Kateri mestni avto z avt. menjalnikom izbrati?

coffeeborg

Zelenc'
2. okt 2007
13
0
1
Draga bi potrebovala mestni avto in glede na to, da je v Sloveniji izbira rabljenih avtomatikov bolj pičla, ostanejo novi ali pa uvoz.
Kaj bi vzeli vi? Up/Citigo zaenkrat nista dobavljiva, ostane Mii, ali pa kaj tretjega. Kako se obnese ASG?
Mogoče celo Yaris hibrid s CVT (vem, da je večji in dražji), ima pa, če se ne motim, možnost kredita preko eko sklada.

Hvala in lp!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Eko krdit je ugoden. Izbira avtomatikov pa ni pičla, večina tamalih (do velikost Yarisa, recimo) ima. Sicer ne z vsemi motorji, pa vseeno.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
No, T Yaris vsekakor je na voljo tudi rabljen. Poceni pa niso (kao plačaš upfront, potem pa kar dela).

coffeeborg

Zelenc'
2. okt 2007
13
0
1
Seveda sem, a iskanje po kategorijah: avtomatik, novo vozilo, cena od 8-14k, oglasi brez cene niso vidni, vrne 23 rezultatov, od tega jih je 14 Aixamov in Twizyjev.
Vseeno hvala, bom preveril še Corso.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Pa ravno kle je finta, da je ta avtomatik najbolj uporaben v mestu, pa je izbira takih vozil najmanjša. Kateri AC tolče je pa vseeno ali je ročni ali avtomatski.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ko smo mi maja iskali točno to, so mi na dveh koncih rekli, da avtomatik ne dosega norme z obstoječimi malimi mašinami in so na hitro (začasno) kenslali avtomatike v C3, C3 Aircross, Opel Crosland X, pa še en je bil ampak se ne spomnim kateri.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
pa še ena bedarija je pri teh avtomatikih. cena. 1,5k EUR hočejo, kar je pri mestnih malčkih ki z ročnim stane nekje 10k, z avt pa 11,5 k 15 % cene vozila. Too much. V višjih rangih stanejo enako, pa so verjetno novejši modeli, bolj dimenzionirani, lepeše delujejo, itd za isto ceno.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Malo bolj realno glej na zadevo. Ponavadi avtomatik ni na voljo z osnovno opremo in osnovnim motorjem. Zato razlika v ceni.

Po 4 mesecih uporabe avtomatskega menjalnika lahko rečem le, da je vreden vsakega centa doplačila, ker je pač vožnja udobna in bistveno manj stresna kot vožnja s ročnim menjalnikom. Sploh mestna vožnja je zaaaaakon.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
pa še ena bedarija je pri teh avtomatikih. cena. 1,5k EUR hočejo, kar je pri mestnih malčkih ki z ročnim stane nekje 10k, z avt pa 11,5 k 15 % cene vozila.

Zanimivo da se tebi in verjetno veliki večini to, da daš za avtomatika 1500€, zdi velika bedarija, veliki večini pa se ne zdi niti slučajno bedarija, da dajo za dizla v teh malčkih približno tudi toliko več.

Prvi avtomatiku dobiš neprimerno večje udobje pri vožnji, pri dizlu dobiš ropotuljico, s katero si naredil veliki minus, ker pri malih kilometrih, ki se delajo s temi avti, tistega jurja in pol z manjšo porabo nikoli ne dobiš nazaj.

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
375
94
28
Draga bi potrebovala mestni avto in glede na to, da je v Sloveniji izbira rabljenih avtomatikov bolj pičla, ostanejo novi ali pa uvoz.
Kaj bi vzeli vi? Up/Citigo zaenkrat nista dobavljiva, ostane Mii, ali pa kaj tretjega. Kako se obnese ASG?
Mogoče celo Yaris hibrid s CVT (vem, da je večji in dražji), ima pa, če se ne motim, možnost kredita preko eko sklada.

Hvala in lp!

Midva sva cca 1 mesec nazaj imela na testu C3 z avt. menjalnikom (ročnega takrat niso imeli registriranega) in morm priznat da se avto kar solidno pelje :)
Na koncnu sva vzela navadnega ker avtomatik nikol ni bil opcija in sva za enkrat s C3 zelo zadovolna; no vsaj moja je :p

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Ko smo mi maja iskali točno to, so mi na dveh koncih rekli, da avtomatik ne dosega norme z obstoječimi malimi mašinami in so na hitro (začasno) kenslali avtomatike v C3, C3 Aircross, Opel Crosland X, pa še en je bil ampak se ne spomnim kateri.

Kot kaže še ena voda na mlin hibridnemu Yarisu. A ni včasih veljalo, da naj bi imeli sodobni avtomatiki celo nižjo porabo od ročnega?

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija

Hvala in lp!

Kaj pa Honda Jazz? Si kaj pogledal?

ALTF4

Fizikalc
8. apr 2017
627
177
43
V tem razredu imas se mazdo 2 s klasicnim avtomatom kar je zagotovo v tem razredu zanimiva opcija, ker se je izkazalo, da je klasika s pretvornikom navora prakticno neunicljiva v primerjavi z dvosklopcnimi, robotiziranimi in cvt menjalniki.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Eko krdit je ugoden.
Eko kredit NI ugoden, če imaš vsaj normalno boniteto pri banki. Ker ti obesijo zraven še neke stroške vodenja kredita (če nisi pri tisti banki, sem pozabil katera točno), itd.
Tako da, preden se gre v to varijanto, bi jaz preveril pri svoji banki pogoje.
PS: Izkušnje iz druge roke iz lanskega leta.

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.403
5.682
113
ekokredit JE ugoden.
780€ preplačila na 59 mesecev za 14 jurjev. Kje praviš a bi dobil bolj ugodnega?