katero vzmetnico?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Sem dal sem ker je najvecji odziv,pa ni zdravje ali dom:)
Torej,mam dva metra in 120 kil,v zadnjem casu pa me zjutraj,ko se zbudim,boli kriz.vzmetnica je neka dobra meblo za 500 evrov,ampak je premehka,ceprav sem kao kupil trdo.al se je zmehcala,al ne vem kaj.stara je 20 mesecev.rit se mi pogrezne not in pol me boli kriz.spim vecinoma na boku.kaj naj kupim,da bo trdo in da se ne bo upogibalo.latofleks je gost in tudi nov. Dormeo?

B81

22. jul 2007
37.738
11.018
113
Tebi bi verjetno dormeo pasal...če praviš, da ti je trda premehka. Dormeo, ki sem za dal vstran, je bil poltrdi, pa nisem mogel spat gor. S pol manj kil.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
Sem dal sem ker je najvecji odziv,pa ni zdravje ali dom:)
Torej,mam dva metra in 120 kil,v zadnjem casu pa me zjutraj,ko se zbudim,boli kriz.vzmetnica je neka dobra meblo za 500 evrov,ampak je premehka,ceprav sem kao kupil trdo.al se je zmehcala,al ne vem kaj.stara je 20 mesecev.rit se mi pogrezne not in pol me boli kriz.spim vecinoma na boku.kaj naj kupim,da bo trdo in da se ne bo upogibalo.latofleks je gost in tudi nov. Dormeo?

Si jo kaj obračal okoli vsake 3 mesece, zaradi enakomerne obrabe? Ravno imam novo in vidim, da moraš vsake 3 mesece obrniti, enkrat jo zavrtiš za 180 stopinj, drugič daš dno na vrh... pa spet zavrtiš..

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
enkrat sem jo vmes obrnil ja, ampak večkrat pa ne. pa pol dam svojo, "pomečkano" stran ženi :). sicer je pol lažja, tak da je verjetno ne bo motilo :)

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Na žalost te moram razočarat: prek neta ti noben ne bo mogel povedat, katera vzmetnica ti bo ustrezala. Je žal (ali ne) tako,da jih boš moral probat sam (al pa z ženo, kukr češ
evil.gif
), pa se kasneje odločit tudi kar sam.
Čeprav vem, da je nabava ustrezne vzmetnice velikokrat loterija, oziroma sreča ob pravilni izbiri. Tistih par minut, ko jih preizkušaš, žal niso pravi pokazatelj, kako se bo zadeva obnesla v prihodnje.

Mi imamo izdelke Slovenske postelje in moram reči, da nismo razočarani ... čeprav to NIKAKOR ni garancija, da bi njihovi izdelki ustrezali tudi tebi ...

Vsekakor pojdi preizkusit, pol pa kanček sreče in boš (lahko tudi) zmagal.

EDIT: moj glas gre za žepkasto vzmetene vzmetnice.

Nazadnje urejeno:

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
enkrat sem jo vmes obrnil ja, ampak večkrat pa ne. pa pol dam svojo, "pomečkano" stran ženi :). sicer je pol lažja, tak da je verjetno ne bo motilo :)

He he, vsaj ne bo s postelje padla, ker spi v luknji
hysterical-1.gif

Mogoče bi poskusil s klasično vzmetnico in prevleko iz konjske žime ali posušenih alg (temu se po "slovensko" reče federmodroc in štrozoki, kako je pa to uradno, pa nimam pojma.
grims-1.gif
).

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
aha, mogoče bi res probal ta madrac. kje pa se to dobi?
sicer je zdajšnja vzmetnica z žepkastimi vzmetmi, ampak je vse skupaj premehko. pa to šele zdaj po poldrugem letu, prej mi je relativno ustrezalo. sem jo v salonu probaval 15 minut. ampak ja, moral bi kak teden tam spat :). to mi je všeč pri dormeu, ker lahko kaki mesec preizkušaš, pa pol vrneš, če ni kul. kao...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ne vem, kje se dobi, ker je to old fashion zadeva.
V široki prodaji je sigurno ni, poskusi kje pri kakem privatniku po naročilu.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
včeraj pred spanjem sem jo obrnil in je bilo res boljše. zbudil sem se brez bolečin, kar je super. ampak, da jo bom zdaj pa vsake nekaj dni obračal, a je to normalno?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ne, sem jo pred 3 meseci obrnil :). tak da če premaknem na 2 meseca pa mogoče res ne bo treba druge kupit :)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.096
113
Citat:
ampak, da jo bom zdaj pa vsake nekaj dni obračal, a je to normalno?
Obrni jo vsakič, ko menjaš posteljnino. To pa najbrž narediš bolj pogosto kot na 3 mesece.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
dormeo memory je trd ja, samo žal ne dolgo. pri moji kilaži 90 je luknja not nastala po dobrem letu, pri dobrih 2 letih sem spal že v jami.
Zdaj imam ikea lateks, spim ko angel gor, bomo vidli kako dolgo. Je malo drugačen občutek spat gor, ker je precej mehko (prej navajen na trdo), ampak se hitro navadiš in spiš ko bubica

catwoman

Pripravnik
3. sep 2007
115
0
16
..: LJ :..
Js mam Bellona New Salute, dost trd jogi, visok, spim pa odkar ga mam super ... Kupila v HN, sicer sem čakala cca. 2 meseca, ampak mi ni niti malo žal ... tud ko sem probavala različne vzmetnice, sem na tej čutila, da se mi res vse mišice sprostijo in sem res ful dobr ležala na njej že takrat ...
Brat je imel Dormeo, se je izkazal, da ni primeren zanj ... po 3 tednih se je zbujal cel polomljen, z bolečinami v križu in hrbtenici. Je šel v Idrijo, naročit LineaFlex vzmetnico, zdej spi kt angelček, zbudi se pa res naspan in spočit ...

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Tebi bi verjetno dormeo pasal...če praviš, da ti je trda premehka. Dormeo, ki sem za dal vstran, je bil poltrdi, pa nisem mogel spat gor. S pol manj kil.

Midva sva tudi mela dormeo, pa sva ga na karitas dala, ker nisem mogel nikakor spati na njem ... nikoli mi ni pasal položaj, v katerem sem bil. Zaj mava enega na vzmetnico ... Sprobala pa sva ga tako, da se v trgovini malo vlegla na vsakega in vidla kateri paše ... In res je ta zakon.

Pač ... glede dormea je kakor komu ... eni ga zelo hvalijo, spet drugi pa ne ...

Probaj kupiti jogi, da ga v trgovini poskusiš ... pač se malo "udomačiš" v trgovini, pa ga sprobaš .. Boljše da ga prej sprobaš, kot pa da ti je potem žal.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Svetujem ti, da kupiš tako vzmetnico, na kateri bosta lahko dva ležala in eden stal.
Jaz mam tako in sem zelo zadovoljen z njo.