Katerega ponudnika za elektriko?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Spoštovani, danes je nanesla debata o ponudnikih električne energije... večina nas je še kar ne Elektro Maribor, LJ, Primorje itd... in ravno ti ponudniki bi naj bili najdražji. Prehodi med ponudniki bi naj bili zelo enostavni in brezplačni zato vas sprašujem za mnenje če ve kdo kaj več o tem ker odkrito povedano o tem pa res nimam pojma niti se nisem nikoli zanimal, se pa mi zdi butasto plačevat za nekaj več če to ni potrebno... Skratka koliko sem slišal bi naj bila najbolj IN ravno Gen ter po novem Petrol. Torej vse informacije in izkušnje so dobrodošle... Hvala!

Lp

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Petrol je kupil GEN-i tako da
smile-1.gif

Sem šel iz elektro MB na GEN-i in plačujem manj kot prej. Prehod je bil hiter in bp.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Ja kolega ima eno malo luknjo (stanovanje) pa je zračunal da bo letno prihranil tam 40-50€. Menda je celo neka stran kjer si lahko zračunaš nekaj... Jaz pa imam doma hišo, pa urejeno celo ogrevanje delno na elektriko pa je povprečni letni račun tam 80€/mesečno pa me zanima približno koliko bi se prihranilo na letnem nivoju... Lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Stran za primerjavo isci na agenciji za energijo (gogle, ne grem ti nkijo C3 linkov lepit). Pred dvemi leti je bila na alterju vroca tema glede tega. Tasta sem takrat spravil na maribor,(pa se marsikdo z alterja), ta mesec pa je sel po dolgem prigovarjanju svak na petrol (20% popust za petrol tovcke al kaj ze ima). Aja njemu se splaca, racun za elektro znasa 250 evrov mesecno. Te pa zna potem operater (lokalc ki opravlja s tvojim omrezjem)malo zajebavat ce imas kake sitnosti(varovalke....) pri racuni ki znasajo nekaj 10 evrov mesecno bos mogoce kako pivo privarceval. Izracun si naredi na agenciji za energijo. Drugace pa ni sitnost hendlat. Za petrol se ustavis na pumpi, za vse ostale (in petrol tudi) pa lahko zadevo resis na 080 stevilko, pocakas pogodbo, podpises, vrnes. Ostalo ureja novi dobavitelj. Nekaj podobnega kot pri mobitelih. Kaksnih stroskov za prehode mislim da ni, razen ce si pri prejsnjem sklepal kaksne dolgorocne pakete in imas ppotem penale (pri mobitelu recimo anekse)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz tudi...od aprila smo meli popust 20% 6 mesecev, zdaj ma zaradi točk spet 6 mesecev 20% popusta.
smile-1.gif

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Menjava enostavna, na strani od Petrola naprintaš pogodbo, izpolniš, priložiš kopijo zadnjega računa in odneseš na prvo Petrol pumpo. Bil na Elektro Primorska, po stavki za 1500€ bruto božičnice sem šel stran, ne dam svojega denarja takim.
Moraš pa vedet, da je kakšnih 60% cene taks, priključnin, omrežnin, olupnin, ki so povsod enake.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
mislim da 1800 točk, sam tega ni več, z marcem pridejo novi popusti, lahko pa preveriš na 080 22 66

20% POPUST ŠE VELJA SAMO ZA NOVE NAROČNIKE DO 29.02.2012, za obstoječe naročnike pa je je ta akcija potekla in sicer je veljala do 31. 01. 2012

Nazadnje urejeno:

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Ko smo že pri menjavi ponudnika elektrike. Kako je z naslednjimi zadevami:
- Popis števca
- menjava oziroma umerjanje števca električne energije
Števec ostane isti, konec meseca, ko te preklopijo, popišejo stanje, dobiš poračun pri starem ponudniku in pri novem začneš od tega stanja dalje.

Nazadnje urejeno:

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Vse ostalo opravlja tudi naprej Elektro (LJ, MB itd) na tvojem obmocju, vzdrzevanje, menjava in popis preden preklopis. Za nadaljnji popis pa ne vem.

Nazadnje urejeno:

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
To vem, da sedaj popisuje Elektro LJ, .... Kaj pa po zamenjavi ponudnika? Kdo popisuje porabo od takrat naprej?

Kdo pri Petrolu ali GEN-i-ju skrbi za menjavo števca električne energije? Tega je potrebno vsakih nekaj let menjati zaradi zagotavljanja točnosti.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
To vem, da sedaj popisuje Elektro LJ, .... Kaj pa po zamenjavi ponudnika? Kdo popisuje porabo od takrat naprej?

Kdo pri Petrolu ali GEN-i-ju skrbi za menjavo števca električne energije? Tega je potrebno vsakih nekaj let menjati zaradi zagotavljanja točnosti.
Za Elektro Primorska je tako, da so se ločili na lastnika infrastrukture, ki je še vedno EP in skrbi za števce in jih odčitava, medtem ko je ponudnik energije hčerinska družba E3. Verjetno imajo ostali regionalni ponudniki podobno sceno, pa naj me kdo popravi, če sem napisal narobe.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Sedaj imam elektronski števec (očitno možno daljinsko odčitavanje), kjer mi Elektro LJ avtomatično vsak mesec popiše dejansko stanje in dobim domov račun za dejansko porabljeno električno energijo predhodnega meseca. V primeru, da se odločim za zamenjavo ponudnika, npr. Petrol d.d. pa verjetno temu ne bo več tako? Ali mi bodo oni tudi avtomatsko popisovali števec in bo račun vsak mesec po dejanski porabi, tako kot sedaj?

Če temu ni tako potem raje ostanem tu, ker se nimam časa, vsak mesec ukvarjati še s posredovanjem stanja števca, da se na koncu leta izognem poračunu, ki ga ne maram. Kako je torej s tem?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.204
113
www.adriamedia.si
Saj vem, da so eni kudio zasedeni v lajfu, ampak za števec javit rabiš cca minuto (vem, ker že dolgo javljam števce za el. in plin, da ni poračunov). Na to, da ga morem javit, me itak računalnik spomni. Skratka, minuta na mesec je 12 minut na leto. Priranek pa par 10€. Meni se zdi, da je kar dobra računica, minuta se pa vedno najde.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Ha, ha, ha:) Potem te pa kdaj ni doma takrat in nimaš dostopa do računalnika v tistem času in imaš ''sranje''.
Kdaj se pa to javlja, vedno isti dan v mesecu ali kako?