Kateri WLAN Router

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Rabm en dobr router in sicer iz ene hiše v drugo.Med hišama je samo cca. 3m,dva zidova.Rabm pa enga tazga,ki bo to zanesljivo prenašu,po možnosti še bolj kot samo čez ta dva zidova,eventuelno tudi skozi betonsko ploščo.Katerega priporočate?

Nazadnje uredil moderator:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
odvisno za kaj se bo uporabljal. sicer pa Buffalo WHR-HP-G54 MIMO ali Linksys WRT54GL

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Asus wl520gc caa 40 eur

Ima super domet!
wink-1.gif

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Rabu se bo tko kot zdaj kabel;4MB /512 linija.Brskanje,torenti,filmi muzka.Tko kot večina uporabnikov.Mašina ni prav nova tko da rabm še sprejemnik.A za tega je vseen ker je ali so tud precejšnje razlike?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Glede na to, da se bo uporabljal za p2p je boljse ce vzames kaksnega boljsega, da nebo pocepno pod tezo torrentov.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Res je, da jaz mam doma router le za telefon in v dobodoče za laptop, pa seveda , ko mam kaki obisk pa če je slušajno potreba po internetu zunaj na terasi.Tak da ne vem, kako laufajo torrenti na takem routerju brezžično , ker mam jaz še vedno povezano s kablom, zaradi min. pinga v MP (multiplayer) špilih.

Po kablu pa deluje linija 10/4 Mb brezhibno.
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tehle nimam, imam pa enga sodobnika WRT54GL in dela ko šus že ohoho let. Nič ga ne spravi na kolena. (gre za Asus WL-500G Deluxe z OpenWRT v1.0)

Nazadnje urejeno:

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Potemtakem bojo delal vsi kar se torentov pa tega tiče,razlika je verjetno v dometu.Asus je zgleda dost dobr.Ne bi rad,da mi trgovc priporoča enga samo zaradi tega ker je dražji in bi ga rad prodal,delu bo pa enako ali slabše kot en cenejši.Sem pa totalni začetnik kar se tiče routerjev takšnih in drugačnih.Do zdaj jih nisem rabu in po vsej verjetnosti bom se še oglasu ko ga bom nabavu.Bom sigurno mel kake težave z namestitvijo.

Nazadnje urejeno:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ni razlika samo v dometu routerja. tam so najmanjše razlike. prej sem imel enega belkina iz BB pa je počepno vsakič ko sem vklopil uTorrent. sem mel povezave nastavljene na minimalno pa ni pomagalo. Zdaj z Buffalo z tomato firmware-om se mi še ni zgodilo nikoli da bi počepnil. Ni ravno vseeno kaj kupiš.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Točno tak. Če ne veš, vzemi WRT54GL (in ob prvem znaku problemov daj gor kaki preverjeni in podprti FW, kot so DD-WRT, OpenWRT itd...).
Pa še domet ima fajn, kolko slišim.
Razna Belkin itd jajca za 50 EUR nimajo za burek.
Pa novejši Asus-ovi modeli tudi niso to , kar je včasih bil Asus.

Da ne bo kdo rekel, sigurno se najde kaj dobrega, ampak zakaj bi iskal iglo v senu, če veš, da je WRT54GL kul ?

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Tudi jaz sem že nekaj časa zadovoljen z WRT54GL. Naložen imam DD-WRT in skoraj ne vem, da imam router. Edino kar pogrešam je kakšen USB port!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Ne bom pameten glede dometa, ker ekstremnih zahtev nimam.

Vem pa, da na linksysa lahko namontiraš boljše antene, čeprav je po pričevanju lastnikov tudi s serijskimi več kot dostojen tekmec mlajši konkurencu.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Jst pa raje predlagam Buffalo WHR-HP-G54, čeprav tudi Linksys WRT54GL ni slab. Jst imam oba doma, pa je edina razlika med njima domet in sicer Buffalo je boljši!
Za firmware pa priporočam Tomato, DD-WRT je po mojem mnenju mal preveč nabasan z funkcijami in en normalen uporabnik ne rab tega.

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
No potem mi ostane na izbiro samo ta dva zgoraj našteta.Če vzamem katerega koli od teh dveh ne bom zgrešu.Ali mi potem lahko ker pošljen azasebno link kjer se da dobit(Tomato ali dd-wrt firmware),da mam pri roki če me slučajno kaj zafrkava.Kako pa je z namestitvijo?Zaenkrat bo priklopljen samo en računalnik gor.Aja,pa ker vmesnik al kako se mu reče(sprejemnik) za v računalnik naj potem še kupm?