kavni avtomat

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tako je... bo treba kar poseči po 1000+€ če hočeš pit kavo kot je v dobrih kavarnah.... pa tudi avtomat te ne reši, treba ga je znat prav nastavit (npr. mlin), pravo kavo nabavit (npr. Illy, Lavaza...) ter še kaj...

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
maš res, pri nas je 10 ljudi ki ga uporablja, in se mi zdi da vedno ko pridem, je nekaj od tega za nardit
smile-1.gif
Ljudje naj več delajo in manj kave pijejo pa ne bo dvojna korist= več bo narejeno on manj dela bo z avtomatom za kavo
evil.gif

PS- vsak model aparata je narejen za neko število kav dnevno. Če ga pri vsa uporablja 10 ljudi bi verjetno potrebovali model z večjimi posodami in priklopljenim na vodovod. Potem bi se lahko čistil le enkrat dnevno, kot je to primer v lokalih.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
KSZ

glede na želje, kar polavtomatiko na ročko.

Par idej z moje strani:

DeLonghi

Saeco

Drugače pa iz osebnih izkušenj,ker imam v uporabi ene 2 full avtomata za 600€ plus, un Deloghi na ročko gor, Beko za turško in Illy na kapsule (ne me spraševat zakaj tolk
grin1.gif
) za doma je men Illy najbolj top.

Kava cca 50centov, malo placa vzame v kuhni, kava top (Illy mi je pač ok), pucanja ma nič. Čaka edin še na model k pride da ima "kontejner" za mleko da še capuccino itd naredi avtomatsko.

BTW: solidna kava (glede na ceno) je Lidlova 500gr v zrnju (srednje pražena).

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Tako je... bo treba kar poseči po 1000+€ če hočeš pit kavo kot je v dobrih kavarnah.... pa tudi avtomat te ne reši, treba ga je znat prav nastavit (npr. mlin), pravo kavo nabavit (npr. Illy, Lavaza...) ter še kaj...

Sem usekan na dober espreso in ti lahko povem, da en navaden avtomat od delongija seveda če prav zmelješ kavo, jo prav stisneš naredi trikrat boljšo kavo od povprečne kelnarce za povprečnim šankom. Seveda pa ni primerjave s kavo, ki ti jo stisne pravi barista na pravem avtomatu.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Sem usekan na dober espreso in ti lahko povem, da en navaden avtomat od delongija seveda če prav zmelješ kavo, jo prav stisneš naredi trikrat boljšo kavo od povprečne kelnarce za povprečnim šankom. Seveda pa ni primerjave s kavo, ki ti jo stisne pravi barista na pravem avtomatu.

Ravno ker imam rad dober espreso sem zamenjal aparat na ročko (delongi) z Nespresso mašinco na kapsule. Je bil poceni, kapsul je velika izbira in KAVA JE VEDNO KVALITETNA. Boljša do večine lokalov, narejena pa v manj kot pol minute. Je pa cena kapsule cca 40 centov.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Ne govorim o vaških beznicah kjer ti čez ročko spustijo 2 podaljšani kavi ko naročiš kavo z mlekom...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Preizkusite najprej par vrhunskih kavamatov, potem pa sodite. Onega DeLonghija za cca 250 EUR poznam in kava je za spit', ampak malce boljši Juri ali WMF-u za cca 1500+ pa ne more konkurirati.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.956
6.987
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Ne pretiravat, to me spominja na audiofile, ki prisegajo na 10.000€ ozvočenje, ker je potem doživetje čisto drugačno, ipd.

Meni je kava doma boljša, kot tista iz kavarne, res je da v MB ni top shit kavarne, ampak vseeno recimo astoria je neke vrste "kavarna"...

Kava pa je vsaka grenka (ne kisla, skorpy), ker pač takšen je plod, če ni, potem je lahko dodatno "obdelana", kar pa potem ni prava kava ampak nekaj vmes.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
V MB verjetno res nisi še pil dobre kave, še v sloveniji je ne dobiš (mogoče v kakšni fancy "kavarni"), izjema primorska ob meji z IT. Italija ima ok kavo in tudi drugačno kulturo pitja kave.

