mogoče še pripišeš koliko KO skuriš na sezono.Pozdravljeni,
situacija je nanesla, da se tudi mi odločamo za TČ, pri čemer o tem res ne vem veliko. Kot prvo me torej zanima ali bi se v našem primeru (na obstoječem stanju, obnova ni predvidena - torej ne bomo imeli talnega gretja, električnih celic na strehi,..) izplača:
- 110 m2 stanovanje v 1. nadstropju (eno stanovanje je spodaj, eno pa nad nami)
- ogrevanje je trenutno na olje, imamo 9 radiatorjev
- izolacija nekaj srednjega, okna pa nova pred 7 leti (hiša letnik 1910, debeli zidovi, dodatna izloacija ni možna - komplikacije skratka..)
- hiša je na Gorenjskem, pozimi je povpr. 3 tedne pod -10 st.
- zunanja enota bi morala biti montirana na steni
- tudi toplo vodo ogrevamo s tem, nimamo el. bojlerjev.
Če mislite, da se izplača, me zanima:
- kakšno moč priporočate?
- kakšne varovalke potrebujemo za ta namen (ali se elektroinštalacija potegne dodatno iz omarice v varovalkami)?
- kakšna je lahko oddaljenost od zunanje do notranje enote?
- katera TČ je best value for money?
- kateri ponudnik ? Kot sem gledal ima Petrol kar pregledno urejeno, so pa verjetno dragi..
100x hvala za vse informacije, ki mi bodo zelo v korist!
Nekaj se moramo odločiti, ker bo treba sicer oljno peč menjati. Strošek je pa z odšteto subvencijo okoli 6-7k€, kajne?
Sicer si še vedno skop z informacijami. A mešalni ventil z sobnimntermostatom nebi bil dovolj? Imaš en štok talno en panradiatorje? Povej malo več.Zaradi dveh vej z različnimi temperaturam rabim omenjeni info. Thx
Pozdravljeni,
situacija je nanesla, da se tudi mi odločamo za TČ, pri čemer o tem res ne vem veliko. Kot prvo me torej zanima ali bi se v našem primeru (na obstoječem stanju, obnova ni predvidena - torej ne bomo imeli talnega gretja, električnih celic na strehi,..) izplača:
- 110 m2 stanovanje v 1. nadstropju (eno stanovanje je spodaj, eno pa nad nami)
- ogrevanje je trenutno na olje, imamo 9 radiatorjev
- izolacija nekaj srednjega, okna pa nova pred 7 leti (hiša letnik 1910, debeli zidovi, dodatna izloacija ni možna - komplikacije skratka..)
- hiša je na Gorenjskem, pozimi je povpr. 3 tedne pod -10 st.
- zunanja enota bi morala biti montirana na steni
- tudi toplo vodo ogrevamo s tem, nimamo el. bojlerjev.
Če mislite, da se izplača, me zanima:
- kakšno moč priporočate?
- kakšne varovalke potrebujemo za ta namen (ali se elektroinštalacija potegne dodatno iz omarice v varovalkami)?
- kakšna je lahko oddaljenost od zunanje do notranje enote?
- katera TČ je best value for money?
- kateri ponudnik ? Kot sem gledal ima Petrol kar pregledno urejeno, so pa verjetno dragi..
100x hvala za vse informacije, ki mi bodo zelo v korist!
Nekaj se moramo odločiti, ker bo treba sicer oljno peč menjati. Strošek je pa z odšteto subvencijo okoli 6-7k€, kajne?
Kaj pa ce bi vprašal ponudnika?Hiša je dvostanovanjska z dvema ogrevalnimi vejama. Posledično različne ogrevalne temperature. V planu je bila Altherma 3, ki ima možnost peljati dve veji preko Bizone modula. Sedaj pa bi rajši Nibe pa me zanima kako ima to urejeno preden začnem zbirati ponudbe.
Hiša je dvostanovanjska z dvema ogrevalnimi vejama. Posledično različne ogrevalne temperature. V planu je bila Altherma 3, ki ima možnost peljati dve veji preko Bizone modula. Sedaj pa bi rajši Nibe pa me zanima kako ima to urejeno preden začnem zbirati ponudbe.
Sedaj so ze enoventilatorske cisto ok. Predvsem naj gleda, da bo lahko on in sosedi se kaj spali. Ker montaza taksne “kible” na steno je kr strel v koleno, ce te slucajno moti hrup.Muc, isci preventivno nekaj v veliki skatli (dva ventilatorja). Zna biti da bi enoventilatorka (tja do nekje 9kw) kdaj pocepnila lahko. Predvsem defrosti pri okoli 0 so bolj problematicni kot -10.
Ce se splaca.
Ce se bodo trenutne cene elektrike na borzah (x5 pred corono) pojavile cez leto na nasih poloznicah, potem ostani na olju.
Za poleti pa raje nek bojler monitraj.
Ker ogrevanje vode s pečjo na olje poleti je hudo potratno zaradi izgub peci
Ja sploh ce je monitrana brez gumi nosilcev kot sem zadnjic gledal dva velika zubadana na stenskih konzolah. Res pa ue tlda je tisto poslovni objekt in tam nihce ne spiSedaj so ze enoventilatorske cisto ok. Predvsem naj gleda, da bo lahko on in sosedi se kaj spali. Ker montaza taksne “kible” na steno je kr strel v koleno, ce te slucajno moti hrup.
Sedaj imam dve veji vsaka z svojo črpalko in termostatom. Drva.
Kaj ni smisel TC ravno v tem, da preračunava za vsako vejo kakšno temperaturo rabi in toliko pošlje glede na zunanjo temperaturo? Termostat pa je korektor.
Vse drugo je pač bolj samo da je.
Kaj ni smisel TC ravno v tem, da preračunava za vsako vejo kakšno temperaturo rabi in toliko pošlje glede na zunanjo temperaturo?