Katera vzmetnica?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Prekontroliraj ceno...prekontroliraj težo (rabiš novo posteljo?)...prekontroliraj porabo, ker vodo je treba greti (vsaj kolikor vem)...mogoč se javi kak uporanik in oroča iz prve roke.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vodno posteljo imam že šest let, ta firma. Lahko napišem, da je ne bi menjal za nič drugega. Dvakrat na leto izsesam zrak in enkrat letno dodam sredstvo proti algam. Enkrat sem tudi dodal nekaj litrov vode, da sem malo povečal trdoto. Ker imam rad mrzlo spalnico, je pravi užitek leči v ogrevano posteljo. Spi se pa fantastično in jutranji polomljen hrbet, ki je bil prej stalnica, je samo še spomin. Vsekakor priporočam. Pri gornji firmi sem pa vzel zato, ker so imele vse dimenzije isto ceno. Splača se kupiti največjo, ki še gre v spalnico.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Še ceno mu napiši, pa če si rabil tudi podnožje zraven kupit ter cca. koliko štroma pokuri ta reč...dnevno, mesečno.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Cena okoli 1400€, navadno podnožje je zraven, če želiš tako s predalom, pa doplačaš. Štroma sicer nisem meril, je pa po moje poraba minimalna, ker so temperature nizke.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Marsen! Dollar, Hitex in podobni presoljena cena za tisto, kar dobiš pri Marsenu. Beri ne plačuješ velike firme ampak malemu privatniku, temu posledično kupuješ enake ampak cenejše izdelke. Sam sem kupil dvoje latex ležišč in sem prezadovoljen.

Nina8

Pripravnik
19. feb 2014
35
0
6
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
BIOS v Kranju oz okolici. Vredno ogleda salona, razložijo vse kar se tiče jogijev
Ko začneš primerjati ekvivalente drugih proizvajalcev, niso dragi. Midva na koncu nisva kupila jogija, ker sva ga dobila v dar (nek dormeo), sva pa kupila nadvlozek (se hvalijo da so edini, ki imajo res samo volno, to veš po teži najlažje - zadeva tehta 7kg/m2, in pri 4m2 za eno posteljo smo morali zadnje zice v cliotu podreti, da smo zadevo notri dobili, pa kaka kulca bi prav prišla)

Ja, tudi mi smo zadovoljni z Bios jogiji. Imamo žepkaste vzmeti, ki pa so med seboj spete in v bombažnih žepkih. Take vzmeti sem videla samo na sejmu v Nemčiji, ko smo bili na pohištvenem sejmu (imeli so jih skoraj vsi prodajalci vzmetnic). Pa seveda čista volna v prevleki, sploh pomembno zame ker sem zmrznjene sorte. Moža pa hrbet ne boli več, odkar sva zamenjala jogije.

tonek

Pripravnik
3. dec 2011
210
0
16
Gledal sem optimo v lesnini, mislim da dobra ležišča. Samo eno ko sem primerjal je bila v avstriji 50 eur ceneje, kljub 30% popusta v lesnini?? ( odločil za jogi perla- koliko sem iskal lesnina najceneje).
lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Jaz ga ima, je super (imam pa za tavelko postlejo z dvema ločenima jedroma). Kuppil sem ga v BTC v enem salonu pohištva, dobil za isto ceno kot sem našel čez mejo, pa na obroke ... Ampak je tega že par let. Je pa po tem času kot nov.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Odsvetoval bi Slovensko posteljo. Kolega je pri njih kupil 1 leto nazaj vzmetnico, za katero je dal nekaj čez 400 EUR (standardna enojna dimenzija). No, po 1 letu ne more več spat na njej, ker je postala izjemno mehka ... pokliče njihov "servis", pride en siten serviser mimo, pogleda in stisne vzmetnico in poda izjavo, da so se vzmeti posedle in jih je potrebno zamenjati (baje do imajo sedaj "novejše") ... za kar bo potrebno odšteti 70 EUR. Mislim, da se ti po 1 letu pri vzmetnici za preko 400 EUR posedejo vzmeti, je pa tudi too much ... pa da ne omenjam neresnosti z njihove strani pri dogovarjanju za prevzem vzmetnice na popravilo - totalni amaterji.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
KSZ

Koliko pa kaj pride teža vodne 160x200 recimo? Nimam filinga, koliko se sploh vode natoči, kakšni so okvirji ipd. Zna bit precej težko. Sem cvikal že za kamin, ko sem ga oblagal s šamotom, postelja + 2 gor, zna bit kar težko. Res pa je, da je razporejeno na 3 kvadratih...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Ne morš imet 'zakonske' postelje v dimenziji 160 cm, no!?

Boš ja vzel 180 cm...jaz osebno bi raje imel dva metra širine.

Če izbrskaš kaka je višina vzmetnice lahko določiš njen volumen in bo hitro jasno o kaki teži je govora (če bi streljal bi sam rekel tam 200 do 300 kil).

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem prej zasledil na lectus.si cca 400-600kg. Ne vem pa a je to samo jedro, ali celotna kompozicija.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če se ne bojiš povabiti v sobo kakih 6-7 povprečno težkih ljudi, tudi za vodno posteljo ne bo problema. Je pa teža jedra gotovo več kot 90% teže postelje. Moja vaga kakih 450kg (160x200)

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
upam da boš vzel dve vzmetnici 90/200 in ne eno 180/200

Eno, dve ne prideta v poštev... Tudi sedaj imam sam eno
grin1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Ima kdo izkušnje z vzetnicami Hitex? In sicer konkretno s Zero Gravity:
http://www.vitapur.si/spalnica/lezisca/zepkasto-lezisce-zero-gravity
Sem zadnje par dni preizkusil en kup vzmetnic in mi je tale edina, kjer sem se ulegel in mi je bila kul. No, bila je še Dormeo Air Select, samo tista je v rangu Marsena...
Vem, da vsi priporočate marsen, ampak nekako mi ni jurja za jogi dajat, ker rabim 180x200...

Imam hitex, samo lateks, po 6 letih je zanič, dim 180x200. prvi dve, tri leta kr dober, potem se nekako poleže in ni več udoben in niti približno podoben novemu. zdaj pride v poštev samo še vodna postelja.