Katerega karavana: Mondeo, Mazda6 ali Avensis?!

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
verjemi da ti lahko zarjavi vsak avto

kar pa se evropskih tiče pa poglej kakega Forda za začetek

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik masevc pravi:

Ta novi imajo pocinkan pleh...
grims-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
verjemi da ti lahko zarjavi vsak avto

A ford je pa evropski avto? Če že daj za primer Opel ...

Ja vsak lahko zarjavi, ampak eni bolj!
evil.gif

Kar se tiče avensisa (prejšnja generacija) imajo vsi precej rje na podvozju (skloni se pod avto in preveri jeklene "nosilne" elemente), če je to normalno ne vem, ampak ostali avti tega nimajo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.426
2.378
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Kar se tiče avensisa (prejšnja generacija) imajo vsi precej rje na podvozju (skloni se pod avto in preveri jeklene "nosilne" elemente), če je to normalno ne vem, ampak ostali avti tega nimajo.

Sploh je zelo opazno če primerjaš z BMW M podvozjem.
evil.gif

Vizualno je grdo, koga pa zanima kaj bo čez 20 let pa res ne vem.
Ni avto, ki bi lahko bil neki oldi.

To pa da na vratih rjavi, pa prvič vidim, pa verjemi sem čuda prevetril forumov po evropi.

Ziher je bil šprican.

Lp

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.901
113
Moj kolega je pred letom kupil Mazdo 6 z 140kkm. Seveda prepričan da je Mazda u iber kvalitetni avto in oh in sploh. Sicer sem takrat tudi jaz tako mislil. Pa je pri 150 menjal bosh pumpo, zdaj pri 160 jamra da mu zjutraj kadi- sumim na turbino, kuplunga se že poslavlja-drsi. Tudi rjica se na kakem stiku pojavlja. Seveda sem mu povedal da je to sicer normalno za tako kilometrino, sploh če računa da je prodaljalec malce zbil števec. Tako da zaključek zgodbe bi rekel, da je bolje gledat kakšno kilometrino ima kakšen avto in če je le ta realna. Ker če gledamo je nekako tako, da vsakem dizlu enkrat crkne turbina, enim prej drugim pozneje. Večinoma pa od 130-200kkm. Pri bencinarju je pa tako da motor prej začne piti olje, elektronika pa tako ali tako crkne na obeh, še posebej če je na njej odtisnjeno ime BOSH. Toyota vem da ima Denso, tako je tukaj zgodba bojda precej lepša.
Na koncu pravim da Mazda nikakor ni slab avto, ni pa neuničljiva.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.426
2.378
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Isto sranje je imel avensis na Toyota centru v Lju. SLO poreklo, kao nerazbit. Prodajal se je za 15k €

Možno, moj je bil 05 letnik, 120kkm in ni rje nikjer, razen spodaj.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38

ksz:
WTF kaka rja? Imel Roverje od leta 95 naprej ne duha ne sluha o rji. Zadnji Vi Rover je bil letnik 97, prvi auspuh gor, pa še ta praktično brez rje......
grin1.gif

nazaj na topic:

Če bi moral izbirati med temi tremi bi vzel Avensisa. Vožnja neprimerno boljša, kot Ford, ali pa skret Mazda, ki je grdo glasna. Glede rje pri vratih....vidi se da je to od kamenčka...kaj je tu slabega ? Avto je bil pač vožen in ni stal v garaži. Če boš tolk picajzlast, kupi od enega kmeta Golfa 4 SDija pa bo.

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Moj tud nima rje. Edina stvar ki me moti pri Avensisu, je del zgornje armature, ki se ob direktnem soncu projecira na vetrobransko steklo. Ni mi jasno, zakaj so dali tja tisti kos plastike

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Mondeo v kolikor gre za nov model. Ko je prišel ven je v primerjalnih testih (Nemčija, Velika britaija) bil vedno najbolje ocenjen, pri nas ga pa novinarji ne obrajtajo, pa ne vem zakaj ?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Že MK3 je imel kao najboljše vozne lastnosti. MK4 pa deduje vse najboljše in še več. Samo dobrega rabljenega v SLO ni.
Kolikor berem SLO teste za Mondeota, je vse najboljše. Ne vem, kje si videl, da ga novinarji ne obrajtajo?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Avto je bil pač vožen in ni stal v garaži. Če boš tolk picajzlast, kupi od enega kmeta Golfa 4 SDija pa bo.

Kaj je narobe, če si picajzlast? Avto kupujem za naslednjih mogoče 10 ali več let. Če lahko izbiram, zakaj ne bi izbral najboljše?
rolleyes-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Mondeo v kolikor gre za nov model. Ko je prišel ven je v primerjalnih testih (Nemčija, Velika britaija) bil vedno najbolje ocenjen, pri nas ga pa novinarji ne obrajtajo, pa ne vem zakaj ?

Nekaj mu baje zamerijo notranjost, katera naj ne bi bila ravno na nivoju razreda. Tle itak niso ravno blesteli nikoli... Rja pa... bomo videli. Moj 2001 ima robove vrat spodaj že štrihane (garancijsko), pa pravijo da bo za ene 2-3 leta, potem pa spet... Kar se ostalih zadev tiče, skoraj nimam problemov pri 190.000 zdaj (imam ga od 145.000). 2.0 benz, ketna.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a garancijo proti prerjavenju rešujejo z barvanjem?

Za druge ne vem, men so pač tako naredili, ker sem avto samo dal kolegu ki mi ga je prodal pa reku naj zrihta - saj ga tudi servisira...