facts:
1. ps3 online sistem je svetlobna leta za xboxom. Sicer moraš za online igranje pri xboxu plačat, ampak se tista letna naročnina splača, glede na to kako je vse skupaj dodelano.
2. ps3 ma move, xbox 360 ma kinetic. Nobenega od obeh "revolucionarnih načinov igranja iger" nisem sprobal, tako da težko govorim. Sem mel pa wii-ja in sem bil zelo razočaran nad vodenjem.
3. če bi rad kar se da najlažje igral piratske igre, si nabavi xbox 360. daš 20 evrov možakarju, ti ga odklene in ti vse funkcionira. Se ne rabiš zajebavat kot pri ps3 z nekim usb ključki.
4. pokvarljivost novih modelov xboxov 360 (sepravi z jasper pogonom) je enaka kot pri ps3. Ne vem pa zakaj folk misli da je ps3 imun na napake, tam namreč ne posveti rdeča lučka ampak oranžna. Malo poglej teme v ps3-dober.si
5. xbox360 je cenejši.
Sem mel v lasti vse 3 konzole (zdaj mam xbox360). Najbolj sem bil razočaran nad wii-jem. Pa ne mislim zarad grafike, ker ko sem ga kupil, sem vedel da ne smem pričakovat ne vem kake grafike. Največji problem je bila slaba odzivnost in nenatančnost upravljanja. Sem pričakoval definitivno več. Potem sem nabavil ps3 in nekih hudih pripomb nisem mel. Morda se je malo preveč grel in kontrolerja se nisem in nisem mogel navadit. Ko sem še preračunal kolk bi dal za igre sem ga prodal in pristal na xboxu. Kontorler mi je zelo všeč, dobro sede v roko in tudi po več urnem igranju me roka nič ne boli (pri ps3 mi je hotelo odpast zapestje). Če te še kaj zanima vprašaj.