kazen za kurilca

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Kazen je vsekakor prenizka..

zakaj ze?

Zato ker se ljudem očitno še vedno splača vozit na kurilca in imajo verjetno v enem letu kazen odplačano. Seveda to velja v primeru, da te dobijo, kar je precej majhna verjetnost. Drugače si pa sploh v plusu.

In kot pri drugih primerih v Sloveniji, se pač več kot očitno splača goljufati.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

Imaš prav...zapleniti bi mu morali vse premoženje+ da ga javna uprava zaposli kot sužnja in seveda obvezna kastracija da ne bi slučajno zaplodil kakšnega izmečka kot je on sam
zmaga.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Imaš prav...zapleniti bi mu morali vse premoženje+ da ga javna uprava zaposli kot sužnja in seveda obvezna kastracija da ne bi slučajno zaplodil kakšnega izmečka kot je on sam
zmaga.gif

No, vidiš, kdaj pa tudi ti kaj pametnega napišeš.
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.405
5.684
113
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

zakaj ze?

Zato ker se ljudem očitno še vedno splača vozit na kurilca in imajo verjetno v enem letu kazen odplačano. Seveda to velja v primeru, da te dobijo, kar je precej majhna verjetnost. Drugače si pa sploh v plusu.

saj pride potem še ena kazn malo kasneje, ko je treba novo pumpo in šobe. če se ti že uspe izmuznit na carini.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

zakaj ze?

saj pride potem še ena kazn malo kasneje, ko je treba novo pumpo in šobe. če se ti že uspe izmuznit na carini.
hysterical-1.gif

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Pri kontroli goriva se preverja prisotnost barve (KO je rdeč, nafta nima dodane barve) in indikatorja. Indikator je kemikalija, ki se jo doda v KO, je pa brez barven, najde pa se ga s pomočjo kemijske reakcije.
Višina kazni - previsoka ali prenizka - o tem odloča zakonodajalec, to pomeni parlament, mi smo samo izvajalec.
Pranje sistema: opere se ga, da se odstrani KO in s tem barvilo in indikator iz celega sistema. Za prekršek je zadosten razlog prisotnost barvila ali indikatorja, ne pa količina le-tega. Torej ste v prekršku tudi, če mešate recimo 5% KO in 95% nafte.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Vsaj do nedavnega je imel elko več žvepla kot nafta. In to poleg ostalega lahko škoduje sodobnemu dizlu. G2 pa elko ne škoduje.
Kolega z nosom v bližini izpuha ugotovi če si na cvičku, pa ne dela na carini. Tako da.....

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Eno vprašanje za carinike: torej vlečete nafto ven in kaj če se ugotovi, da ni kurilca? Mu tisti deci dolijete nazaj?
Torej, človek vozi stalno na nafto, plačuje lepe davke, potem mu pa ukradete 1 deci nafte? Ker meni ni jasno, zakaj bi moral cariniku častit 1 deci nafte v kateri je itak 70% ali koliko že državnih davkov? Torej, mi država praktično ukrade gorivo.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Če se že gredo kaznovanje, je polovička brez veze. Prav tako čiščenje. Kazen naj bo 2000 eur, pa ne bo nobeden več tankal kurilca.
Ali je to tako težko?

Ja, potem bomo vsi tankali nafto in ne bo več prihodka od kazni.

lp

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Če je pri kontroli goriva v tanku D2, se praktično uporabi za analizo približno 1-2ml goriva, ostanek se vrne v tank. No, če pa hitri test pokaže prisotnost KO, se pa odvzame večja količina goriva zaradi kasnejših pritožb in analize vzorcev v laboratoriju. En vzorec odvzetega goriva (zapečatenega) dobi tudi stranka.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.499
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Primer, nekdo vozi na kurilca ves čas, potem pa avto proda. Novi lastnik tanka nafto, po kolikih tankanjih je rezervoar toliko "čist", da se kurilc ne zazna več in novi lastnik ne dobi kazni?

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Če je pri kontroli goriva v tanku D2, se praktično uporabi za analizo približno 1-2ml goriva, ostanek se vrne v tank. No, če pa hitri test pokaže prisotnost KO, se pa odvzame večja količina goriva zaradi kasnejših pritožb in analize vzorcev v laboratoriju. En vzorec odvzetega goriva (zapečatenega) dobi tudi stranka.

Si me ti slučajn kontroliru v trebnjem ?
10.gif

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Primer, nekdo vozi na kurilca ves čas, potem pa avto proda. Novi lastnik tanka nafto, po kolikih tankanjih je rezervoar toliko "čist", da se kurilc ne zazna več in novi lastnik ne dobi kazni?

Odvisno od tega do koliko se izprazni rezervoar preden se tanka na novo, tako da ni mogoče zagotovo trdit po koliko tankanjih se barva in indikator ne zaznata več.

Sigurno NE, ker še nikoli nisem nikogar kontroliral v Trebnjem.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Citat:
Uporabnik bula pravi:

10.gif

Bi ga povabil na
nahrung002.gif

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
To ne...sam zanimal me je če je on tisti k je z položnico za mano letu potem ko sm jim povedal nekaj lepega
evil.gif

navsezadnje je bila pa ena nova izkušnja in sicer na moje vprašanje če lahko samo z opominom odnesem...je reku da oni niso policaji
grims-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
bula povej mi kako je z BD. Le ta smrdi drugače kot regularna nafta, če te prav razumem vi iščete indikaror iz kurjača