Katerega karavana: Mondeo, Mazda6 ali Avensis?!

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.426
2.378
113
Pomurje
Imel sem Avensis 2.2 s 177KM in normalno D-cat sistem(DPF+NOx filter).
2.2 150KM ima možnost DPF in še ta je bil pri nas po naročilu ali brez.

Pri 30kkm so menjali piezo šobe-garancija(adijo Petrol), ostalo skoraj BP.
Avto je udoben in precej tih. Športnik ni, drži pa se dobro ceste.

Vozne lastnosti ima M6 boljše, ampak je kvaliteta notranjosti slabša.(predvsem tepihi po tleh in stropu) plastika na spodnjem delu armature je slabša.

Motor je svetlobna leta za 2.2 od Toyote. Ta v M6 (120KM) me zelo spominja na VW dizle. Ropota in vleče le do 2,8k obratov potem pa tema.

Jaz sem za mojega s 120kkm letnik 05, pred 1 mesecem dobil 13.5k€.
Tukaj na Alterju so lani skoraj dol padli in se režali ko sem napisal da dobim za njega 15k€.
bonk.gif

Še so ljudje, ki mislijo s svojo glavo in ne kupujejo od dilerjev zvožene avte.

Lp

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
samo takih ko gredo tak računat je za vzorec. povprečni slovenec ima v glavi vklesano formulo ---> kupim dizla = šparam
to da daš v štartu par jurjev več, več za servise, vmes par turbin, šob,..., to malo katerega gane
grin1.gif

Par turbin
hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj?
a ti prpeljem serviserja, k ti bo povedal, da vw glih tako crkujejo. sam tam ni nben javkal po tv. da je to vse isto. turbina je turbina. ni govora o motorju.

folk preveč mešate jabolka in hruške.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Nič ne mešam. Tudi jast ti lahko pripeljem serviserja, ki po potrdil pokvarljivost turbin pri vw, drugo je pa kako se je vozilo in skrbelo (olje, hladna turbina, filtri itd.) za te avte
smile-1.gif
Ne rečem da so turbine pri omenjeni znamki nepokvarljive ampak se jih dosti manj pokvari.

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
A mi lahko kdorkoli certifikirano pokaže spremembo s klasičnega petroldizla na slavnega ULTIMAXA. plizzzz
frown-1.gif

Na pumpi kjer tankam je bilo čez noč, frend ki je poslvodja sem povprašal a so kaj počistili usedlino , svinjarijo...ja sveda(organ moj)

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Tu se pa ne strinjam. Sem vozil kijo preko 150k km brez posebnih servisov. Sodelavec pa je vozil 2 pasata in ni je stvari,
da ne bi crknila. Pri zadnjem je po 3 in 1/2 leta zružla mašina. Sedaj vozi renolta laguno in je u iber zadovoljen.

Nazaj na temo.

@jonny77 . Hvala za informacije. Ravno takšne odgovore sem si žele v temi!
M6 sem nekako izločil iz igre. Sedaj pa kolebam med mondeotom in avensisom.

Grem konec tedna gledati omenjena voza, da vidim kako izgledata znotraj in zunaj...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mene moti, če tako velik avto nima rešenega prezračevanja zadaj. to pomeni samo kanale za noge, ne pa tudi tistega sredinskega za 'telo

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mondeo ima, v top opremi. za avensisa ne vem.

a si imel kdaj take 'krave' in ali imaš ponavadi zadaj koga, ali si solo pa rabiš sam kufer

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.575
4.494
113
49
Na sončni strani ALP
Do sedaj sem vozil Scenica. Ko daš otroški voziček v koferam se zgodba s prostom konča.
bonk.gif

Pa tudi ne mislim ostati samo pri enem potomcu zato bi se zazihral za plac že sedaj...
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
aha..polna kapa info

imel mondea, pri drugem sem ga prodal, ker se ni dla ugasnit sovoznikov airbag, lupinica pa ni sla za mano. preveri torej ali je lahko en froc zadaj v sedezu, drugi v lupinici, ali mor abiti lupinica spredaj in če da, ali se da na off AB.
ko smo bili se trije je bilo vedno tako, da je mene spredaj zeblo, zadaj pa je bilo vroce. pac posledica pihanja samo v noge.

vzames GE in imas morje placa. pa se pocen so.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
sam imam Avensia letnik 2007 - december. Lastim si da leto in par mesecev, kupil z 18.000 km, do sedaj ima prevoženih 52.000 kilometrov.
Brez problemov, menjal edino eno xenon žarnico (garancija), katera je crknila.
Prostora za otroka (3,5 let) zadaj je dovolj, da ne brca po zadnjem sedežu. Imam 2.0 dizla, 127 konjev, vleče dobro, porabo vidiš v podpisu, večinoma sem na avtocesti.
Vzemi opremo SOL, če imaš možnost, dobiš usnje, xenon, cd changer (da ne menjavaš nonstop otroških cd-jev s svojimi
cheer.gif
).

Zelo zadovoljen z avtom. Dodatno sem namestil samo park senzorje zadaj - kupil originale na Ebayu za 100 EUR, na servisu so cca 350 EUR.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
jaz s tem nisem imel problemov, sem pa na servisu spraševal, nekateri bi naj imeli probleme, naj bi menjavali v garanciji.
Poglej na toyota forum, imaš temo o tem

Pri obeh te čaka veliki servis na 100.000.

Nazadnje urejeno: