Karavan do enih 5000 EUR max?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kaj bi vzeli če bi rabili karavana, dizl, da ni starejši od recimo cirka 2004 in najpomembnejše BREZ FAP FILTRA (ker ga imam že doma in mi je ena muka dovolj) pa do 5000 EUR max? Gledal sem kako laguno, mondeota, mazdo 6, 407, octavio, alfa 156...mnenja o teh? Kaj še gledat? Kaki audiji, BMWji, passati itd za to ceno so vse starejši z 250k km +. Pa če je možno da niso jetra od dCi mašine notri. Torej predlogi? Hvala vsem
nahrung002.gif

p.s.: Max je 5000, tako da "dodaj še xxx pa imaš yyy" mi ne pride prav, ker vedno lahko potem dodaš še zzz in kupiš xyz.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Laguna odpade (dci...), mazda ima extra drage dele, octavia ne paše zraven ker eno klaso nižje, zadnja vectra je grda, toyota tudi, honda je dražja in kot karavan nekoliko čudna.

Ostanejo 407, c5 in mondeo. Pri teh pa je odvisno ali imaš raje trd ali mehek avto.

Jaz bi morda celo vzel c5, da probam že enkrat to hidravliko.

B81

22. jul 2007
36.924
10.501
113
407 bo dobil čisto zjahanega, c5 je grd ko strela, sam bi vzel alfo ali octavio (ne vem zakaj bi slednja bila klaso nižje?).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
a nima alfa ekstra majhen prtljaznik pa se majhno luknjo? Ne vem kaj bis vecinoma vizul v prthazniku ampak samo v vednost.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.715
113
alfa je samo za na parkirplac.. požrešna, težkain malo prostora, tako za potnike kot za prtljago..torej samo za okras.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Mazda 6 dizel ima tud teažve z motorjem.
Jaz osebno bi tudi za Volvotom pogledal ....

Octavio pazi da ni 105KM verzija, drugače je v redu.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
2.0 hdi ji v p407 delajo brez večjih problemov razen fap filtra.je pa res da boš dobil za ta denar težko dobrega.mal poglej še za 1.9jtd 150KM v cromi.namesto mondeota ali octavie bi jaz rajši vzel recimo a4 1.9tdi 130 okoli pa čeprav recimo 2-3 leta starejši.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
Vectra karavan 1.9 CDTI, 120 KM. V vectrah najbolj zanesljiv motor, prostora ogromno, veliko aftermarket rezervnih delov. Za 5K EUR dobiš ravno letnik 2005. Kak passat bi bil letnik 2002-2003 (glej 130 KM, 101 KM je preslaboten). Zdej Audija/Alfe/BMW-ja nebi gledal, ker imajo občutno premalo prostora - kljub temu, da so karavani. Če ti je velikost prtljažnika važna vectro ali passat. Zdej če bi kje dobil 130 KM octavio tudi ni slab nakup, je pa delana na osnovi golfa in je za potnike razred manjša - prostora v prtljažniku je pa še vedno veliko.

Za ostale (francozi, japonci) ti ne znam povedat, ker jih nisem vozil/stestiral.

Se pa v octaviji najslabše pelješ glede udobja vožnje. Jaz bi zase vzel vectro, nato passata in zadnjo škodo.

Izberi si dve ali tri znamke, pa se pelji - tako boš najlažje videl, kaj ti odgovarja.

