Kateri shake po treningu 2 uri pred spanjem?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kot tudi večina idej, ki krožijo po fitnesu, kot je recimo tista, da se je bečjakovine, ki se počasneje prebavljajo da se mišice tudi čez noč obnavljajo
wink-1.gif
Sicer sem mislil na hrano, ki jo čez noč prebavljaš, ampak praviš, da to ne drži?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Ja, jaz tudi cakam darjanovo razlago, kaj ne drzi...da se misice ponoci ne obnavljajo, da se beljakovine ne-pocasneje prebavljajo, po moje bo rekel, da raje kot skutke papat, prsut na mizo in noz v roke, pa bo. Pa teran za kri.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Da bi potrebe po takšne vrste hrani z namenom, da se bodo mišice ponoči bolj razrasle. Čisto dovolj je nek navadn šnicl, kot pa kompliciranje s par različnimi izvori beljskovin, da bodo prvi delovalo čez 30min, drugi čez 2 uri, tretji pa čez 6ur...

Itd.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Je pa "trda" hrana vedno boljša izbira, razni šejki, gainerji, itd...so samo produkt fitness industrije. Kot tudi večina idej, ki krožijo po fitnesu, kot je recimo tista, da se je bečjakovine, ki se počasneje prebavljajo da se mišice tudi čez noč obnavljajo
wink-1.gif

Seveda so razni šejki produkt fitness industrije,saj imajo točno določen namen,torej da jih jemljemo med in po fitnessu!
Nobena trda hrana ne more v tistem trenutku nadomestiti hidratno-beljakovinskega šejka s primernim dodatkom BCAA,ko narediš trening za moč.
Trening je s pomočjo šejkov bistveno učinkovitejši,predvsem pa se skrajša regeneracija mišic! Po drugi strani pa pitje šejkov za malico nima smisla,če imaš na voljo trdo hrano!

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Osebno ne kompliciram ne s shaki, ne z neko grozno znanostjo o prehrani, vem pa, da mi pase pojest en velik sadni jogurt zvecer. Bo treba poskusit skuto.
Mislim pa da govorimo o dveh razlicnih stvareh, shakerji o misicni masi, rasti, jaz pa, bi rekel da tudi keber, o regeneraciji.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
BCAA pride prav samo v primeru, če človek trenira na tešče, da ne pride do razgradnje mišic. Če pa se že normalno jedlo pred treningom, pa je v obtoku že dovolj aminokislin.

Pa še ena klasična bilderska, da je treba jest vsake par ur, tekom dnevs
smile-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Da bi potrebe po takšne vrste hrani z namenom, da se bodo mišice ponoči bolj razrasle .

Razrasle
hysterical-1.gif

Mišice se ponoči ne "razrastejo",ampak se obnavljajo,gre za celjenje mikropoškodb,ki nastanejo zaradi obremenitev,ki jim je mišica izpostavljena.Najbolje za mišico je,da ima v fazi regeneracije na voljo dovolj kvalitetnih beljakovin,s katerimi se mišica obnavlja in celi mikropoškodbe,s tem pa tudi raste.
Preden nadaljujemo: a ti samo teorijo po lastnem občutku zganjaš,ali imaš glede tega tudi praktična izkušnje? Hodiš na fitnes? Delaš vsaj srednje težke treninge? Da vidimo,koliko te lahko resno jemljemo pri tej debati
grims-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Nobena trda hrana ne more v tistem trenutku nadomestiti hidratno-beljakovinskega šejka s primernim dodatkom BCAA,ko narediš trening za moč.
In zakaj moraš to nadomestiti "v tistem trenutku"? Recimo jaz počakam, da pridem domov pa pojem normalno hrano, ni nobene škode.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Tudi to je en mit fitnes industrije, da je optimalno okno regeneracije cca 30min po končani vadbi, potem pa je priložnost zamujena
wink-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
BCAA pride prav samo v primeru, če človek trenira na tešče, da ne pride do razgradnje mišic. Če pa se že normalno jedlo pred treningom, pa je v obtoku že dovolj aminokislin.

Pa še ena klasična bilderska, da je treba jest vsake par ur, tekom dnevs
smile-1.gif

Čaki...o kakšnem treningu govoriš? Da prideš na fitnes in 3x dvigneš 5 kilski ročki,potem pa za pol ure na steper....ali govoriva o resnem,2-urnem težkem treningu?
V prvem primeru res ne rabš BCAA...
Sicer pa te povabim enkrat z mano na trening,delal boš enake vaje kot jaz,na polno...in te bom na koncu vprašal,če imaš dovolj aminokislin v obtoku
cheer.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
In zakaj moraš to nadomestiti "v tistem trenutku"? Recimo jaz počakam, da pridem domov pa pojem normalno hrano, ni nobene škode.

