Karavan do 2,5k€

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Budget MAX 2,5k€
Iščem zanesljivega karavana, ki mora imeti zanesljiv motor, poraba do 10L/100km.
(azijci odpadejo, razen subaru legacy)
Zenkrat so mi najbolj padli v oči - passat (mk5, pred faceliftom), vsi pri nekje 200kKM, pri takih kilometrih bo počasi že treba turbino menjat najbrž?
Škoda octavia combi - zelo boga izbira na avto.netu
Subaru Legacy - kakšna je poraba pri teh? vsi neki 2.0 mašine ter 4WD.. so kakšni problemi glede mašine drugače?
Renault Laguna ..
Opel Vectra ..

Izkušnje, mnenja, predlogi (tudi linki) zaželjeni..
Hvala
smile-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
A izklučno dizla iščeš?

Jaz imam astro karavan (g) in je 1,6 benzinc...z nekaj več kot 180,000 km in dela brez težav....poraba okrog 7 litrov

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Kaj je pa z azijci narobe? Če bi za ta denar avtomobil, ki se še koliko toliko skup drži se moraš prav v tisto smer obrniti..

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Moj glas gre proti vectri. Imel dve, obe karavan 1.8 16v. motor načeloma ok, a kaj ko je vse kar je v radiju 1m okoli motorja crap. Crkovali so mi senzorji (glavne gredi, odmične gredi, za ABS,....), 5x na leto so menjali sotfware, crknil alternator, crknil glavni zavorni cilinder, nazadnje se je vžgala še el. napeljava pod armaturko, pri 90k km pa je šel termostat, tako da se je motor pregrel in je bla narejena generalna. Skratka ni da ni. Pa ne govorim o kakih prešvercanih jajcih z miljon kilometri, ampak o novem avtu, kupljenem v SLO. Res da mogoče pri 10 let stari so vse te stvari že zamenjane, ampak....

Zakaj bi bla pri pasatu pri 200k turbina zanič? Mogoče v primeru da je teh 200k že na 250k podlage.
evil.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sem se spomnil, ko je tu kakšno leto nazaj nekdo prilimal sliko svojega bivšega passata, ki ga je novi lastnik prodajal z 200 jurji prevoženimi. Za sabo pa je imel v resnici 640 jurjev in bil vsaj v notranjosti zjeban kot pes.

10 let star passat z 200 jurji je odličen, a pravljičen nakup. Tako to je.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
d055.gif

2.0 16 v 4 leta BP.... je pa res da je bila iz DE.

Ima pa sodelavc 2.0 dti l 00` pa mu tud dela BP
zmaga.gif

LP,M

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
zaenkrat mi najbolj paše reno laguna.
so kakšne posebnosti za pazit pri teh avtih?
povprečno na dan ne delam veliko km, tako da bi bolj v poštev prišel bencinar

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Toplo odsvetujem oplove dizle, konkretno 2.0 dti ki ga imam tudi sam. Avto je letnik 2003. Natanko en mesec po nakupu je šla v franže bosch črpalka - seveda se je ni dalo obnoviti in je bilo potrebno nabavit novo, k sreči jo je častil prodajalec v okviru enomesečne garancije (nova črpalka je sicer 2 k€, delo (premontaža) sem plačal sam, nekaj manj kot 200 eur).
Pred kratkim sem zamenjal tudi egr (oz. agr) ventil. Na uradnem servisu bi me ocurili za 700 eur + delo, v sloveniji sem gledal, da se jih da dobit za okrog 360 eur. Na koncu naročil iz anglije, skupaj s poštnino nekje med 270 in 280 eur, ne vem natančno. Zamenjal mi ga je fotrov sodelavec, imel je za 10 minut dela.

Z bencinci pa ne vem kako je.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
ravno zaradi tega iščem nek potrjen avto oziroma motor.
da me udari kaj podobnega je pa lahko avto 2-3 mesece samo na dvorišču.
kakšnih hudih vez nimam da bi me zadeva prišla resnično poceni. še vedno dobim veliko ceneje kot na uradnem, vendar na koncu zadeva vseeno ni poceni za študenta. (še letos, komaj že čakam tisto pogodbo na šihtu pa normalen denar
smile-1.gif
)

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Po mojem mnenju, je najbols narest preventivni servis, razne vodne crpalke pa tko naprej....pac takoj ko avto kupis. V nasprotnem primeru, je lahko vse 3x drazje ce kej odleti.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Toplo odsvetujem oplove dizle, konkretno 2.0 dti ki ga imam tudi sam. Avto je letnik 2003. Natanko en mesec po nakupu je šla v franže bosch črpalka - seveda se je ni dalo obnoviti in je bilo potrebno nabavit novo, k sreči jo je častil prodajalec v okviru enomesečne garancije (nova črpalka je sicer 2 k€, delo (premontaža) sem plačal sam, nekaj manj kot 200 eur).
Pred kratkim sem zamenjal tudi egr (oz. agr) ventil. Na uradnem servisu bi me ocurili za 700 eur + delo, v sloveniji sem gledal, da se jih da dobit za okrog 360 eur. Na koncu naročil iz anglije, skupaj s poštnino nekje med 270 in 280 eur, ne vem natančno. Zamenjal mi ga je fotrov sodelavec, imel je za 10 minut dela.

Z bencinci pa ne vem kako je.

A to si kupil novega, rabljenega ?

Kaj ko bi vsi pri opisovanju raje začeli pisati koliko je avto imel prevoženih ob nakupu. Jaz imam 2.0 DTI in avto dela brez najmanjšega problema. Kupujete vsi neke uvožene sranja potem pa jamBrate
bonk.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Kupujete vsi neke uvožene sranja potem pa jamBrate
bonk.gif

Pr rabljenem avtu je treba met tud "mejčken"tud sreče pri nakupu... jst osebno sm raje kupu "Slovenski" avto z manj opreme za isti keš pa od 1.Lastnika
cheer.gif

LP

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Saj je moj tudi uvožen pa če bi mi crkoval nebi govoril da je zanič avto, pač treba se je zavedati da uvoženi imajo več ali manj vsi prevrtene kilometre, so bili karambolirani... kupi zjeban avto ki je lepo opran in spoliran pa je ves vesel ker je kupil SKORAJ NOV A NAPOL ZASTONJ
bonk.gif