Katero toplotno črpalko

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.985
6.159
113
Tako je predvsem zaradi izločanja kamna je smiselno imeti toplo vodo tako vročo, da se če je pipa popolnoma na levo, mogoče še vedno pod silo tuširat. To je nekaterim še vedno nerazumljivo, da se da tudi normalno stuširat, če pipo obrneš pač na levo. In če imaš TČ ki ima vgrajen rezervar, kako ga boš nekoč čistil vodnega kamna? Ob zamenjavi TČ z oljno pečjo, ko smo greli na 60+ sem iz bojlerja spravil vedro in še malo polno vodnega kamna.
Da pa topla voda priteče po določenih metrih napeljave pa je vseeno ali je na 45 ali 70 stopinj.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.533
113
Tud majstru k je pustu tist zmazek od inštalacije je vse jasn in ma podoben odnos kot ti.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.526
2.283
113
Moj odnos je čisto ok, problem so dobronamerni nasveti v smislu - verjetno, zdi se mi, jest mislim, mogoče je takole....
Nasrali ste par strani neuporabnega sranja, Igi je očitno edini ki nekaj ve, vse ostalo je neuporabno.

Jaz nimam rešitve na podlagi danih informacij, zato se mi zdi brez potrebe pisat referate na forum. Zadevo se preveri na objektu in poda rešitev.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
temperatura je nastavljena s strani monterjev te nisem nic spreminjal

Vzami navodila za uporabo v roke in nastavi optimalno ogrevanje prostorov kakor sanitarne vode.

Ne more ti za vsako spremembo hodit monter nastavljat..to je na tebi da naštimaš TČ na tvoje potrebe in specifikacije objekta in uporabnikov.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

luciano

Guru
3. okt 2011
1.858
886
113
MB
Moj odnos je čisto ok, problem so dobronamerni nasveti v smislu - verjetno, zdi se mi, jest mislim, mogoče je takole....
Nasrali ste par strani neuporabnega sranja, Igi je očitno edini ki nekaj ve, vse ostalo je neuporabno.

Jaz nimam rešitve na podlagi danih informacij, zato se mi zdi brez potrebe pisat referate na forum. Zadevo se preveri na objektu in poda rešitev.

Zakaj bi nekomu pomagali, naj pokliče servis, ne pa da gnjavi na forumu, ....če imaš kaj narobe z avtom, pelji ga na servis....če...

Po tej logiki se lahko splet/forumi ukinejo. Mater, eni ste pravi vir dobre komunikacije.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici

Ce je podanih info premalo, pac zahtevas dodatne ali pa podas nepopoln, lahko celo napacen odgovor..
Bolj simplnmi je tebe vprasat. Zakaj bi se google obrmenjeval.
Niti ne vem kater model bojlerja je to.
Pogledas se enkrat fotko, ne rabim googla. Ekspanzija najbrz. Se ne vidi dobro povezave, kam pelje cev. Je pa spodaj pod rotodivertom ekspanxija

• Všeč mi je
Reactions: tony

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.533
113

Res? Ja bravo majstore. In kaj od mojega je neuporabno?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.533
113
Vzami navodila za uporabo v roke in nastavi optimalno ogrevanje prostorov kakor sanitarne vode.

Ne more ti za vsako spremembo hodit monter nastavljat..to je na tebi da naštimaš TČ na tvoje potrebe in specifikacije objekta in uporabnikov.
Dober monter in dobavitelj ogrevalne naprave, regulacije, vedno pomaga saj so te nastavitve del zagona naprave.

Piton

Guru
11. apr 2022
1.771
-139
113

ni videt :valjamse:

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Dober monter in dobavitelj ogrevalne naprave, regulacije, vedno pomaga saj so te nastavitve del zagona naprave.
moraš nekaj vedeti. Zadnje leto je na tem področju (pa ne samo ne tem) takšno povpraševanje, da naročnika nič druga ne zanima, samo "kdaj boste prišli zmontirati". In pač vsi so sedaj monterji, vsi imajo noro gnečo, nimajo se časa ukvarjati s takšnimi "bedarijami". Oni so zmontirali in pokasirali.

In žal poznam preveč primerov, ko se morajo potem stranke same ukvarjajo z zadevami s katerimi se jim ne bi bilo potrebno.

• Všeč mi je
Reactions: tony in MrDaco

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18

Če bi prebral bi videl, da sem kontaktiral servis oz. prodajalca in kaj so mi napisali ... pač na forum sem se obrnil ker več glav več ve ...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.533
113
moraš nekaj vedeti. Zadnje leto je na tem področju (pa ne samo ne tem) takšno povpraševanje, da naročnika nič druga ne zanima, samo "kdaj boste prišli zmontirati". In pač vsi so sedaj monterji, vsi imajo noro gnečo, nimajo se časa ukvarjati s takšnimi "bedarijami". Oni so zmontirali in pokasirali.

In žal poznam preveč primerov, ko se morajo potem stranke same ukvarjajo z zadevami s katerimi se jim ne bi bilo potrebno.
Ja, vem to. Zato je pa treba met sebe rad in naročat zadeve pri preverjenih ljudeh. Res je treba mal počakat in je stvar nekaj dražja, samo potem ni težav. V tem smislu mi je recimo Seltron vrhunski, ker so vedno tam za svojo stranko. Ko sem pred 12 leti skupaj dajal avtomatiko in priklapljal pumpe, gorilec in ostalo na WDC 20, je bil njihov svetovalec kar nekajkrat na voljo po telefonu, pa bi lahko rekel, da naj prepustim zadevo "strokovnjakom", pa ni. Res je, da nisem spraševal bedarij, samo vseeno. Tudi ko je blo treba nastavit krivulje, mi je kar dosti pomagal s svojimi nasveti.
Podobno je bilo sedaj s KWBjem, kjer sem tudi sam delal priklop avtomatike in štromarijo. Njim kasnejše nastavitve krivulj in prilagoditev avtomatike hiši paše pod "prvi zagon" ki ga sicer plačaš nekaj 100 EUR, sam potem jih imaš na voljo. Še vsako avtomatiko je blo treba prilagodit.

• Všeč mi je
Reactions: dejan_

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Ne še ... enkrat je v redu enkrat ne ... sem pa našel v servisnem meniju hitrost črpalke za toplo vodo in je na 2 ... če to dvignem bo hitreje pognalo vodo po sistemu?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.533
113
Ti poglej temperature. Lahko da imaš on nastavljen prenizko. Imaš določene čase ogrevanja SV ali ogrevaš po potrebi? Ko bo voda predolgo prihajala v kopalnico pojdi poglefat termometer.