Tebi se samo zdi,da ni nobene škode
smirk-1.gif

Trening je bistveno bolj učinkovit! Bistveno je,da mišicam čim prej "dostaviš" beljakovine in aminokisline,ki začnejo proces regeneracije. To,da prideš domov in poješ normalno hrano je sicer ok,ampak zamudil si vsaj uro ali dve začetne regeneracije,ki je za mišice najbolj pomembna! Preden se normalna hrana prebavi do faze aminokislin in pride v mišice,traja predolgo (je pa super za nočno,počasno regeneracijo).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tole je tralala.
Če bi držalo, bi moral biti tekom celega treninga na cevki z beljakovinami, da bo ja učinkovit trening.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ne se bat, so narejene študije, da se izognemu pametovanu na forumu:

Citat:
In a recent series of studies, subjects ingested six grams of essential amino acids plus 35 grams of carbohydrate at various time points in relation to a strength training session (Tipton et al. 2001; Rasmussen et al. 2000). The carbohydrate/amino acid solution was ingested either immediately before exercise, immediately following exercise or one hour post-exercise. The response of net muscle protein balance was considerably greater when the solution was ingested immediately prior to exercise compared to either time point following exercise (see Figure 1 in related downloads).

Figure 1: http://www.ausport.gov.au/__da...us_Exercise.pdf

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Tole je tralala.
Če bi držalo, bi moral biti tekom celega treninga na cevki z beljakovinami, da bo ja učinkovit trening.

Ne rabiš pretiravat s cevkami...
Če misliš,da imaš s svojim načinom optimalen trening,se pač motiš,zato sem ti dal nasvet,kako ga optimizirati! Ampak če ti to ni pomembno,ni problema,delaj naprej po svoje...;)

http://www.medicaartis.si/teorija_proteini_aminokisline.htm

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Spet je odvisno kaj komu paše. Včasih sem d.rkal ta fitnes do onemoglosti, pa pil praške itd itd. Pa sem se na koncu vprašal. Zakaj že? Da bom porinil 140kg benča? Komu na čast? Bom napisal v svoj CV ta podatek?
In potem sem fitnes obesil na klin, delam izključno z lastno težo. Raznorazne sklece, drog, laufanje, treningi borilnih veščin, tenis, ogromno cora.
Rezultat? Še vedno brez problema porinem 100kg benča. Kondicije imam na pretek, manj sem zategnjen, boljšo koordinacijo imam.
Skratka vsakemu svoje. Meni se zdi 10x bolje športat na ta način kot ga zdaj prakticiram, ne pa da premetavam ne vem kakšne kvihte po fitnesu. In za to ne rabiš pol urnega okna in ne vem kakšnih praškov. Potem pa povabim fitneserje, da mi grejo pomagat zložit 5 kubikov skal pa jambrajo kot majhni otroci.
Ajd OK, tam do 25ga leta še nekako razumem, da premetavajo ne vem kakšne kilaže. Mogoče tudi zato, ker samozavesti primanjkuje, pa jo na nek način s tem kompenzira človek. Potem pa malo odrasteš in ti to ni več pomembno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Klasični fitnes s ciljem body building je itak bedarijam tega upam da nihče ne prakticira tu, če pa, pa razumem zakaj napačne ideje okoli tega.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glede na to, da je takih v fitnesu kolikorhočeš, sem prepričan, da je kateri od teh tudi tukaj.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Tole se doseže z do sekunde natančnim timingom pri vnosu beljakovin in zdravo prehrano. Morda kakšen vitaminček tu pa tam!

hysterical-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Sami vitaminčki
hysterical-1.gif

A misliš da bi tale prišel s kolesom na Vršič,ali pa prevozil maraton Franja?
grims-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Zanimive primerjave imate... jaz sem na takšne ponavadi odgovoril tako: lahko poskusiva, jaz s kolesom na Vršič, ti pa na 200kg bench press-a... lahko si vzamem cel dan, pa bom prišel do vrha Vršiča, medtem ko ti lahko ležiš do penzije pod štango, pa ne boš dvignil 200kg bencha.
Poskusil sem oboje, 200×11, Vršič pa s 120kg TT, tripla na specialki, 59min in drobiž, od Leka do vrha, tako da vem, kaj govorim.