Katerega od malčkov...

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
O čem je blo govora?

Začelo se je s tem:

Panda, Picanto, Spark, Clio, Fiesta

Katerga od teh yaris ne dosega?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Logiš da je moje mnenje
wink-1.gif
, tvoje kot kaže je drugačno.

Jaz govorim zato ker je doma pri hiši (matka) in vem kak reč je to
evil.gif
(sej je kul za staro teto do štacune in nazaj..samo metat v isti koš s Corso, Fiesto, Polotom....je pa enostavno smešno, ne glede na to kaj pravijo testi. Nekaj pa je na stvari...cenovno pa se giblje med temi).

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
O twingotih ti ne vem kej pametnega povedat, yarisko sm pa prejšnji teden peljal par krogov in prešnofal kolkr se je dalo.
In ni treba nič dvomit, sedeži se lepo šibajo sm pa ke, odvisno al rabiš plac na zadnji klopi al v prtljažniku.
Tkole na oko gre kr precej not. Govorim o petvratni.

Je pa res mal plastična in števci so mal čudno postavljeni, to bi pa blo nekak vse kar ji mam za zamerit. Tko na hitro, sevede.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Roko na srce
redface-1.gif

Yaris me je bolj prepričal kot nova Fiesta, Punto in ostali (Polota nisem šel gledat, ker za malčka koliko toliko opremljenegane bi dal 15k, pa še vw je)

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Kolk pa je cena Yariske ?

Mati (penzic) je pred 2 mescoma nabavla Ford KA, titanium paket, not dejansko nevem da bi kaj manjkalo, za 11k. Bencinar 1.25, 70km. Armaturka ni ko v Fiesti, kjer je miljon knofov, podvozje je pa na isti zasnovi kot Fiat 500.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
8 jurjev za navaden clio storia... raje jurja zraven pa dobiš karkoli vsaj generacijo modernejšega, varnejšega, udobnejšega in večjega.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ravno zdaj en dan sem zasledil v nekem casopisu reklamo, mislim da za Fiat, pa je bilo nenavadno poceni v primerjavi z omenjenim Cliotom II. Nekaksen Punto (a je zraven pisalo 'Evo' ali nekaj takega - vsaka podobnost z Mitsubishiji je seveda zgolj nakljucna :D ) za malce vec kot 8 jurjev in nekaj manjsega za malo manj kot 7 jurjev, ce se prav spomnim.

*edit* sem sem prav poiskat: Punto "Evo" (na sliki je trivratni) je dobrih 8 jurjev in pol, Panda pa slabih 7.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Za 50 let staro gospo?

Come on!

Clio Storila za 7.990 Bela 5 vrat 8v motor.

Ne rab racing supersport avta...

drugače je vse vredu s tabo? če si 50+ si obsojen na šrot al kak? ljudje ki so toliko stari imajo dovolj denarja da si privoščijo več od povprečnega 30-40 letnika, zakaj bi se morali s kripami tipa storia okrog prevažat? ali mogoče misliš da so umsko toliko upočasnjeni da ne kapirajo avtomatske klime?

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Za 50 let staro gospo?

Come on!

Clio Storila za 7.990 Bela 5 vrat 8v motor.

Ne rab racing supersport avta...

drugače je vse vredu s tabo? če si 50+ si obsojen na šrot al kak? ljudje ki so toliko stari imajo dovolj denarja da si privoščijo več od povprečnega 30-40 letnika, zakaj bi se morali s kripami tipa storia okrog prevažat? ali mogoče misliš da so umsko toliko upočasnjeni da ne kapirajo avtomatske klime?

