Jaz sem nabavil Mi Box TV za v spalnico in načeloma EON deluje OK. Malo me pa moti, da HDMI-CEC ne deluje tako, kot bi moral. Največ kar mi je uspelo, da se box ugasne skupaj s televizorjem, samo se potem ne prižge nazaj. Z dalincem od TV mi ga ni uspelo uporabljat. To bi bilo za EON super, ker mi na original dalincu manjka številčnica in CH+/-.
Na istem TVju je recimo HDMI-CEC z RaspberryPI deloval BP in dalinca sploh nisem imel. Ravno tako z Apple TVjem ni problemov. Če zbudim Apple TV z njegovim dalincem, se zraven prižge tudi TV in gre na pravi input. Ko dam Apple TV v spanje, lepo ugasne TV. Komande na dalincu od TVja (gor/dol/levo/desno, potrditev, nazaj, itd.) gredo lepo na Apple TV. Poleg tega AppleTV prepozna TV in potem z dalincem od ATV kontroliraš direktno tudi glasnost na TVju (preko IRja, ki je vgrajen v dalinec, čeprav le ta v osnovi deluje preko bluetootha). Na Mi BOXu pa je HDMI-CEC vsaj zaenkrat žalost. Lahko edino upam, da pofiksajo v kakšnem prihodnji verziji softwarea.
Pa pri sliki mam nekako občutek, da ni scalana na resolucijo zaslona čisto tako, kot bi morala biti (če pogledam kak logo od kanalov pri EONu). Ne znam točno opisat ampak na Sonyu z Android TV tega nisem opazil. Bom probal naredit kak screenshoot, če bo ratalo.