Ljudje naj več delajo in manj kave pijejo pa ne bo dvojna korist= več bo narejeno on manj dela bo z avtomatom za kavoCitat:
Uporabnik tomi pravi:
maš res, pri nas je 10 ljudi ki ga uporablja, in se mi zdi da vedno ko pridem, je nekaj od tega za nardit
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Tako je... bo treba kar poseči po 1000+€ če hočeš pit kavo kot je v dobrih kavarnah.... pa tudi avtomat te ne reši, treba ga je znat prav nastavit (npr. mlin), pravo kavo nabavit (npr. Illy, Lavaza...) ter še kaj...
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Tako je... bo treba kar poseči po 1000+€ če hočeš pit kavo kot je v dobrih kavarnah.... pa tudi avtomat te ne reši, treba ga je znat prav nastavit (npr. mlin), pravo kavo nabavit (npr. Illy, Lavaza...) ter še kaj...
Sem usekan na dober espreso in ti lahko povem, da en navaden avtomat od delongija seveda če prav zmelješ kavo, jo prav stisneš naredi trikrat boljšo kavo od povprečne kelnarce za povprečnim šankom. Seveda pa ni primerjave s kavo, ki ti jo stisne pravi barista na pravem avtomatu.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Sem usekan na dober espreso in ti lahko povem, da en navaden avtomat od delongija seveda če prav zmelješ kavo, jo prav stisneš naredi trikrat boljšo kavo od povprečne kelnarce za povprečnim šankom. Seveda pa ni primerjave s kavo, ki ti jo stisne pravi barista na pravem avtomatu.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
[
Se ti splača na hoferjevga počakat. Je super.
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
kapsule od mislim da lavazze dobiš po 26 cenotv takoj čez mejo v njihovi štacuni (ex mejni prehodi Rožna dolina) Tam maš tud njihove kavomate izključno na kapsule.
Ravno ker imam rad dober espreso sem zamenjal aparat na ročko (delongi) z Nespresso mašinco na kapsule. Je bil poceni, kapsul je velika izbira in KAVA JE VEDNO KVALITETNA. Boljša do večine lokalov, narejena pa v manj kot pol minute. Je pa cena kapsule cca 40 centov.
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Nespresso je res odličen napitek, vsekakor pa daleč od dobre kave. Govorim o kavi.
Je pa za Nespresso potrebno tudi povedat, da v SLO ne dobiš kapsul in da je edini osebni nakup čez mejo....ali bolj risky varianta preko neta....
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne pretiravat, to me spominja na audiofile, ki prisegajo na 10.000€ ozvočenje, ker je potem doživetje čisto drugačno, ipd.
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
kaj pa french press? jaz prakticiram zadnje čase, pa je topshit, je pa res da traja 5-10 min zjutraj da maš kavo
glede aparatov pa ... v pisarni imamo en saeco philips za 500 €, melje pa vse sam pa ... kaj pa vem, kava je sicer dobra ampak kolk je to enega vzdrževanja
tak da mogoče res kaj na ročko probaš, maš pa testov in tega na netu miljon.
Če se pa odločiš da daš malo več, pa res pogledaš Jura
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
kaj pa french press? jaz prakticiram zadnje čase, pa je topshit, je pa res da traja 5-10 min zjutraj da maš kavo
glede aparatov pa ... v pisarni imamo en saeco philips za 500 €, melje pa vse sam pa ... kaj pa vem, kava je sicer dobra ampak kolk je to enega vzdrževanja
tale "french press" sistem gledam že nekaj časa.
Kje se da kupit tak sistem in pribor in kakšne so cene?
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
tale "french press" sistem gledam že nekaj časa.
Kje se da kupit tak sistem in pribor in kakšne so cene?
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
V MB verjetno res nisi še pil dobre kave, še v sloveniji je ne dobiš (mogoče v kakšni fancy "kavarni"), izjema primorska ob meji z IT. Italija ima ok kavo in tudi drugačno kulturo pitja kave.
Sicer pa kava je v osnovi kisla (po pHju), kislost se tudi čuti se pa "uravnovesi" z okusom žganega tako da bolj grenke (pražene) kave so načeloma manj kisle in obratno (govorim o percepciji kislosti). Enako velja za dolžino kave, espresso pač ni kisel ker ima presežek okusa, kakšna oprana 3x podaljšana kava je pa dejansko kislo kisla.