Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Trenutno so še v modi čimvečji telefoni, ker folk misli, da večji kot je zaslon, boljši telefon ima.
Prejkoslej se bodo ljudje prenašanja takih ceglov naveličali in bo trg postal zasičen z njimi, takrat se bo zagotovo spet našel kak proizvajalec, ki bo skušal narediti čimboljši mali telefon.
Še ene dve do tri leta pa ga bomo dočakali.
Zaenkrat so za take na voljo še kolikor toliko dobri stari telefoni in zato pravega povpraševanja še ni ampak praktično s komerkoli se pogovarjam vsi iščejo čimmanjši telefon.
Večina uporabnikov nima telefona zato, da bi ga imeli za brskanje po spletu namesto pravega računalnika(samo takim res prav pride velik zaslon-torej praktično vsem državnim birokratom, da lepo med službo uživajo na netu...).
Google pixel 1/2 mi nista všeč, ker nimata po spodnjem robu tipk ampak neke glupe virtualne tipke, ki mi gredo na k.....
Samsung s8 mi je prevelik in predrag, ker čez 450 evrov za telefon res ne dam,
S7 mi je kar všeč zaradi always on zaslona pa kar ok kamere, žal ima pa še vedno tisti glupi micro usb vtič, ki mi gre na k....
Applovi telefoni mi pa nikoli niso bili všeč, ker nudijo krepko premalo glede na ceno, pa niti NFCja nimajo, da bi imel lahko vsaj urbano na telefonu.
SE je pa sploh taka žalost, da ga v marsičem poseka celo moja prastara Nokia C7.
Ne gre se samo za brskanje po spletu ampak tudi uporabo vseh ostalih appov (maili, koledar, notesi, navigacija, mobilna banka, remote dostopi, vremenska postaja, appi za spremljanje aktivnosti... na poti pa tudi kakšne novice, YouTube, EON, itd.) takrat, ko pač nisi za mašino. Dosti večjega telefona si zaenkrat res ne želim (sploh pa ne zato, ker bi se mi to zdelo kul), na manjšega pa tudi ne bi šel, saj se enostavno razvadiš. Za neke osnovne funkcionalnosto, kjer velikost zaslona ni pomembna, pa boodo počasi več kot dovolj pametne ure in telefona sploh ne boš rabil pri sebi.
Cene Applovih telefonov ne mislim komentirat, ampak je dejstvo, da so vsi flagshipi danes (bolj ali manj enako) dragi, imajo pa eni in drugi svoje prednosti in slabosti. Je pa res, da Apple praktično nima budget telefonov.
No daj povej še to, v čem tvoja predpotopna C7 poseka SE, ker me res zanima? Pa ne govorimo o ceni, FM radio pa leta 2017 tudi ne smatran za nek pameten argument.
C7 poseka SE tudi v always on displayu z utripajočo lučko, ki mi omogoča, da že na par metrov vidim vse kar je bistveno.
Pa vklop lučke z dvosekundnim držanjem tipke, pa najbolj enostaven vklop polnilca kar jih je na svetu(razen najboljših brezžičnih).
Pa micro sd kartico lahko dodaš...
Za radio pa žal rabiš slušalke, ki se mi jih pa ne da nositi s seboj in je zato žal čisto neuporaben.
Niti slučajno ne dam 400+ evrov za telefon, ki bo v marsičem še slabši od trenutnega.
Honor 9 bi za to ceno vzel ampak, ker nima always on zaslona, potem ga ne rabim, telefon, ki ga bom kupil bo moral čisto v vseh stvareh posekati mojo prastaro Nokio C7, če ne ga ne bom kupil saj mi stari še omogoča ene 85% vsega kar rabim.