Karavan do 2,5k€

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Da se razumemo, nazaj vrtenje kilometrov, poliranje in pucanje se dela pri nas in ne v tujini. Trgu se pač ponudi tisto, kar išče (kot nov, z malo km, za četrt cene). Na koncu imaš samo avto z manj opreme za isti keš, res pa slovenski in od prvega lastnika.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
... kupi zjeban avto ki je lepo opran in spoliran pa je ves vesel ker je kupil SKORAJ NOV A NAPOL ZASTONJ

Kot je ta primer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3324323&show=1

@avtor: Sorry za OFF
redface-1.gif

LP,S

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ok, sedež na sliki res zgleda kot da ma za sabo vsaj pol miljona
smile-1.gif
Finnova tudi ne velja ravno za poštenjaka. Je pa res, da gre lahko čisto enostavno za jpeg artifakte in je slika preprosto zanič.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Kupil rabljenega. Letnik 2003, ob nakupu je imel 127kkm, če se prav spomnim. Uvožen, kajpada (mislim da iz Belgije). Vsi na domačem trgu v okviru budgeta in ostalih kriterijev niso prišli v poštev, predvsem kar se opreme tiče. Glavna kriterija pri opremi sta bila avtomatska klima (v smislu nastavi temperaturo, pritisni gumb auto in potem pozabi nanjo) ter večje število airbagov. Brez barvnega displeja in tovarniške navigacije ki je itak ne uporabljam bi komot preživel.
Glede kilometrine: pri pet let starem avtu bi preračunano pomenilo, da je letno delal dobrih 25kkm. Jasno mi je bilo, da je sigurno nekaj podlage (kot na vseh uvoženih avtih). Jaz sem le izpostavil težave, ki sem jih imel sam. In vsakomur ki me bo vprašal za mnenje, bom povedal enako. In ne glede na kilometrino ki jo delam ( v letu in pol 40 kkm) sem odločen da bo naslednji avto bencinar, predvsem zaradi specifike uporabe pri mojem delu. Sem mislil, da bo dizel "prenesel", pa očitno ne. A lesson learned, gremo dalje.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No vidiš kupil si avto za katerega nimaš pojma koliko ima prevoženih, kako se je z njim ravnalo, neveš ali je bilo olje sploh menjano na predpisani interval... in potem je avto zanič
confused-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Priznam, kupoval sem v afektu in spregledal, da gre za opla, za povrh še rabljenega in uvoženega
tongue-1.gif

Daj no, razen če avto kupiš od znanca ali pa nekoga ki ti vrže na mizo vse račune, nisi 100%. Pa še takrat zna bit vprašljivo - večina nas avto proda, ko začnejo it stvari narobe, redki prodajajo zgolj zaradi zamenjave ali ker so se ga naveličali.
Avto kot celota je daleč od zanič (za tak denar). Jaz sem samo omenjal svojo izkušnjo s konkretnim motorjem. Saj če malček bereš opelforum boš hitro videl, da nisem ne prvi ne zadnji z 1) okvarjeno bosch pumpo 2) okvarjenih egr ventilom.

Sicer pa je debata zavila daleč od rdeče niti. Jaz sem svoje povedal. Ti pač nimaš težav, upam da jih tudi ne boš imel.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
No vidiš kupil si avto za katerega nimaš pojma koliko ima prevoženih, kako se je z njim ravnalo, neveš ali je bilo olje sploh menjano na predpisani interval... in potem je avto zanič
confused-1.gif

Jaz sem napisal da je bil avto kupljen v SLO (konkretno AT Vis v Kranju, takrat še Opel Pintar), torej avto je prišel na moje dvorišče z 0 km, oziroma 5 kolikor jih je blo do doma.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
... kupi zjeban avto ki je lepo opran in spoliran pa je ves vesel ker je kupil SKORAJ NOV A NAPOL ZASTONJ

Kot je ta primer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3324323&show=1

@avtor: Sorry za OFF
redface-1.gif

LP,S

Tale Legacy je glede na barvo skoraj sigurno od italijanske policije. Tako, da je tudi teh 220k km verjetno "magičnih", da ne govorimo o vsem drugem.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
1. a iščeš karavana al vectro karavan?
2. a mora bit dizel
3. kok je lahko staro
4. kaj od opreme
1. karavana
2. ne
3. glede na denar, bo minimalno 8 let star, max pa nekje letnik 97-98.
4. oprema - abs, servo, električni paket (sprednje šipe spredaj nujno, špegli priporočljivo - ne pa nujno), klima. ostalo je pa samo plus.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
pa pozabil sem centralno zaklepanje.
pa fino je da se sedeži dajo čimbolj zložit

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Kaj pa kj tazga?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3666770&show=1

Avto da ga vikaš
zmaga.gif
(mene edino zadne lampe malo motijo)

LP
ja so mi ga že kar priporočali, definitivno ni slab nakup. edino 103kw me moti, že padem v višji razred za tiste 3kw.
me pa vseeno bolj zanimajo reno lagune, ima kdo kaj informacij glede mašin? katere so ok in katere imajo kakšne napake?
je pa jasno da rabljen avto bo z napakami, vendar vseeno me zanima neka statistika
smile-1.gif

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Te mazde 626 so kvalitetna kola ,sam kar jih vidim na cestah mrhe kar rade po blatnikih in pragovih rjavijo

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Če te zanima za ta denar nekje(2,5 do 3k) ti prodam svojega, sicer nimam oglasa, ker se mi ne da hebat s prodajo, takole na kratko:

passat variant, 1.9 tdi highline (115 KM PD), letnik 99, kupljen pri Vrtaču - KR (PRVI LASTNIK) , čipan pri RSR-ju na 150KM, usnje, ročni menjalnik, tempomat, šipe in ogledala na el., original vl. naprava, avt. klima, eibach fedri, KYB amortizerji, zimske gume na železnih platiščih, letne na ALU 16'', decembra menjani jermeni + vodna +napenjalci, pravkar servisirana klima (nov kompresor + nov plin).

P.S.: na števcu ima 302k

nimam fotke, zgleda pa tkole nekako, samo da ima letve na vratih in odbijačih tudi srebrne.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3612840&show=1

Lahko pa ga kupiš drug teden od preprodajalca za jurja več, znotraj nažajfanega, zunaj spoliranega + km po želji.
evil.gif