Kazen za parkiranje v Zagrebu

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Plačaj.

JAz sem bil ubogi študent z rjasto Fiesto pa sem vse plačal, rubež so mi naredli na računu (itak sem bil do konca v limitu) - izvejo ga 100%. Samo čakali so da pride denar gor in ko je banka potem iz tega poplačala, so mi odblokirali račun...

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
No meni so se kake 5-10 let nazaj vsedli tudi na štipendijo. Sem nabral tolk scen, da sem ene počitnice fural dva šihta samo za DURS. Sedaj sem prišel k pameti in plačujem redno
evil.gif

LpT

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
KSZ

Včeraj sem dobil kazen za 8 prekoračenih minut parkiranja v Zagrebu od njihovega redarstva. Domnevam, da mi ni potrebno plačat?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

To da parkirate k klosarji na hrvaskem je resnicno bolj v sramoto Slovencem kot kaj drugega.

Drgac pa na pagu majo pr straskem nek lunapark, parkiram notr v parku zraven dreves, nikjer nobenega, zgleda totalno nedolzno, pa pride en ded do mene in rece da naj odmaknem avto ker pajk sam caka. Pa sem pozoren neki casa in nism mogu vrjet, prletel je pajk tolk da bi skoraj gume skripale, skocil ven in nalozu tist avto v parih sekundah. Pac sam cakajo da hebejo narod v glavo.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Parkiral sem pravilno, sem pa res vplačal 20 minut premalo iz preprostega razloga - avtomat ne jemlje manjših kovancev kot je 5 kun - nisem imel drobiža.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
na mojega nimajo sans da spravijo lisice.

Ne bit prepričan, ti povem s prve roke da na X5 z 20" gredo gor, čeprov smo mislili da ne grejo.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Ksz.. in da ne berem cele teme. Dokaj pogosto sem v ZG (službeno) in sem že nekaj kazni dobil (redarstvo), plačal nisem NOBENE. Tko, da ni pene
wink-1.gif

Aja pa nisem parkiral kjerkoli ampak za na to označenem park placu in plačano parkirnino.
Npr. kazen sem dobil, ker sem prekoračil 2!(dve) minuti! Pa so bili zraven parkirani tudi s prekoračitvijo 3/4 ure - brez kazni ZG tablice.

Še poklical sem na št. kjer sprejemajo reklamacije in jim povedal, da ne bom plačal. Komentar je bil "gospon odite si sutra pa čemo stornirati, znate neznamo što je kolega stavio kaznu, u biti mala prekoračenja toleriramo".
Ma ko jih J!

Tako, da če si dobil kazen - ignoriraj. Verjemi, da ti za 200 kun ali koliko je pač ta kazen ne bo nihče kompliciral, saj bi imeli administrativnih stroškov več kot je den. vrednost kazni.

Nazadnje urejeno:

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
jaz dobil kazen 80€ v Italiji. Plačam ali ne? .. Je policaj sam rekel, da lahko parkiram, kamor hočem .. in sem. Ko pridem pa nazaj, pa pildek.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
No, jaz je ne bom. Kot prvo, ne znam Italijansko. Kot drugo, bom napisal ugovor, da sem tam parkiral po navodilu policista. Če se bo postopek še vedno odvijal, bom pa plačal.

Skippy

Zelenc'
13. okt 2009
5
0
1
Take kazni ignoriraj, po 2 letih pa itak zastarajo. Niti po novi evropski uredbi ne bodo izterljive v drugi državi članici. Problem bi edino nastal, če bi te kdaj v prihodnosti ustavila njihova policija in bi kaj preverjali preko računalnika in ugotovili, da še imaš dolg do njih.
smile-1.gif