kazen za kurilca

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
pred casom so me ustavili ta zeleni in vlekli gorivo iz tanka. in to na eni taki zabaceni cesti, kjer jih ne bi nikoli pricakoval. bili so trije, en je sesal gorivo iz tanka, preverjal (opticno) barvo in duhal vonj goriva (dobesedno je nos pomolil v posodo z gorivom ...), drugi je prisel z epruveto (nek kemijski test) in vlil nekaj nafte v epruveto, tretji pa je izpoljneval zapisnik in mi zazelel srecno voznjo. nobenega vprasanja, kje ste nazadnje tankali, ali imate racun, ker samo kontrola goriva, prometno, voznisko in odprite tank za gorivo.

med postopkom sem (ko je sesal gorivo iz tanka) vprasal kaksna je kazen za kurilca, pa nisem dobil odgovora. sele ko sem podpisoval zapisnik, mi je rekel da se ne splaca vozit na kurilca, ker je kazen 400eur + ciscenje tanka.

kaj je definicija ciscenja tanka? predvidevam, da ce sam kupim drugi rabljen rezevoar za gorivo in ga sam zamenjam to ni to, ali pac? sprasujem zato, ker se je (spet) ob pivu razvnela debata, kdaj se splaca, pri koliko kilometrih in pri kaksne porabi. seveda je ciscenje tanka prevelika neznanka, zato sprasujem tukaj ...

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.809
129
63
@ Cvinga povprašaj
zmaga.gif

Tule je njegova izkušnja
frown-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz imam še dodatno vprašanje - če te dobijo predvidevam, da se ne smeš peljat dalje ampak avto na vleko in na čiščenje tanka?

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Pelješ se lahk dalje...če pa v dveh dneh od časa kontrole ne pošlješ računa o čiščenju tanka carini ti pa nabijejo še 400€ kazni

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Kazen je 400 oziroma polovicka ce placas v tednu,prinesti moras racun delavnice da so izprali sistem in menjali filter,sem cistil enemu italianu pred par dnevi tako da sem seznanjen....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Samo logika je pa organom tudi nekaj čisto tujega, s kurilcem se lahko pelješ naprej, ampak moraš pa potem odstranit čisto vse sledi iz avta
rolleyes-1.gif

Zakaj sploh obstaja to čiščenje? Samo tank bi izčrpali, pa je, al je to mišljeno kot neka 'vzgojna kazen'
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Daj povej kako zgleda to čiščenje? Tank operete s kakšno kemijo, ali se samo izprazni, mogoče še popivna s kakšno ”gobo” ostanke kurilca, zamenja filter (kaj se zgodi s cevno inštalacijo)?

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Če se že gredo kaznovanje, je polovička brez veze. Prav tako čiščenje. Kazen naj bo 2000 eur, pa ne bo nobeden več tankal kurilca.
Ali je to tako težko?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Kazen je 400 oziroma polovicka ce placas v tednu,prinesti moras racun delavnice da so izprali sistem in menjali filter,sem cistil enemu italianu pred par dnevi tako da sem seznanjen....

racun za takozvano ciscenje?

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Jaz nisem racunal nic ampak servis kjer sem zaposlen 4 ure za demontazo in pranje rezervarja plus menjava filtra cena 230€.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
V Trebanjskem koncu sem imel enkrat priložnoat videt, kako je carina ustavila in prekontrolirala golfa II. Potem pa so ga še pospremili k Avto Slak
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Resnična zgodba iz Ižanskega konca: kontrola traktorja je bila pozitivna, vendar kmet ni imel pri sebi dokumentov, zato je poklical ženo, da mu jih prinese. Prišla je z Golfom,diesel in nato so kontrolirali še tega, ki je imel prav tako 'rdečo' nafto...