kanta za smeti

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
bom kar tu vprašo. zdaj ko se je začelo ločevanje bomo eno kanto dali nazaj pa bi kupli eno svojo.nisem še šel nikamor pogledat.kje bi dobil takšen obični komunalni koš 120L na kolesih?cene pozna kdo mogoče?hvala

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Iz tvojega posta ni čisto jasno, kaj sprašuješ ... Mi smo poklicali Snago in so nam jo prišli brezplačno zamenjat (240 l za 80 l).

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
do zdaj smo meli dve črni kanti ostali odpadki in hišni kompost.zdaj pa moramo ločevat še embalažo in dobimo posebne vrečke.te vrečke pašejo v kanto samo nam je zdaj ena kanta za ostale odpadke dovolj. mi bomo še naprej meli dve kanti samo ena bi bla privat da je pol račun nižji.ko vozijo embalažo moramo nastavit samo vrečko tak da je njim vseeno če maš ostale dni to vrečko na strehi al pa za bajto

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Sicer malo nejasno pišeš, ampak, če sem uspel dobro razbrat, ne bo šlo.
Zaračunavajo ti odvoz odpadkov, ne pa kanto.

Mi smo tudi imeli kakšna dva meseca rumene vreče, dokler nismo dobili kante. Gues what koliko smo plačevali. Polno.

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Po nekaterih manjših mestih je tako, da računajo kante, tudi koliko je kanta velika in podobno.
Avtor teme, poglej v kakšen merkur ali kaj podobnega. Vem da se dobijo kante, ki se zaprejo neprodušno s pokrovom.
Drgač pa kr uno za umazane cunje pa bo
grin1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ksz

Kaksna mora biti kanta za smeti da je za snago primerna? Torej ali lahko kupis rabljeno tisto 120 litrsko al kolk je za en vikend primerna, ker 40eur jim glih nebi dajal, sedaj pa placujemo odvoz smeti katere se sploh ne odvaza ker moramo imeti kanto, smeti nosimo v "center" v kanto.

Kako je tudi z locevanjem odpadkov na vikendih, moras imeti zato vec kant?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.081
1.884
113
Emona / Carnium
Mi smo ravno naročili manjši (80L) kontejner, ker tega, velikega (120L) nismo napolnili v enem ciklu pobiranja smeti. Pride malo nižji račun za odvoz smeti.

Glede ločevanja pa preveri kako je urejeno. Mi imamo v vasi (kjer je vikend) kontejnerje za ločeno odlaganje odpadkov in zatorej ločujemo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Pa mora bit kaksne logo snage gor kot na vreckah? Nevem nam baje ze racunajo odvoz smeti ki to ni, zdej ce damo kanto nevem ce bo se dodaten strosek?

Torej pred vikendom imate kanto za smeti, ostale odpadke za locevanje nosite pa v skupne kante?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
V Ljubljani (Snaga) in v Kostanjevici (Kostak) je enak način obračunavanja. Cena je odvisna od velikosti zabojnika in števila odvozov. Za dodaten zelen odvoz pa na obeh lokacijah jemljejo le vreče z njihovim logotipom! Pri nakupu vreče je na računu specificiran še znesek za odvoz.
Če bodo želeli odvažati zabojnik, ki ni njihov, pa ne vem, vendar močno dvomim. V tem primeru bi namreč lahko prišlo do zlorabe, evidence o zabojniku ne bi bilo, posledično tudi računa.
Glede varčevanja pa: ker sem imel pred podražitvijo dva zabojnika po 120l, sem takoj ko sem prvič dobil račun poslal vlogo za manjša dva - 80l. Prihranek je prišel že z naslednjim računom, skoraj 10€/mesec (120€/leto !!) Komplicirali pa na Snagi niso, za Kostak pa še ne vem, kako bo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Prvič slišim, da bi Kostak imel 80l kante. So 240 in 120l. prihranek je polovičen. Ne rabiš pisat dopisa, pokliči kontaktno osebo, imaš številke na netu.

BTW, kako imaš urejeno odvodnjavanje s strehe? S 1.7. bodo začeli računat.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Morda sem nekoliko nejasno zapisal - 80l sem dobil v Ljubljani, v Kostanjevici pa 120, ki jih ne bom menjal. Čakam le na primerjavo višine računa (daljša zgodba)
Glede odvodnjavanja se mi zdi da so pred leti ugotovili, da nisem zavezan plačilu, vendar takrat tega nisem urejal jaz, zato nisem prepričan. Če bodo računali, bo treba pač plačat.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Če vode iz strehe nimaš speljane v kanalizacijo, ne rabiš plačevat. Računajo tudi recimo asfaltno dvorišče. Upoštevajo stanje iz leta 2011.

