Kateri after shave?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ni čisto tako...

Bakterije se kože "ne primejo", ampak so vedno tam. Še z nevemkakimi razkužili še ne da odstraniti vseh, zato se pri operacijah recimo uporablja sterilna folija, ki se nalepi na kožo.

Kar pa razkužilo definitivno naredi, je - da izsuši kožo. Alkohol nadomesti vodo v globljih plasteh in izhlapi, koža pa ostane izsušena.

Ne vem no... tako si jaz razlagam zadeve. Zato sem pa vprašal, če kdo ve, kje je sploh catch. Verjemem, da so včasih bile razne infekcije pogoste (slaba higiena obraza in slaba higiena brivcev) in je alkohol dejansko pomagal pobiti vsaj nekaj nevarnih bakterij. Samo dandanes so kopalnice v primerjavi s tem praktično sterilne. Redno se menja rezila, ljudje se vsak dan tuširajo in tetanusa praktično ni več.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
No, sej brijem se nena vsak dan, ti tut verjetno ne. Tu pa tam pa si tut obraz namažem s kako kremo, sploh od jeseni dalje. hehe Pa gele za tuširanje mamo pa mila, ki ne izsušujejo kože. Mi pa paše, ko malo zapeče, ko dam vodico gor in še lepo dišim ob tem. Pa še razkužim kožo, čemur je alkoholna vodica primarno namenjena. Ko, če pa bojo problemi s kožo, pa bom prešel na balzame, vodice brez alkohola.

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Ravno tisti občutek ko te malo zapeče je neprecenljiv. Te fajn zbrihta zjutraj. Če bi pa uporabljal balzame ne vem isto kot da bi se s soleo namazal po britju. Verjetno stvar navade. Itak pa sem ponovno kupil Old Spice. Prideš v trgovino, stopiš do police, vzameš, greš. Brez kompliciranja. Bom naslednjič eksperimentiral.

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Tole od loreal-a uporabljam tudi jaz. Za brado in glavo.
smile-1.gif

Meni osebno najboljša zadeva, pa sem že preizkusil ogromno teh piz...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

ksz.

Od kje sploh ideja, da je po britju potreben aftershave? Oziroma kaj koristnega naj bi aftershave sploh delal?

Resno mislim... a je kdo že poizkusil kdaj obraz raje dobro zdrgniti z vodo (in morda milom) pred britjem ter tako očistiti kožo in odstraniti veliko večino bakterij v vrhnji plasti. Se nato obriti in pustiti kožo takšna kot je oz. uporabiti kako vlažilno kremo?

Jaz se že par let ne pritaknem nobene after shave zadeve več...

Jaz... navlečem tok mila, da se fino speni, obrijem in umijem.
Z raznoraznimi vodicami po britju sem imel same težave (fleki, izpuščaji), zdaj imam mir.

Me pa res zanima, kako so mikro ranice vesele raznih dišavic, ko jih namečeš gor

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Jaz sem mislila da tipi aftershave uporabljate ravno zaradi vonja pa vidim, da se greste neko nepotrebno razkuževanje
hysterical-1.gif

Alkohol dajati na kožo je škodljivo in popolnoma nepotrebno. Najbolje se je dobro umiti, po britju uporabiti nežen tonik, da odstraniš mrebitne preostale nečistoče in pa potem še vlažilno kremo.
Sej se ženske brijejo po kakšnih bolj delikatnih delih telesa pa zato še ne uporabmo alkohola in ne vem česa. Če se porežeš uporabiš Bepanthen, da se rana razkuži in hitreje zaceli in to je to.

lp