Kauzer

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Poleg tega, da je športnik je tudi javna oseba, ki nastopa pod slovensko zastavo in ima čast zastopati vse državljane, ki mu mesečno plačujemo plačo. Če ni sposoben samokritičnosti, retorike... naj gre v šolo, kjer ga bodo tega naučili.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.186
1.967
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik teapot pravi:
Res smola, kot da bi se mu količki metali pod roke ... Glede izjav pa takole. Je športnik, ne govorec. Še malo pa bodo ti rabili piarovce, ali kako?
smile-1.gif

Poleg tega, da je športnik in vojak, je tudi 29 let star. Za primer: Iztok Čop (verjetno bi lahko našel tudi boljši primer) nikoli ni rabil piarovca.
Takšne reakcije (izjave, polomljeno veslo,...) kažejo na značajsko pomankljivost. Veliko pomankljivost, če mene vprašaš. Kakšni ljudje težko prenašajo poraze?

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.370
91
48
Ne moreš verjet kako so nekateri prevzetni. Pojma nimate koliko truda, morajo športniki vložiti za to, da so tam kjer so. Olimpijske igre za razliko od prvenstev, se ponovijo vsake 4 leta, torej ima športnik recimo max. 4- priložnosti v karieri osvojit medaljo. Zdej vi tukaj moralizirate in pametujete o športniku, kjer se 4 letno čakanje na priložnost skoncentrira na en dan, kako je zafural, kako ni iz testa in bla bla.

Z vseljem bi gledal vas moralne lulčke, kako bi se pokakali na štartu v Londonu in po tekmi, polni mešanih čustev oz. s polno plenico, dajali najbolj "brihtne" izjave
bonk.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Hmm... zato se nisem odločil za to, temveč za tisto kar me veseli in v čemer mi gre.

On se je pač odločil za veslanje in mu gre dobro od rok, le na največji tekmi jo je (že drugič) polomil, po temu, ko je večkrat prej rekel, da se ne vrača brez zlatu iz Londona in podobne bedastoče... Niti v enem intervjuju ni izrazil možnosti slabega dne, narave, ... prepotentno je bilo zlato eno in edino možno... kt da bi veslau sam brez konkurence. Rezultat je znan. Že drugič.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.186
1.967
113
Emona / Carnium
No, butasto je tudi pričakovanje medijev, da bodo športniki takoj po nastopu prišli in dali smiselno izjavo. Potem pa v navalu čustev trosijo bedarije. Bolj iskreno bi bilo, če bi samo zakričali v mikrofon.
Sicer se lahko vsakdo odloči, da izjave ne poda takoj.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Ne moreš verjet kako so nekateri prevzetni. Pojma nimate koliko truda, morajo športniki vložiti za to, da so tam kjer so. Olimpijske igre za razliko od prvenstev, se ponovijo vsake 4 leta, torej ima športnik recimo max. 4- priložnosti v karieri osvojit medaljo. Zdej vi tukaj moralizirate in pametujete o športniku, kjer se 4 letno čakanje na priložnost skoncentrira na en dan, kako je zafural, kako ni iz testa in bla bla.

Z vseljem bi gledal vas moralne lulčke, kako bi se pokakali na štartu v Londonu in po tekmi, polni mešanih čustev oz. s polno plenico, dajali najbolj "brihtne" izjave
bonk.gif

Nihče ne daje v nič truda, sploh ne. Mene niti ne moti, da je napovedoval medaljo - edino pravilno, če bi se najboljši kajakaš zadnjih sezon sprenevedal...

Kauzerju pravzaprav ničesar ne zamerim, morda izjavo o "kavčarjih". A se zaveda, da brez "kavčarjev" on na OI ne bi prišel. Kdo pa se njegovi navijači, če to nis(m)o kavčarji - mar misli, da zanj navijajo samo vrhunski športniki.

In ja, Kauzer je luzer., zapravil je že drugo optimalno priložnost Govoriti o "pomanjkanju sreče", ko prideš na igre brez težav s poškodbami, je najmanj žaljivo za vrsto vrhunskih športnikov, katerim je zdravje in/ali smola s poškodbami preprečila nastop.
O pomanjkanju sreče lahko govori kajakaš, kateremu se je zlomilo veslo, ali kolesar s strgano verigo - to je smola!

Za medaljo se mora "poklopiti" ogromno stvari (vprašaj Petro Majdič) - in njemu se je 2x, a tega ni izkoristil. Kauzer je vrhunski kajakaš, a je luzer

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Je kdo od vas kdaj AKTIVNO treniral kakšen šport, recimo toliko, da bi bil v reprezentanci, vsaj (takrat) pionirski ali mladinski. Tolk samo, da vidim, na osnovi česa ga ocenjujete, al je to samo akademska debata vseznalcev.

Meni se zdi šesto mesto na Olimpijadi odličen rezultat.
jst

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Tudi jaz. In sicer me pri Kauzerju ne motijo športni rezultati. Pač tako pride in če v tistih 2h minutah ne rata nimaš kaj. Moti me le "metanje ven", češ da bo zlat in podobno. Kot da ne bi že na lastni koži izkusil kako je s tem...

