Katerega ponudnika za elektriko?

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
To vem, da sedaj popisuje Elektro LJ, .... Kaj pa po zamenjavi ponudnika? Kdo popisuje porabo od takrat naprej?

Ne vem. Jaz sporocam mesecno.

Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Kdo pri Petrolu ali GEN-i-ju skrbi za menjavo števca električne energije? Tega je potrebno vsakih nekaj let menjati zaradi zagotavljanja točnosti.

Se vedno lokalni Elektro.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.204
113
www.adriamedia.si
Če te ravno takrat ni doma, ti pač tisti mesec ocebnjen pavšal udarijo (recimo enanko kot pretkli mesec, odvisno od ponudnika). Se naslednji mesec izravna, razlike pa seveda ni veliko.
Pa se mi to še ni zgodilo v vseh teh letih, pa sem res velikokrat na poti. Javiš lahko (pri večini) tudi po telefonu, recimo (na tajnico ali SMS).
Javlja se ponavadi znotran določenega obdobja v mesecu (recimo 1-5 dan ali 25 dan do 31 dan ali podobno).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Sjtv; prihranka ni nobebega, vb vsakem primeru porabis x kwh. Samo odvisno je kdaj jih placas:vnaprej, tekoce(sporocanje porabe) ali na koncu s poracunom;
slovenet;stevci se menjajo na 10 let ce se ne motim, menja jih "sistemski "operater al kako se rece, skratka tisti stari originalni dobavitelj.(lj, mb gorenjska, pri...)
juris; tudi ostali bodo sedaj "prali" denar preko hcerinskih firm,

NeMeBasat

Pripravnik
28. maj 2008
248
0
16
Toti Maribor
Tudi mi že nekaj časa razmišljamo o zamenjavi dobavitelja oz. ste me o tem spomnili s to temo (:) .....torej, če izberemo GEN-i je to isto kot, da izberemo Petrol?.....naredil sem primerjalni izračun na obeh prej omenjenih in letni prihranek bi bil 86€...torej kaj priporočate GEN-i ali Petrol....upam, da Elektro MB nima pogoja, kdaj prej moraš opraviti odjavo oz. kolikšen je odpovedni rok....Hvala za odgovore ((:)

LP B.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Vsi imajo enake pogoje za prehod, če daš vlogo pred 10. v mesecu (ali 15.?) bodo preklopili konec meseca, če ne konec naslednjega.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.204
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sjtv; prihranka ni nobebega, vb vsakem primeru porabis x kwh. Samo odvisno je kdaj jih placas:vnaprej, tekoce(sporocanje porabe) ali na koncu s poracunom;

Prihranek je, če menjaš na drugega (cenejšega) providerja energije (kljub temu, da si moraš vzet 1x na mesec 1 min za sporočit odčitek).

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Citat:
Uporabnik NeMeBasat pravi:
Tudi mi že nekaj časa razmišljamo o zamenjavi dobavitelja oz. ste me o tem spomnili s to temo (:) .....torej, če izberemo GEN-i je to isto kot, da izberemo Petrol?.....naredil sem primerjalni izračun na obeh prej omenjenih in letni prihranek bi bil 86€...torej kaj priporočate GEN-i ali Petrol....upam, da Elektro MB nima pogoja, kdaj prej moraš opraviti odjavo oz. kolikšen je odpovedni rok....Hvala za odgovore ((:)

LP B.

S točkami je Petrol malce cenejši...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
točke so bile do konca januarja. najbrž pa bodo še kdaj

sjtv: drug provider je cenejši, da pa bi bila elektrika cenejša zaradi sporočanja pa ni.
Sicer pa letos me bo poračun udaril... ta mesec se mi zdi, se mi ni dalo porabe dvignit

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz
Na vikendu imamo po rafunu sodec 10A 3x025, ce prav razumem nam racunajo 3 faze na racunu 7.8eur, glede na to da ze 10let uporabljamo samo eno fazo za kaksen gradbeni stroj oz orodje me zanima ce lahko odpovemo ostali dve fazi ker jih se kaksne 5 let nebomo uporabljali,pravtako po hisi ni razpeljana elektrika, torej ali obstaja uporaba samo ene faze pa se to mogoce svohnejse kot 025 in kaksen je prihranek da vidim ce se splaca.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Prihranek evro do dva na mesec. Dvomim da bos z 1x20A imel dovolj za vikend. Ce imas pecico, bojler, kaksne elektricne radiatorje potem pozabi. Bo treba vsa 1x25 (6kw)ali pa celo 1x35A (7kw).
3x25A je 10kw
Se pravi na obračunski moči bi pršparal cca 30% ali bolj po domače cca 3 evre mesečno. Vsaj zdi se mi da si jaz prav tako razlagam elektro račune
tabela obračunske moči

