karambol in alko

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Potrebujem čimveč informacij za sledečo piz****jo. Moj kolega je imel včeraj karambol. Ni bil kriv - ena stara baba kurasta mu je zapeljala čez stop znak in ga zadela v sprednji levi bok.
10.gif
.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
če ni on kriv bo dobil kuponček in bo lepo uveljavljal škodo. gospa dobi za povzročitev nesreče kazen.

on pa dobi kazen za vožnjo v vinjenem stanju. glede na količino bo fasal sodnika. kazen za takole količino je

za tole bo dobil 950€ kazni in 10 KT! ker je poklicni šofer bo to lahko sodnik upošteval kot olajševalno okoliščino pa ne bo dobil prepovedi. drugače pa lahko faše še prepoved vožnje (od 1 do X mesecev)

spijo pa vsi ki pihnejo več kot 0,51.

kritična meja je 0.71! nad tem pa ode vozniška...

za nesrečo pa upam da ima napisano da ni nič kriv!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
malenkost.

edino kar ga lahko muči je prepoved vožnje za kak mesec. ampak še to ni nujno da faše (če je nekaznovan in ker je poklicni šofer)

drugače pa a kuponček je vzel? zakaj pa je sploh milica pršla?

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Kupončka ni vzel..je blo preveč panike. Pa saj so tovariši miličnik naredili zapisnik, tako da pomoje ni problema okoli tega..ali pač? malo me skrbi, če bi se una baba začela kej zmišljevat, da jo kaj boli..potem pa lahko kolega fajn na*ebe
frown-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.043
440
83
tam ko se terc po tori rola
Če je pa, kolikor sem razbral, ona vzela prednost. Tu ga nima kaj biti strah zaradi njenih ''bolečin''.. Ker je ona povzročiteljica.
Strah ga je lahko zaradi alkohola. Kot, da bi ga preventivno ustavili in je napihal.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Lahko pa se zgodi, da zavarovalnica od povzročiteljice ne bo hotela izplačat celotne škode. Se bodo izgovarjali, da bi se trezen lahko izognil nesreči oz. bolj primerno odreagiral in bi bila škoda manjša.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
A ni tako, da si avtomatsko kriv če napihaš več kot je dovoljeno?
confused-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
A ni tako, da si avtomatsko kriv če napihaš več kot je dovoljeno?
confused-1.gif

Tudi meni je bilo razloženo da si kriv če napihaš tudi če nisi kriv, ker te po pravem tam nebi smelo bit in do prometne nebi prislo.

Ve kdo pravno kako je s tem?

Saj pa je že Alkoholik napisal. No vsaj tako je bilo pred 2 letoma, ko je mel kolega prometno
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
hmm patriot ni mi jasno zakaj so milico klical če se je baba zaletela vanjga? lepo bi rekel nej da kupončk pa ciao... sumim da je mamca zavohala pjačo pa je mislila lažje čez pridt

kupončk bi moral vzet (oz napisat euro poročilo)...

drugače pa včasih je bilo tako ja da če pihneš si avtomatsko kriv, vendar so potem zakon spremenili. sedaj za povzročitev nesreče nisi kriv za vožnjo pod vplivom alkohola pa si.

zgolj kot cvetka: če pjan zapelješ s ceste, in pride milica ti dajo kazen: 1. naprilagojena hitrost (krivda za nesrečo) 2. povzročitev nesreče v vinjenem stanju
smile-1.gif

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Policaje je očitno klical en domačin - tam je blo ene 25 ljudi v eni minuti. Bili so tud gasilci, tko da niti ni čudno, da so se tud smrkci primajal zraven..

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Ne dobiš obroka,baje še do vode težko prideš,če nisi dovolj priden.Se ti pa za čas, ko si bil priprt zmanjša denarna kazen
evil.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
hmm patriot ni mi jasno zakaj so milico klical če se je baba zaletela vanjga? lepo bi rekel nej da kupončk pa ciao... sumim da je mamca zavohala pjačo pa je mislila lažje čez pridt

Kje pa imaš kupončke sedaj na policah za avtomobilsko zavarovanje ? Je bilo preveč zlorab zaradi tega. Jaz če bi še kuponi obstajal ne dam kupona drugemu v roke nikdar in nikoli. Ker bo ta drugi rekel, meni pa ni dal kupona, pa bom na koncu 2 kupona porabil
evil.gif
. Jaz sem bil isti, ko mi je pijandura podtaknila kuponček, pa sem si lahko z njim nekaj obrisal, dokler ni bilo zapisnika.