Veliko bolj zamerim recimo Brajkoviču (pa ne danes-10. mesto na kronotu je super), ko kar misli da se bo vozil in mu bojo medaljo podelili če pride do cilja. Na cestni dirki bi moral poskusiti. Ve da v šprintu nima šans, poleg tega pa je prišel že tako daleč. V takem primeru je treba poskusiti-v vsakem primeru bi bil okoli 20. mesta, vendar sedaj ne ve kaj bi bilo če...
V športu je pač tako da je včasih treba pokazati jajca in mogoče se izide. Sploh na koncu-kolikokrat je že 100% napad na koncu spremenil tekmo....
Tako kot Savšek včeraj: Zapel je v prva vrata - vedel je da bo s pribitkom in pametnim veslanjem prepočasen - in je šel na kol. Ni se mu izšlo in je bil osmi. Če bi veslal brez napada naprej bi bil morda sedmi - jaka muda. Lahko pa bi se mu izšlo...

Mojih 5 centkov...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.978
113
40
MB
eni ste res mutavi, pardon ampak tak je
smile-1.gif
po eni strani ga pizdite (čist po slovensko) da je prepotenten, drugi pa nabijate da klasično slovensko nima samozavesti za velike uspehe

dafuq ...
bonk.gif

prav je da ma tak attitude, koji [cenzura], najjači sem, zlato bom dobil! tak je treba, vem da vas večina hlapcev tega ni vajena ... samozavest ni enako prepotentnost!

lepo je zdaj pametovat ... to so delčki sekunde ko se situacija podere in je konec, mogo je pa it na polno ker so pred njim vozli nore čase

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.370
91
48
eh, pojma nimaš :-( On je luzer in pika. Na OI so ga potisnile "tete iz ozadja". cinizem.press

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.202
11.235
113
še en komentar, kjer me je nasmejala zadnja beseda :

"Pa kak šampion, dve kaj vredni tekmi je imel v lajfu, dve je zabušio ... zgleda da fant psihično ni pripravljen na take napore in je pač jado"

Pa še en:

"Pa sploh ga ni noben nič vprašal o kavčerjih.

Peter Kavčer"

I

Izbrisan uporabnik 474

Ma seveda, gobcači bi to vse bolje opravili... Oni so ja trdni kot skala, napak si ne dovolijo...

Kauzer je upravičeno napovedoval zlato, navsezadnje je v polfinalu odpeljal 94.02 z napako , medtem ko je Makaronar v finalu odpeljal 93.4 brez napake. Kauzer je bil že v polfinalu več kot 1.5 sec. hitrejši od zlatega olimpijca!
Se zgodi, da je zapel vratca, pač ob nepravem času. Potem je vedel, da je treba na vse ali nič (kot v polfinalu), ampak se mu ni izšlo... Upravičeno je jezen, na sebe, še bolj pa je upravičeno jezen na tiste "kauč gobcače", ki zdaj izza tipkovnice pluvajo čez njega...

Vsem tistim pa ki so jih tukaj polna usta, kako so kaj trenirali in bili v nekih reprezentančkah - tisti bi ravno najbolj morali vedeti, koliko truda je potrebnega za odmevne rezultate in kako hitro se ti primeri napaka, slab štart, napačen zavoj...

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
No no dihaj. Vse lepo in prav če bi bil zlat. Tako pa ve kako je na OI zgubiti in bi bilo bolje, da bi najprej pokazal z dejanjem in magari potem rekel "itak sem vedel". To je moj point.

Vedno je tako (vem tudi iz svojega športnega udejstvovanja): Če rečeš moraš to narediti, drugače boš v zobeh. Zato raje ne govori prezgodaj.

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
....
Vsem tistim pa ki so jih tukaj polna usta, kako so kaj trenirali in bili v nekih reprezentančkah - tisti bi ravno najbolj morali vedeti, koliko truda je potrebnega za odmevne rezultate in kako hitro se ti primeri napaka, slab štart, napačen zavoj...

Evo še enkrat polna usta na uslugo: Ravno zaradi tega ker vem kako hitro se za=beš, vem da ni pametno okoli govoriti da boš fix prvi. Nič ni fix, posebej v športu s toliko dejavniki ne.

LP,
Polna Usta
nahrung002.gif

lordinho

Pripravnik
3. avg 2007
155
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:

Kauzer je upravičeno napovedoval zlato, navsezadnje je v polfinalu odpeljal 94.02 z napako , medtem ko je Makaronar v finalu odpeljal 93.4 brez napake. Kauzer je bil že v polfinalu več kot 1.5 sec. hitrejši od zlatega olimpijca!.

To ni res, 94.02 je bil čas vožnje + 2 sec = 96.02.
Tako da bi moral v finalu peljati še hitreje od polfinala za zmago.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.200
11.114
113
kod Džej-Zija
Ksz

Če so že napovedi take, kot jih je naredil Kauzer, bi lahko reagiral tako kot Tokič. Pošteno bi povedal, da je zajebal in da je sam kriv, pa bil jezen nase, ne pa na kavčarje. Konec koncev je pričakovanja kavčarjev ustvaril sam.