Kateri prenosniki imajo osvetljeno tipkovnico?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Meni niti zaslon ne sveti
wink-1.gif

Zdaj pa razumem, zakaj ima apple to najboljše urejeno
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
No, končno še nekdo, ki ful pogreša to osvetlitev na laptopu...

Saj ne rečem, da ekran v temi ne sveti, ampak če nočem da me bolijo oči, gre brightnes nekje na minimum, in tipkovnica je v temi. Pa tudi če dam na max ni ravno nevem kako dobro, ker me toliko zaslepi, da spet ne vidiš dobro tipk.

Nobenega od teh laptopov še nisem videl v živo, pa bi bilo zanimivo videt kako primerjavo z macbookom, koliko se vidi pri enih in pri drugih. Za maca vem, da ko s prstom pokriješ senzor, da se tipke prav simpatično zasvetijo
grin1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Hmm, če izgleda takole, mi res ni nič posebnega. Mogoče uporabno, pogrešam pa vseeno ne.

1436061771_1c736b2d34.jpg

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
No vidiš, tebi se zdi normalno, da veš za vse tipke, kje in kako so... in če res obvladaš slepo tipkanje sem prepričan da tudi monitorja praktično ne bi rabil, ker veš kaj tipkaš. Obstajajo menda tudi črne tipkovnice, brez znakov... jaz s takim ne bi imel kaj počet recimo.
smile-1.gif

Zdaj, meni ni treba gledat v tipke, načeloma glebam monitor. A vseeno nekako refleksno še zmeraj gledam v tipke in ponoči mi je zoprno, ker ne vidim, katero tipko bom pritisnil, čeprav mi sicer kar gre... Problem je tudi pri posebnih znakih (aka oklepajih, shift+številke,...) ker pa ni šans, da bi jih uganil s prve. Tako da, jaz bi imel osvetlitev izključno zaradi udobja, luksuza, če hočeš, ker mislim da bi se bolje počutil ko bi videl tipke. Pa sem rasel gor z računalnikom, samo se nikoli nisem navadil ne-gledat v tipkovnico...

Lp

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Fajn vaja za slepo tipkanje je, če imaš mizo, ki ima za tipkovnico in miško spodaj polico. Polico pahneš noter in daj ga
smile-1.gif
Je pa hecno, ko se navadiš, točno veš, kdaj si falil tipko.