LP, pa uspešen nakup
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
octavio lahko kupi pol k bo 60+.najbolj dolgočasen avto sploh.in rabljene se prodajajo kot da bi bile honde
evil.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Hvala vsem. Pomembna mi je čim manjša poraba, udobje za voznika (2m visok človek) ter da je mašina in avto čim bolj vzdržljiv.
Ja izbira je res kar velika. Sem gledal tudi tega predlaganega volvota V70 pa izgleda super, samo je malo drag pa malo jih je. OK so tudi za 3-4k samo ali so letnik 98 ali pa imajo 300k km. No in ko smo že pri tem, koliko km prevoženih naj iščem?
Kdaj so veliki servisi pri teh avtih? In pa predvsem, kateri od vseh zgoraj naštetih in predlaganih NIMA fap filtra? Sklepam da kaka laguna 2.0 dci ima fap? Kaj pa ostali? Zdej mazda 6 mi potem odpade če so deli dragi. Mondeo ga verjetno nima ker jih vidim ko kadijo, alfa mi verjetno tudi odpade če ima malo prostora zadaj. Koliko manj ga ima recimo od mondeota?
A4 je fajn samo spet isto, ali veliko km ali star letnik. Izgleda pa super. Isto pri passatu.
Kako je z motorji od volvota v70, so problematični? Pa tdi-ji? jtd-ji? Cdti-ji? Kateri so najbolj vredni zaupanja?

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Citat:
Uporabnik shift pravi:
octavio lahko kupi pol k bo 60+.najbolj dolgočasen avto sploh.in rabljene se prodajajo kot da bi bile honde
evil.gif
Saj se strinjam s tabo glede dolgočasnosti octavije (jo imam tudi sam) ampak tudi ostali kandidati niso ravno primerki ob kateremu bi vozniku zaigralo srce. Zato pa imamo octavio za vsak dan, za čez vikende pa cabrio igrače z zadnjim pogonom
smile-1.gif

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Hvala vsem. Pomembna mi je čim manjša poraba, udobje za voznika (2m visok človek) ter da je mašina in avto čim bolj vzdržljiv.
Ja izbira je res kar velika. Sem gledal tudi tega predlaganega volvota V70 pa izgleda super, samo je malo drag pa malo jih je. OK so tudi za 3-4k samo ali so letnik 98 ali pa imajo 300k km. No in ko smo že pri tem, koliko km prevoženih naj iščem?
Kdaj so veliki servisi pri teh avtih? In pa predvsem, kateri od vseh zgoraj naštetih in predlaganih NIMA fap filtra? Sklepam da kaka laguna 2.0 dci ima fap? Kaj pa ostali? Zdej mazda 6 mi potem odpade če so deli dragi. Mondeo ga verjetno nima ker jih vidim ko kadijo, alfa mi verjetno tudi odpade če ima malo prostora zadaj. Koliko manj ga ima recimo od mondeota?
A4 je fajn samo spet isto, ali veliko km ali star letnik. Izgleda pa super. Isto pri passatu.
Kako je z motorji od volvota v70, so problematični? Pa tdi-ji? jtd-ji? Cdti-ji? Kateri so najbolj vredni zaupanja?

Volvo D5 motorji naj nebi bili problematični, moraš pa vedeti, da V70 tudi ne razganja ravno od prostornosti v prtljažniku (ima dokaj visoko dno). Jaz bi se izogibal francozov (mogoče neupravičeno ampak takšne so moje izkušnje) in forda (šobe in vztrajniki) in bi gledal octavio karavan 1.9. tdi (totalno neproblematičen avto, je pa res, da je to samo za drajsanje od točke a do točke b z najmanjšimi možnimi stroški), mogoče pa še V70 2.5D in nekaj z 1.9jtd motorjem, torej croma, vectra ali signum.

Jaz imam takšno:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6346578&show=1

Totalno neproblematičen avto, prostora v prtljažniku je ogromno, spredaj je prostora za voznika dovolj (pa me je kar nekaj skupaj), več kot v Bmw seriji 5 recimo. Zadnja klop je neudobna, avto nima novodobne navlake ala fap filter, 1000 različnih senzorjev itd. Preizkušena tehnika, ki deluje. Res pa je, da se včasih zalotim kako zeham med vožnjo.
smile-1.gif

Poraba med 5 in 6 litri, moti me edino majhen rezervoar za gorivo (45 litrov gre not). Za od A do B čisto soliden karavan.