Ne razumem zakaj je nujno zraven še vse ostalo zamenjat. Ko delaš fasado lahko neke stvari pripraviš za ostalo (npr. ploščice, ograjo, itd.), okna pa znajo sedaj bp vgradit tudi na novo fasado. Je pa seveda optimalno, da vse to prej urediš.
Dejstvo je, da gre zadeva kot vedno v eno smer: najprej te nategnejo s subvencijami, da greš v nekaj, kar je fuLL poceni, potem gre pa tam cena v nebo. Je bilo isto s kurilcem, pa peleti, itd. Sedaj so očitno TČ v fazi, ko jih je dovolj in bo treba potegnit ven iz njih čimveč.
Jaz sem bil že odločen za TČ, pa sem sedaj stisnil na zavoro in bom šel v izolacijo hiše in na podlagi tega se bom odločil. Če bo letni strošek ostal približno enak, bom pustil staro ogrevanje noter, pa naj druge nategujejo. Ker ko imaš enkrat hišo izolirano, potem je praktično katerikoli energent precej poceni in investicije v drug energent praktično nikoli ne prineseš notri. Potrebno se je namreč zavedati, da bo še leto 2024 in verjetno še 2025 noro glede TČ, ker bodo ljudje noreli s SE, da ujamejo letni netmetering in posledično bodo cene za SE v 2024 nabite do konca. To bo seveda potegnilo za sabo tudi TČ (ker ne boš podarjal energije, nje?), ki pa se bodo verjetno nadaljevale še v 2025. Ko bodo pa še cene elektrike na polno udarile, bo pa povpraševanje po TČ po moje strmoglavilo in računam, da bi potem takrat morda šel na TČ, če se bo izkazala za smiselno. Ker TČ je vseeno zelo komfortna zadeva.
Pa dejansko je ta zadeva eko in s tem nekaj narediš za okolje.