Sicer pa kava je v osnovi kisla (po pHju), kislost se tudi čuti se pa "uravnovesi" z okusom žganega tako da bolj grenke (pražene) kave so načeloma manj kisle in obratno (govorim o percepciji kislosti). Enako velja za dolžino kave, espresso pač ni kisel ker ima presežek okusa, kakšna oprana 3x podaljšana kava je pa dejansko kislo kisla.

Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

kapsule od mislim da lavazze dobiš po 26 cenotv takoj čez mejo v njihovi štacuni (ex mejni prehodi Rožna dolina) Tam maš tud njihove kavomate izključno na kapsule.

Ravno ker imam rad dober espreso sem zamenjal aparat na ročko (delongi) z Nespresso mašinco na kapsule. Je bil poceni, kapsul je velika izbira in KAVA JE VEDNO KVALITETNA. Boljša do večine lokalov, narejena pa v manj kot pol minute. Je pa cena kapsule cca 40 centov.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Nespresso je res odličen napitek, vsekakor pa daleč od dobre kave. Govorim o kavi.
Je pa za Nespresso potrebno tudi povedat, da v SLO ne dobiš kapsul in da je edini osebni nakup čez mejo....ali bolj risky varianta preko neta....

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Nespresso je res odličen napitek, vsekakor pa daleč od dobre kave. Govorim o kavi.
Je pa za Nespresso potrebno tudi povedat, da v SLO ne dobiš kapsul in da je edini osebni nakup čez mejo....ali bolj risky varianta preko neta....

Morda, za mene je čisto primerljiv z Illy espresom. Seveda odvisno od vrste kave, ki jo kupiš. Morda pa tudi Illy ni dovolj dober?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne pretiravat, to me spominja na audiofile, ki prisegajo na 10.000€ ozvočenje, ker je potem doživetje čisto drugačno, ipd.

Audiofili in soliden kavamat nimajo veliko skupnega.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
vsakemu svoje. Še vedno pa je to "nekaj" v kapsuli....So pa ti Nespresso butiki fancy, pa embalaza je tudi fancy...to pa ja...
wink-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
kaj pa french press? jaz prakticiram zadnje čase, pa je topshit, je pa res da traja 5-10 min zjutraj da maš kavo
smile-1.gif

glede aparatov pa ... v pisarni imamo en saeco philips za 500 €, melje pa vse sam pa ... kaj pa vem, kava je sicer dobra ampak kolk je to enega vzdrževanja
shocked-1.gif

tak da mogoče res kaj na ročko probaš, maš pa testov in tega na netu miljon.

Če se pa odločiš da daš malo več, pa res pogledaš Jura
smile-1.gif

tale "french press" sistem gledam že nekaj časa.
Kje se da kupit tak sistem in pribor in kakšne so cene?

Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
kaj pa french press? jaz prakticiram zadnje čase, pa je topshit, je pa res da traja 5-10 min zjutraj da maš kavo
smile-1.gif

glede aparatov pa ... v pisarni imamo en saeco philips za 500 €, melje pa vse sam pa ... kaj pa vem, kava je sicer dobra ampak kolk je to enega vzdrževanja
shocked-1.gif

smile-1.gif

bialetti ga ma v ponudbi. če greš kaj mimo trgovskega centra Ikea v vilesah, tam ma Bialetti svojo štacuno. pogletud na bialetti.it, če je gor in če ga lahk magari prek neta kupiš

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Doma je delonghi ec330s, kava je ok, ni pa to Cafetino, kjer jo ti kupuješ. Z avtomatom za 200€ pozabi na tako kavo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
smile-1.gif

shocked-1.gif

smile-1.gif

http://www.ikea.com/at/de/search/?query=UPPHETTA

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.812
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
V MB verjetno res nisi še pil dobre kave, še v sloveniji je ne dobiš (mogoče v kakšni fancy "kavarni"), izjema primorska ob meji z IT. Italija ima ok kavo in tudi drugačno kulturo pitja kave.

Sicer pa kava je v osnovi kisla (po pHju), kislost se tudi čuti se pa "uravnovesi" z okusom žganega tako da bolj grenke (pražene) kave so načeloma manj kisle in obratno (govorim o percepciji kislosti). Enako velja za dolžino kave, espresso pač ni kisel ker ima presežek okusa, kakšna oprana 3x podaljšana kava je pa dejansko kislo kisla.

razlika je med tem, če ti neznajo skuhat dobre kave ali pa da dobra kava pač njemu ni dobra
smile-1.gif