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Na obračunsko moč sta vezana še prispevka po 65 in 14 čl. kar pri 7kw (1x35A) skupaj z ddv znese na mojem računu znese cca 8,5 evra

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.812
130
63
Preračunaj še stroške prehoda na eno fazo (prevezava elektroomarice 3F v 1F, menjava števca za enofaznega, prispevek, soglasje) in obratno nazaj v 3F + še kakšno novo soglasje in ureditev odjemnega mesta po novih predpisih. Se zna kar lep znesek skup seštet.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.204
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
sjtv: drug provider je cenejši, da pa bi bila elektrika cenejša zaradi sporočanja pa ni.

Daj pliz še enkrat preberi, za kaj gre, OK? Sparky je napisal, da ne menja ponudnika za cenejšega, če bi moral sam stanje sporočat. Sem mu samo izračunal, da gre za minuto ali dve na mesec, prihrani lahko pa (z menjavo ponudnika) par evrov na mesec. Par evrov za minuto ali 2 dela je pa čisto OK plačilo, ne?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Upsss pa sem res cudno bral....pepela je zmanjkalo....
Sicer pa sparkyboy; ce nimas elektronskega stevca potem ti poracuni ne uidejo. Jaz sem zadevo ob montazi klimi, povecanju druzine, skratka povecani porabi elektrike resil tako da sem enostavno sporocil vecjo mesecno porabo elektricne energije (recimo s 5>8kwh dnevno) in me ni cakal noben neprijeten poracun. Potem sem pa samo se obcasno prekontroliral koliko sem falil z mojo oceno visje porabe in zadeva sedaj tako stoji. Ce pa bom ob poracunu dobil nekaj 10 evrov visji racun pa ne bom sel v stecaj.
Elektro lj in drugi mi grejo na organ ker ti zaracunajo skoraj evro za posiljanje poloznice....potem pa se banka 2 evra za provizijo pri placilu in .... Sicer sem drugo zadevo resil s trajnikom, prve pa se ne, ampak jim bo enkrat treba dat vedet....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Prihranek je, če menjaš na drugega (cenejšega) providerja energije (kljub temu, da si moraš vzet 1x na mesec 1 min za sporočit odčitek).

Jaz sem šel na GEN-I (najcenejši) pa mi ni nič treba javljati porabe.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Upsss pa sem res cudno bral....pepela je zmanjkalo....
Sicer pa sparkyboy; ce nimas elektronskega stevca potem ti poracuni ne uidejo. Jaz sem zadevo ob montazi klimi, povecanju druzine, skratka povecani porabi elektrike resil tako da sem enostavno sporocil vecjo mesecno porabo elektricne energije (recimo s 5>8kwh dnevno) in me ni cakal noben neprijeten poracun. Potem sem pa samo se obcasno prekontroliral koliko sem falil z mojo oceno visje porabe in zadeva sedaj tako stoji. Ce pa bom ob poracunu dobil nekaj 10 evrov visji racun pa ne bom sel v stecaj.
Elektro lj in drugi mi grejo na organ ker ti zaracunajo skoraj evro za posiljanje poloznice....potem pa se banka 2 evra za provizijo pri placilu in .... Sicer sem drugo zadevo resil s trajnikom, prve pa se ne, ampak jim bo enkrat treba dat vedet....

Pa jebemumater, ti si še slabš kot prekmurski arhitekt!
bonk.gif

Tule lahko vneseš stanje števca, pa če je digitalni, analogni ali pa v hieroglifni: Vnos stanja števca

Jaz javim med 1. in 5. mi pošljejo še eno položnico, ker piše kaka je razlika, pa ne plačam niti enega dodatnega centa.

Če pa plačuješ 2 € za provizijo na banki si pa sam kriv. Kolk pametuješ po netu, bi komod plačeval preko klika, skb.neta itd...
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ti si šel pod Petrol tako kot jaz, če še ne veš je Petrol lastnik GEN-I! Drgač pa 15¢€ ceneje kot prej pri E.LJ!

Jaz sem na Gen-I, tako piše na položnicah. Kdo je pa lastnik me pa en penis briga.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Mam dovolj proklika, ne da bomm se klik trajbal. Hvala bogu za trajnike.na leto preko klika placam mogoce 3 poloznice, vse je trajnik.