Da so pa črpalkarji konkretno šokirani pri 55 stopinjah v bojlerju je pa neprecenljivo
Pa ne, da TČ ne zmore, ampak pri 300 litrskem bojlerju ni potrebe da goniš sistem tako visoko. Eno so izgube, drugo pa je izločanje vodnega kamna.
Da so pa črpalkarji konkretno šokirani pri 55 stopinjah v bojlerju je pa neprecenljivo
Tisto je izpustni ventil ce mene vprasas.Po mojem je dotok mrzle pitne vode spodaj kjer je bakrena cev.
Tretje, najbolj pomembno pa to , da je to nepotrebno obremenjevanje tc in nizanje COPaPa ne, da TČ ne zmore, ampak pri 300 litrskem bojlerju ni potrebe da goniš sistem tako visoko. Eno so izgube, drugo pa je izločanje vodnega kamna.
Mogoče se pa ti ponudiš in pogledaš zadevo, ker drugi pač še nismo videli TČ od blizu in pač teorijo zganjamo
Dej poguglaj, sej je simplTisto je izpustni ventil ce mene vprasas.
temperatura je nastavljena s strani monterjev te nisem nic spreminjal
Moj odnos je čisto ok, problem so dobronamerni nasveti v smislu - verjetno, zdi se mi, jest mislim, mogoče je takole....
Nasrali ste par strani neuporabnega sranja, Igi je očitno edini ki nekaj ve, vse ostalo je neuporabno.
Jaz nimam rešitve na podlagi danih informacij, zato se mi zdi brez potrebe pisat referate na forum. Zadevo se preveri na objektu in poda rešitev.
Ce je podanih info premalo, pac zahtevas dodatne ali pa podas nepopoln, lahko celo napacen odgovor..Moj odnos je čisto ok, problem so dobronamerni nasveti v smislu - verjetno, zdi se mi, jest mislim, mogoče je takole....
Nasrali ste par strani neuporabnega sranja, Igi je očitno edini ki nekaj ve, vse ostalo je neuporabno.
Jaz nimam rešitve na podlagi danih informacij, zato se mi zdi brez potrebe pisat referate na forum. Zadevo se preveri na objektu in poda rešitev.
Res? Ja bravo majstore. In kaj od mojega je neuporabno?Moj odnos je čisto ok, problem so dobronamerni nasveti v smislu - verjetno, zdi se mi, jest mislim, mogoče je takole....
Dober monter in dobavitelj ogrevalne naprave, regulacije, vedno pomaga saj so te nastavitve del zagona naprave.Vzami navodila za uporabo v roke in nastavi optimalno ogrevanje prostorov kakor sanitarne vode.
Ne more ti za vsako spremembo hodit monter nastavljat..to je na tebi da naštimaš TČ na tvoje potrebe in specifikacije objekta in uporabnikov.
ni videtMoj odnos je čisto ok, problem so dobronamerni nasveti v smislu - verjetno, zdi se mi, jest mislim, mogoče je takole....
moraš nekaj vedeti. Zadnje leto je na tem področju (pa ne samo ne tem) takšno povpraševanje, da naročnika nič druga ne zanima, samo "kdaj boste prišli zmontirati". In pač vsi so sedaj monterji, vsi imajo noro gnečo, nimajo se časa ukvarjati s takšnimi "bedarijami". Oni so zmontirali in pokasirali.Dober monter in dobavitelj ogrevalne naprave, regulacije, vedno pomaga saj so te nastavitve del zagona naprave.
Če bi prebral bi videl, da sem kontaktiral servis oz. prodajalca in kaj so mi napisali ... pač na forum sem se obrnil ker več glav več ve ...Moj odnos je čisto ok, problem so dobronamerni nasveti v smislu - verjetno, zdi se mi, jest mislim, mogoče je takole....
Ja, vem to. Zato je pa treba met sebe rad in naročat zadeve pri preverjenih ljudeh. Res je treba mal počakat in je stvar nekaj dražja, samo potem ni težav. V tem smislu mi je recimo Seltron vrhunski, ker so vedno tam za svojo stranko. Ko sem pred 12 leti skupaj dajal avtomatiko in priklapljal pumpe, gorilec in ostalo na WDC 20, je bil njihov svetovalec kar nekajkrat na voljo po telefonu, pa bi lahko rekel, da naj prepustim zadevo "strokovnjakom", pa ni. Res je, da nisem spraševal bedarij, samo vseeno. Tudi ko je blo treba nastavit krivulje, mi je kar dosti pomagal s svojimi nasveti.moraš nekaj vedeti. Zadnje leto je na tem področju (pa ne samo ne tem) takšno povpraševanje, da naročnika nič druga ne zanima, samo "kdaj boste prišli zmontirati". In pač vsi so sedaj monterji, vsi imajo noro gnečo, nimajo se časa ukvarjati s takšnimi "bedarijami". Oni so zmontirali in pokasirali.
In žal poznam preveč primerov, ko se morajo potem stranke same ukvarjajo z zadevami s katerimi se jim ne bi bilo potrebno.
Imaš še težave, ali si rešil?Če bi prebral bi videl, da sem kontaktiral servis oz. prodajalca in kaj so mi napisali ... pač na forum sem se obrnil ker več glav več ve ...