se je zmeraj nečesa obdožilo, ker so bili pač razredni komunistični sovražniki. Nekaj so si že izmislili, samo da so ga diskvalificirali.
Zihr ja
hysterical-1.gif

Spravili so se na tistega, ki je preveč stegoval jezik in rinil v politiko. Če ga nisi, ni bilo problemov. Tudi za župnike ne.
V vaškem okolju pa se je(in se jih tudi sedaj še kdaj) župnike prav bolestno ščitilo in zagovarjalo. Ker oni pa že niso taki, neee, kje pa.
Takrat je bilo več župnikov, kot jih je današnje dni, so se prav fino imeli
wink-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

confused-1.gif

Si prizadet, ker sem predstavil pedofile iz tvojih vrst?
Pa ti prijavi farje na policijo, ker poznaš samo farške grehe! Jaz, kot veš, ne prijavljam, ne tožim. Tud na tem forumu ne tožarim.. Dokler bo naš sodni sistem komunistični, nima smisla prijavljat komuniste.
Jaz sem pač predstavil greh komunistov. Grehi komunistov so bili v slovenskih komunističnih sodiščih od nekdaj ščiteni. Farški nikoli.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
če je še živ in aktiven v profi življenju potem ga prijavi. ampak zanimivo, da dejansko kaj hujšega "pregona" intd tale župnik ni doživel pa bi po stardecovi "teoriji" moral biti najmanj takoj na golem otoku...
A res misliš, da bi kaj dosegel po toliko letih? A res misliš, da bi se sošolka iz osnovne šole, ki je zdaj poročena mati dveh otrok hotela izpostavljati in pogrevati travme iz otroštva? Madona si življenski. Si pač ač fant, raščen v komunistični totalitarni in privilegirani doktrini nedotakljivih.

Se čudiš kako, da ni nadaljevanjna procesa proti tistemu župniku iz začetka teme? Kaj se čudiš? Izgubila se je sled za njim. V komunizmu se je zmeraj mnogo sledi izgubilo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Če bi to počel far, bi ga javno obesili.
V bistvu ne. Tako kot v večini primerov, bi se pometlo pod preprogo. "Naš župnik pa že ne počne tega, froc lažnjivi"
Ne bo držalo.
V komunizmu je zadeva obratna. Farje se je zasralo in očrnilo, pa če je bilo res kaj na tem, al pa ne. Farje in verne ljudi se je zmeraj nečesa obdožilo, ker so bili pač razredni komunistični sovražniki. Nekaj so si že izmislili, samo da so ga diskvalificirali.
Zihr ja
hysterical-1.gif

Spravili so se na tistega, ki je preveč stegoval jezik in rinil v politiko. Če ga nisi, ni bilo problemov. Tudi za župnike ne.
V vaškem okolju pa se je(in se jih tudi sedaj še kdaj) župnike prav bolestno ščitilo in zagovarjalo. Ker oni pa že niso taki, neee, kje pa.
Takrat je bilo več župnikov, kot jih je današnje dni, so se prav fino imeli
wink-1.gif

Ja, ščitili so jih farani. Ker se je komunistična oblast od nekdaj spravljala na župnike, kateri so v očeh komunizma od zmeraj bili razredni komunistični sovražniki. Saj veš, vera Bog pa to. To komunisti ne prenašajo/te..

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ne, slo je samo za to, da so komunisti v 90% iztrebili vse intelektualce v slo. odtod povojni poboji brez sojenja. izkljucno, ker tretjerazredne ovce pac slepo sledijo partiji, tisti, ki se znajo vprasati zakaj pa nimajo prostora pod soncem.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Dejstvo je, da tukajšnja mladina sploh ne ve kaj komunizem je. Nikol ga niso probal v tisti pristni obliki. Ker so bili pač otroci privilegiranih staršev in privilegirane okolice, ki jim je te privilegije tudi nudila..
Jaz sem komunizem probal in poznam ostanke delovanja komunistov, ki se kažejo še danes.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Dejstvo je, da tukajšnja mladina sploh ne ve kaj komunizem je . Nikol ga niso probal v tisti pristni obliki. Ker so bili pač otroci privilegiranih staršev in privilegirane okolice, ki jim je te privilegije tudi nudila..
Jaz sem komunizem probal in poznam ostanke delovanja komunistov, ki se kažejo še danes.
to nekako ne gre skupaj s tem da vsakega forumaša ki ni s tabo takoj označiš za komunista. kako je lahko mladec ki ne ve kaj je to komunizem kar komunist?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.097
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Zanimivo mi je, da ni bilo neke gonje proti temu župniku. Sedemdesetega je bil "komunizem" še kako "živ."
Pedofilija sploh ni bila prepoznan problem družbe. Nisem zasledil, da bi katerega duhovnika po vojni obsodili zaradi pedofilije. Res pa je, da bi za verodostojnost potrebovali otroke kot priče in mogoče niso hoteli tvegati z nezanesljivimi pričami.
Daleč največ pedofilije je v okviru družine. Vse ostalo so "drobtinice".

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Zanimivo mi je, da ni bilo neke gonje proti temu župniku. Sedemdesetega je bil "komunizem" še kako "živ."
Pedofilija sploh ni bila prepoznan problem družbe. Nisem zasledil, da bi katerega duhovnika po vojni obsodili zaradi pedofilije. Res pa je, da bi za verodostojnost potrebovali otroke kot priče in mogoče niso hoteli tvegati z nezanesljivimi pričami.
467716-post_slo.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:

Po vojni se za preganjanje duhovnikov ni bilo treba izmišljati pedofilije. Po vojni je bilo dovolj, da so duhovnika obsodili za razrednega sovražnika. Pa so ga utišali.
Ta pedofilija se kot priročen izgovor za likvidacijo duhovnikov uporablja v zdajšnjem času. Nekaj mu morajo naprtit. Tudi če je duhovnik otroka samo po čelo prekrižal, je bil že obsojen pedofilije.
Ne trdim da med župniki ni pedofilov. So. Ampak nič več kot npr v šolah ali doma. Pedofilija je pač prikladna obdožitev za likvidacijo duhovnika. Dokazat praktično pri tem izgovoru ni treba nič. Samo kdo bo komu verjel na besedo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
pedofilija je itak sedaj tako "priročna". pač novodobni lov na čarovnice. vsak ki samo pogleda mlajšo osebo od 20 let je hitro zaznamovan kot "pedofil"...

drugače pa, duhovniki so v času komunizma odlično živli (če nebi jih nebi bilo toliko veliko).