467716-post_slo.gif

aplauz.gif

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Kakor kdo, mi smo za mamo vzeli avto z avtomatsko klimo (prej je sploh ni imela), rezultat je, da je zdaj klima vedno na OFF, ker drugače "piha sama" in jo moti.
smile-1.gif

Če bi zdaj kupovali avto zanjo, bi bil najpomembnejši kriterij preglednost, polna varnostna oprema, obvezno 5 vrat, in če je možno avtomatski menjalnik.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

A zato je toliko starih atov, ki so ze tako stalno v napol infarktnem stanju, nabavijo pa najvecjega terenca (Q7) in potem ne znajo niti zaviti z njim okrog ovinka, kaj sele parkirati, pa predpisi po njihovem pravijo, da je omejitev 70/70 in ne 50/90. Zadnjic je ena taka perla mutil stirikrat ali petkrat nazaj-naprej, da je sploh uspel pripeljati na rampo za izvoz iz garazne hise ob Klinicnem v Lj
bonk.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Zadnjic je ena taka perla mutil stirikrat ali petkrat nazaj-naprej, da je sploh uspel pripeljati na rampo za izvoz iz garazne hise ob Klinicnem v Lj
bonk.gif

Temu se reče prijetni problemi.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Mogoče je pa Steve mislil na to, da ni treba da si kupijo najbolj oskubljeno verzijo enega prehistoric modela ala Clio Storia, ampak si kupijo recimo novega malčka z več opreme (ESP, parkirni senzorji, avtomatska klima, več kot 2 × airbag, avtomatski menjalnik,...)?!

Skratka, če imajo tistih par jurjev več in jim jih ni škoda ter se jim zdi več opreme koristno, potem ni razloga da si ne bi privoščili. Sploh glede na dejstvo, da kupijo avto večinoma za naslednjih 10 let.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Mama verjetno tut ne zna SMSa napisat ane?

Jaz znorim da bi bila ventilacija na off, pa je moja mtka tut izklapljala. Tle ne moreš nič kej veliko.

Drugače pa je tudi Fiesta 8990 se mi zdi osnovna, še kak paket z ESP pa še ogrevano prednjo šipo (bo hitr pogruntala, ko pozimi ne bo treba praskat po šipi, al pa da ne bo vedno vsega vitrexa ponucala da stopi led
smile-1.gif
), to je ene 500eur.... Polni popust na avto je 2900eur če vzameš financiranje tudi pri njih, če pa si sam najdeš financiranje drugje, pa je popust 2150eur.... V primeru da pač ne bi hotla znamke glih menjat.

Z avtomatikom pa je tako, v začetku strah, pol pa se bi počasi privadila, sam da ne naredi kake pizdarije ker bi se spozabila. Sem se jaz ene 2x pa sem z levo stopil na bremzo in pogledal volan zelo na blizu
redface-1.gif
Nazadnje pa nisem imel problemov in sem se ga takoj navadil in v bistvu bi ga takoj imel, ker mam dosti mestne vožnje in se mi že ne da šaltat včasih...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
nevem od kot enim ideja da je med starim in zabitim enačaj? eni so pač dovzetni za novatarije, eni niso. Ali pa imam mogoče samo jaz same bistre starejše okrog sebe? recimo 60 letnika, ki ima avtocad v malem prstu? 62 letnika ki ima idrive naštudiran v 0,....?
17758-icon_confused.gif

Imaš pa ljudi tipa žajfa/master/hondaš, ki so že v rosnih letih blazno zabiti. Komaj kaj dojema svet okrog sebe in ko nekaj dojame, to ves fasciniran sporoči na alter. Posadi takega v novega zibnera pa mu reči naj ti frekvenco na radiju spremeni
smirk-1.gif

Babe in tehnika so nasplošno neposrečena kombinacija, pa nima veze če je 20 ali 70. Seveda to ne velja za vse.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
ksz....
no zdj je spet sprememba....
v igri je lahko tudi rabljen C3

kak nasvet, kaj je potrebno paziti pri njih?
lahko nasveti in za dizel kot za bencinarja

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ali mogoče misliš da so umsko toliko upočasnjeni da ne kapirajo avtomatske klime?

Tudi Clio Storia ima avtomastko klimo
evil.gif