Pač ti skušam kaj pomagat, glede na to, da daš sam veliko koristnih nasvetov na forumu.
pozdrav.gif
)

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Prvič slišim, da bi Kostak imel 80l kante. So 240 in 120l. prihranek je polovičen. Ne rabiš pisat dopisa, pokliči kontaktno osebo, imaš številke na netu.

BTW, kako imaš urejeno odvodnjavanje s strehe? S 1.7. bodo začeli računat.

odvodnjavanje s strehe? povaj kaj vec ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Če vode iz strehe nimaš speljane v kanalizacijo, ne rabiš plačevat. Računajo tudi recimo asfaltno dvorišče. Upoštevajo stanje iz leta 2011.
......

sama usesa so me ...

kako bodo pa preverjali kam imas speljano meteorno vodo?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Nove zakonske obveznosti na področju odvajanja in čiščenja komunalnih in padavinskih odpadnih voda

Na osnovi Uredbe o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja in skladno z veljavno zakonodajo ter občinskimi sklepi, bomo z mesecem julijem 2013 vsem gospodinjstvom, ki:
niste priključeni na javno kanalizacijsko omrežje, začeli mesečno zaračunavati storitev prevzema in ravnanja z vsebino iz nepretočnih greznic, obstoječih (pretočnih) greznic ali malih komunalnih čistilnih naprav. Osnova za zaračunavanje bo količina dobavljene pitne vode. Za področja, kjer podatkov o količini dobavljene vode nimamo, se bo storitev zaračunala glede na število stalno in začasno prijavljenih stanovalcev, ob upoštevanju normirane porabe pitne vode, ki znaša 0,15 m3 na osebo na dan. V naslednji številki Posavskega obzornika, ki bo izšla 6.6., bomo objavili poseben prispevek na temo praznjenja greznic, v katerem bomo podali tudi informacijo glede možnosti uporabe obdelanega blata v kmetijstvu.
odvajate padavinsko odpadno vodo v javno kanalizacijsko omrežje, začeli zaračunavati storitev odvajanja in čiščenja padavinskih voda. V kolikor imate urejeno odvajanje padavinske odpadne vode s ponikanjem, se vam storitev ne bo zaračunala . Zahvaljujemo se vsem uporabnikom, ki ste nam podpisane pogodbe o izvajanju storitev že vrnili. Vse uporabnike želimo vzpodbuditi, da padavinsko vodo do predvidenega dne zaračunavanja storitve poskušate vrniti v naravni krogotok oziroma si uredite zbiralnik deževnice. Z uporabo deževnice ne obremenjujete okolja z nepotrebnimi odpadnimi vodami, poleg tega pa privarčujete pitno vodo, kar je še posebej pomembno v sušnih obdobjih.

http://www2.kostak.si/novice.aspx?ID=335

nacek

Guru
13. okt 2012
2.960
606
113
tako da boš pri svoji "snagi" dobil prave podatke

Spomnimo, Snaga do junija ni dovolila, da bi občani večje zabojnike zamenjali za manjše, zdaj pa za zamenjavo lahko zaprosite. Preden vam jih bodo zamenjali, boste morali izpolniti dva pogoja – imeti morate tako velik zabojnik za preostanek odpadkov, da bo vsaj 30 litrov na mesec na prebivalca, prav tako pa vaš zabojnik ne bo smel biti konstantno prepoln oziroma ne boste smeli imeti vrečk z odpadki ob zabojniku.

http://www.zurnal24.si/cene-in-urniki-razkurili-obcane-clanek-196800

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik nacek pravi: Spomnimo, Snaga do junija ni dovolila, da bi občani večje zabojnike zamenjali za manjše, zdaj pa za zamenjavo lahko zaprosite. Preden vam jih bodo zamenjali, boste morali izpolniti dva pogoja – imeti morate tako velik zabojnik za preostanek odpadkov, da bo vsaj 30 litrov na mesec na prebivalca, prav tako pa vaš zabojnik ne bo smel biti konstantno prepoln oziroma ne boste smeli imeti vrečk z odpadki ob zabojniku.]
Na mojo srečo pa zadeve v praksi niso bile takšne. Ko sem v prvih dneh maja ugotovil, da je račun velik, število odvozov pa se ni spremenilo, sem zaprosil za menjavo. Manjši zabojniki so bili doma prej kakor v enem tednu in Snaga mi je celo upoštevala te zamenjane zabojnike za cel maj, torej je bila majska položnica ustrezno manjša.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Jaz imam dva ki bi ti ju lahko prodal če bi želel, če ju lahko uporabiš za odvoz s Snago. Črna, na kolesih, nisem siguren če sta 80 ali 120L.

Bi te zanimala? Prodam seveda za manj kot bi te prišla nova. Sem pa z Ljubljane.