Vseeno pa... Do pred par let sem imela poslovni račun pri DH (torej pravi poslovni račun pri slovenski banki) in CSD ga ni nikdar upošteval. Tuje bančne račune, kljub temu da so označeni kot biznis računi in s katerimi se posluje, vedno upošteva.
Sam imam se trenutno pri abanki poslovni racun in tudi upostevajo, vendar ker sem normiranec imam na ta racun v bistvu cisto malo prihodkov in s tem seveda vecje ugodnosti (vrtec, otroski dodatek)..
No, potem je pa popolnoma vseeno kje imaš račun in kakega...
?? Ti si zdaj vse pomešal. To se določa na podlagi izdanih računov. Edina evidenca ki jo moraš kot normirani sp vodit. Na koncu leta fursu pošlješ "obračun". To je kamen temeljac za vse ostalo.
Popolnoma nič pa ni važno, na katerem računu ta denar leži.
CSD gleda koliko imaš denarja na racunih. Vseh... Briga njega kaj so kao tvoji davčno priznani stroski, dobički ali bilo kaj. Pred njimi skrivaš samo v stumf.
Pa saj to sem ti govorila.
Obračun letni je temelj za "plačo", ne pa za premoženje in posledično fiktivne dohodke. Slednje se ugotavlja glede na to koliko denarja je na racunih. Torej ti CSD ni gledal poslovnega računa na abanki? Poslovne račune v tujini ti bo gledal, kot da so osebni pri nas.
Fiktivni dohodek za 40000€ je 160€ letno. To deli z 12 meseci in nato še s številom družinskih članov. Če ste npr 3 (najslabši primer) to pomeni enako kot da je plača enega od staršev za 4,5€ na mesec višja.
Imamo tukaj koga, ki je zaposlen pri Sparkasse in bi bil pripravljen pomagati odpreti racun na daljavo?
Na support sem ze pisal pa ni variante, da bi slo preko poste ali digitalnega potrdila, do najblizje poslovalnice pa imam 50km in moram prevoziti kar nekaj obcin
Še malo se pozanimaj, ampak mislim, da nekdo, ki ima dejavnost lahko hodi gor in do po državi.
Napišeš si papir in navedeš, da imaš nujen oseben opravek v svoji banki.
Od kdaj pa velja ta "vedno"? Sicer sem imel samo en opravek z njimi pred dvema letoma, in takrat n26 business niso upostevali. Sem jim pa moral poslat dokazila, da gre za poslovni racun (prijava fursu, zaslonska slika iz katere je bil viden napis "business")Vseeno pa... Do pred par let sem imela poslovni račun pri DH (torej pravi poslovni račun pri slovenski banki) in CSD ga ni nikdar upošteval. Tuje bančne račune, kljub temu da so označeni kot biznis računi in s katerimi se posluje, vedno upošteva.
Od kdaj pa velja ta "vedno"? Sicer sem imel samo en opravek z njimi pred dvema letoma, in takrat n26 business niso upostevali. Sem jim pa moral poslat dokazila, da gre za poslovni racun (prijava fursu, zaslonska slika iz katere je bil viden napis "business")
Od kdaj pa velja ta "vedno"? Sicer sem imel samo en opravek z njimi pred dvema letoma, in takrat n26 business niso upostevali. Sem jim pa moral poslat dokazila, da gre za poslovni racun (prijava fursu, zaslonska slika iz katere je bil viden napis "business")