Kateri WAP?

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Moj visoko tlačni čistilec bo vsak čas odšel rakom žvižgat. Temo sem namenoma objavil tukaj, ker ga uporabljam zgolj za čiščenje avtomobila.

Nekoč sem zasledil neko debato o teh "dobrih" čistilcih iz raznih sparov, bauhausov ipd... Vem, da je poleg pritiska zelo pomemben faktor pretok. Ne vem pa, koliko l/h pomeni dober WAP. Skratka ti WAPi v akcijah(spar ipd) so večali manj zelo bogi, kar se pretoka tiče, zato je temu primerna tudi cena.

Mene pa zanimajo vaše izkušnje. Katera znamka, ali celo model znamke je nekako "bestbuy" za domačo uporabo pranja avtomobila. Zaželjeno je, da je na koleščkih in da ima cev od pištole navito na boben.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
Od sestrične WAP iz Špara že tretjič na servisu
hysterical-1.gif

Kerga ma nevem, vem da je servis Vicoma v BTCju.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Bil? Ali je še vedno? Ker imam občutek, da zdaj samo še ime plačuješ... Ampak to je moj občutek. Lahko da je drugače. Ali je poleg karcherja še kaj kvalitetnega in dostopnega navadnim smrtnikom?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
To ne vem, vem da je njihova roba od nekdaj veljala za best buy glede kvalitete, vendar je cena mal višja-vsaj bila je..
Crkne lahko pa tut če je zlat
grin1.gif
sploh je problem če ga ne nucaš veliko..

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Pa mogoče veš, kolikšen pretok pomeni dober wap? Oziroma kaj je dobro za pranje avtomobila?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Žal ne vem, ker se ne spoznam na te zadeve, osebno še vedno raje perem na šlavf z konkretno pištolo na koncu..

WAP-a (sm pogledu firma Elaktra B..-neki nemškega) nikoli ne uporabljam, le za dvorišče sprat..

Drugače pa skoč kjer prodajajo to robo pa nej ti svetujejo
smirk-1.gif
bo še najbolše..

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Dobra firma je še Einhell. Ponavadi ga imajo nemške trgovine: Obi, Bauhaus, Baumax.

Pa se sploh splača kupit wap? Jaz grem v avtomatsko avtopralnico, kjer me stane pranje 2€ (1€ pranje s šamponom, 1€ spiranje z voskom). Če računaš da daš za osnovni domači wap 200€, polek strošek vode, šampona (in po želji voska), se ti povrne šele po kakih 120 pranjih...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Samo za pranje avtomobila se sigurno ne splača, kot sm reku dobra pištola za na šlavf in je bomba..

Drugo je če rabiš kej okol hiše pucat itd, da ti leži v garaži je naslabše, ker ni fajn da se zadeva ne uporablja (pač kamen, svinjarija se nabere)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja upiwaly je napisal, da rabi izključno za pranje avtomobila, tak da če nimaš ene 3 avte pri hiši, ki jih pereš tedensko se po moje ne splača.

Če za sebe računam da grem nekje 40x letno prat avto se mi povrne po treh letih šele.

Sicer pa kak kdo hoče, stric ima Einhell-a in mu deluje super, smo imeli tudi doma 2 njihova sesalca za mokro pranje pa je blo ok vse.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:

Pa se sploh splača kupit wap? Jaz grem v avtomatsko avtopralnico, kjer me stane pranje 2€ (1€ pranje s šamponom, 1€ spiranje z voskom). Če računaš da daš za osnovni domači wap 200€, polek strošek vode, šampona (in po želji voska), se ti povrne šele po kakih 120 pranjih...

Vidis te matematike nikol nisem zastopil pri takih ki obvladajo pranje z dvema zetonoma,prasen ali blaten avto gres takoj drgnit z milnico na suho?

CupraR je omenil firmo wapa ki ga imam,pritiska dovolj,stal je pa 40eur in ima 5 let garancije in je zadeva cist vredu,sploh ce ga uporabis se za okol bajte.Je pa karcher za isti denar najmanjsa klasa vecji jajc in svohnejsi od omenjenega.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
prasen ali blaten avto gres takoj drgnit z milnico na suho?
Ne uporabim krtače ampak samo wap in gre vse dol. Se mi je samo parkrat do zdaj zgodilo, da je bila tako zasušena umazanija, da sem porabil 3 žetone (predvsem žuželke so najhujše).

Peljem ga edino nekje 2x letno v avtomatsko, da mi operejo podvozje (sicer se da z wapom, ampak je po moje v avtomatični boljše opere sol in podobne korozivne stvari).

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No, jaz sem v kanto vrgel že dva visokotlačna čistilca (en no-name, en Karcher). Nato pred 4 leti kupil WAP ALTO Triton 1000. Zadeva je sicer 3-fazna in ni bila poceni (cca 220 kSIT+ fajfa in rotošoba ~30 kSIT). Zadeva je odlična. Nabije do 195 bar in v 4 letih je dala poleg čiščenja avtomobilov skozi tudi čiščenja večjih betonskih površin. Sicer mi je malenkost žal, da nisem kupil še malce močnejše variante, ampak zadeva je vsekakor vredna svojega denarja (za avte prat je pa itak bomba). Unih bau-..... low cost variant jaz niti ne povoham več. Škoda cajta in dnarja.

LP

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ja najbolj znan kot firma je WAP, potem Karcher, samo pri tem cenenem rangu je vse bolj tako, pri drazjih vem da imajo WAP-ovi keramicne dele na crpalki.

Za pranje avtomobila rabis pretok vode ca 10l/min,vse ostalo so bolj igracke.Pritisk sploh ni toliko pomemben.

Nazadnje urejeno:

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Poglej, sem doma nekaj gledal glede pretoka vode in sem prišel do zaključka, da mi sploh ni treba skrbeti zanj, beri, že iz cevi (1/2 cole) mi voda pride s pritiskom 5 bar. Nabavil sem ga pa, ker sem moral večkrat tedensko z avta sprat trdovratno ilovico (sploh k se prpopa na plastiko je
bonk.gif
). Če je pa kakšen gradbinec med vami, pa svetujem vsaj 300 bar zadevo. Spere beton, da ne moreš verjet (odstrani komplet zemljo, mah, rastlinice, šmer,..)