Katero znamko luči

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Eh, tako hudo pa se spet ni bilo, da bi lahko rekel, da sem se "spravljal" nate.
roza.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
tota je najbolša folk ki ne pozna depota komentira o tem kak sveti :D hehe

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hm? Kje si opazil da je kdo kaj komentiral kako sveti? Sem še 1x prebral in nisem nikjer zasledil
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ne... najbrž si vredu dečko ampak imaš težave z razumevanjem, greva po vrsti, osnova da boš celotno zadevo razumel je itak post ki sem ga pred tem napisal in sicer:

"Futuristik, kako je s temi Depo zadevami ne poznam, lahko pa ti povem da so Valeo najslabše luči v konkurenci original proizvajalcev (vsaj kar se xenona tiče). Najbolj vzdržjive in kvalitetne so Hella luči"

Torej kaj sem napisal? Da NE POZNAM Depo luči, da pa Valeo po mojih izkušnjah niso najbolj vzdržljive, sploh pri xenonih so ogromne težave, pri halogenkah pa je začela srebrna plast hitro odstopat (sploh če so kak W močnejše žarnice) in tako so jo morali na večini francozih na novo gor žgati kar pa ti najbrž prvič slišiš a ne?
smile-1.gif

Greva dalje, glede odstavka ki si ga ti zgoraj prilepil, v tem odstavku sem PREDVIDEVAL da Depo ne more biti kaj dost slabši od Valea (vsaj na A4kah 2000-2004 ljudje namesto izrabljenih Valeov na veliko gor tlačijo Depo in težav ni, so zadovoljni), nisem pa nikjer trdil da je tako, da je Depo dobra znamka ali boljša od Valea. Torej moreš malo ločiti kar so trditve za katerimi kdo stoji in kaj so predvidevanja in jaz sem le predvideval.

Če pa imaš še kakšno vprašanje pa kar vprašaj, rad pomagam!
smile-1.gif

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Saj te razumem, ne moreš se dajat ker ti je pač zmanjkalo argumentov, spoznal si da si zadevo površno prebral, jaz te razumem, ti odpuščam! Posipaj se s pepelom in gremo dalje
smile-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Jaz nisem nič površno prebral, ti si pisal (zelo napačne) domneve o zadevah, ki jih ne poznaš ... kar je potrdilo več uporabnikov že pred mano. Ni kaj drugega za argumentirat.

Over & out.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Opppa, torej sva že korak dalje, torej si le ugotovil da sem domneval in jaz ker tebi strokovnjaku verjamem priznam da sem napačno domneval. A je res tako težko kaj priznati? A ti si še eden izmed tistih nezmotljivih najbolj pametnih?
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.132
113
KSZ.

Ste eni butli, noben ni odgovoril na dejansko vprašanje!
evil.gif

Aja odgovor je, VSE luči od bravota (pa še par italjanov iz koncerna tistih letnikov prištejte zraven) svetijo zanič, ni izjeme. Že nove so zanič s starostjo ratajo pa še bolj zanič. Nazadnje so tako zanič luči delali v yugotih.

Primerjat firme ki delajo luči s tem kar naredijo za določen model je bedarija, Valeo pri 20 let starem avtu so super luči (so steklene), pri mojem passatu so bile pa zanič (medtem ko na toyotah ali pa kje drugje svetijo ok). Pa to ne pomeni da je valeo luč zanič ali pa da je dobra, dejstvo je da imajo recimo passati probleme z motnostjo luči (aja še vedno svetijo bolje od bravota). In luč je lahko od valeota, depota ali pa zaradi mene swarovskga .. ker je VW predpisal da je zmes luči taka in taka so vse enako zanič (ja možna so odstopanja ampak velike razlike NI).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.132
113
Edit: na passatu so bile original Hella luči, da ne bo spet sedaj kreg okrog tega da so hella luči "die beste"!
evil.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
KSZ.

evil.gif

Aja odgovor je, VSE luči od bravota (pa še par italjanov iz koncerna tistih letnikov prištejte zraven) svetijo zanič, ni izjeme. Že nove so zanič s starostjo ratajo pa še bolj zanič. Nazadnje so tako zanič luči delali v yugotih.

luči z lečo svetijo dooosti bolje kot tiste brez. drugač pa kaj se tiče življenjske dobe je težko pričakovat kaj več pri paraboli v velikosti jajce. ni čudno da zadevo skuri.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
KSZ.

evil.gif

luči z lečo svetijo dooosti bolje kot tiste brez. drugač pa kaj se tiče življenjske dobe je težko pričakovat kaj več pri paraboli v velikosti jajce. ni čudno da zadevo skuri.

Se moram vmešat. To kar si napisal velja bolj kot izjema, ne pa kar po defaultu, da so boljše. Lep primer; tvoj, moj avto, kjer imava reflektorske luči, pa poglej avtomobile iz teh let s projekcijskimi luči; Hyundai, Renault....pri teh dveh je katastrofa od svetlobe; edini plus je zelo lep "cut off" linija. To je pa vse.
Preverjeno.

p.s.: je pa tudi res, da so najine reflekcijske res dobre....:)

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
lybra ma pol kurca luči čisto btw.

drugače je pa govora o bravotu in lučeh za bravota, kjer verzija leča ali brez igra ogromno vlogo.