Kateri after shave?

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Steklenička gre h koncu, pa rabim nekaj novega. Do sedaj redno uporabljal:
oldspiceoriginal.jpg

Zdaj pa hočem sprobat nekaj novega. Po možnosti z alkoholom, ni pa pogoj.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Pejd v L'Occitaine pogledat ... tam majo svetovne, ful lepo dišijo pa tudi učinek na koži je menda OK. Cena mislim da je 20-25€.

lp

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
ksz

Jaz večinoma uporabljam Givenchy (Pi, Very Irresistible, Blue) ter Paco Rabanne Black XS. So pa cenovno malce višje (razen slednjega), ampak jaz sem zadovoljen.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Jaz osebno uporabljam After shave iz LUSH-a.....zakon zadeva....je v obliki kreme, odlično diši in tudi koža po mazanju ni čisto nič rdeča

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ravno danes nabavil Oldspice White water . Sem iskal nekaj z alkoholom, da mi lepo razkuži kožo.
Tote nove aftershave kremice mi niso ok. Mel sem od nivee neko kremo pa od gillete hydrasoothe pa me nista prepričali, sta pa sigurno boljši za nego kože, kot alkoholna vodica.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

ksz.

Od kje sploh ideja, da je po britju potreben aftershave? Oziroma kaj koristnega naj bi aftershave sploh delal?

Resno mislim... a je kdo že poizkusil kdaj obraz raje dobro zdrgniti z vodo (in morda milom) pred britjem ter tako očistiti kožo in odstraniti veliko večino bakterij v vrhnji plasti. Se nato obriti in pustiti kožo takšna kot je oz. uporabiti kako vlažilno kremo?

Jaz se že par let ne pritaknem nobene after shave zadeve več...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Stvar je taka, da je koža pred britjem že nekak zaščite s povrhnjico.Po britju, pa sigurno gre kaka plast kože poleg dlak vstran, koža je "ranjena", sveža, brez zaščitne plasti in jo je dobro razkužit, ker se lahko hitreje primejo bakterije. Samo logično razmišlam.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Jaz nisem porabil niti petino aftershave ( zelo dober Givency ) v treh letih. Torej samo voda pa milo. Se mi zdi najboljše in mi najbolj paše.