Kamen za peko pice/kruha

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
Tudi sam sem iskal podoben kamen. V trgovinah so me samo debelo gledali in me pošiljali na gradbeni oddelek. Zato sem si omislil marmornato ploščo in se prav tako odlično speče.
Pico sem prej na pladnju pekel 15 min na 200C, sedaj jo le 7-8min na isti temperaturi. Izdelal sem si tudi lopar, ki odlično služi svojemu namenu
smile-1.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Šamota? Al nasplošno za pico?

Šamot je visoko temperaturno odporn "gradbeni" material. Ni noben problem če ni povsem gladek, je čisto prav tako.
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
ksz

Evo sem se odločil, da objavim slikce, ker je cena res več kot ugodna.

Škatla:
5019530607_13f16c76e2.jpg


Škatla z druge strani:
5020137344_5370eecd36.jpg


Kamen:
5020137310_2fa5eb82f9.jpg


Kamen je na otip neglaziran, debel približno 1cm. Zraven dobiš tisti rostfrei podstavek, s katerim ga lahko prenašaš.

V akciji ga slikam ob priliki.

Ker smo že pri tem. A kdo ve, kje bi dobil kake loparčke za pico stavit v pečico?
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Poglej en moj post bolj na začetku teme, kjer sem napisal. Sem jim naredil že dovolj reklame, da bi mi lahko enga šenkali.
 

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
Citat:
Uporabnik alpek pravi:

Ker smo že pri tem. A kdo ve, kje bi dobil kake loparčke za pico stavit v pečico?

jaz sem ga naredil sam, drugače ga pa verjetno dobiš pri "ribnčanu"
smile-1.gif
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik Zerly pravi:
Citat:
Uporabnik alpek pravi:

Ker smo že pri tem. A kdo ve, kje bi dobil kake loparčke za pico stavit v pečico?

jaz sem ga naredil sam, drugače ga pa verjetno dobiš pri "ribnčanu"
smile-1.gif

Na to pa sploh pomislil nisem. Hvala.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Subjektivno mnenje..., takole s slike izgleda debeline pice (testo) za ene 3 normalne, poleg tega se mi zdi salama zelo na debelo rezana, sir tudi ni riban in še polno neke zelenjave gor..., ni čudno, da se je tako dolgo peklo

sredina testa ni tko debela, kot zgleda na sliki:) Mogoče res mal debeljš kot v picerji, sam 3x pa spet ne
wink-1.gif

Je pa iz polnozrnate moke, tko da je spet mal drugač.

glede obloge/nadeva pa, vsak ima svoj okus;) Pri nas imamo radi obložene, več kot je boljš je :D
 

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No včeraj sem jo hotel v Kranju v Qlandiji kupit in je rekla, da so ta teden vsi šli
10.gif


Dobijo jih spet v sredo, pa prosim da se enega zame pusti
grin1.gif
 

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Ksz
mogoče ve kdo, če se da za normalen denar to kupiti tudi kje v okolici MB,MS. V Kranj glih po to nebi hodil
smile-1.gif
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ptuj, ista zgoraj omenjena trgovina. Poglej na net, kje imajo poslovalnco.
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
eno vprašanje. danes to naavo. date z onim železom v pečico? al brez tistega pa dirkt na rešetko
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.558
1.157
113
Moj gre kar na rešetko... Me pa še vedno zanima na katero višino ga postaviti...!?
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Moj gre kar na rešetko... Me pa še vedno zanima na katero višino ga postaviti...!?

Isto direkt na rešetko.
Glede višine pa odvisno kaj delaš. Pri meni je večina stvari na drugi višini od tal.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Probal sem že oboje.
Do zdej sem vse dal na sredino pekača.

Sem prejšnji vikend spet malo pekel:) Sem se potrudil testo veliko bolj na tanko razvaljat in so se pekle po 10min. Sem pa dal spodaj peki papir, ker potem ni potrebno spodaj nič pomokat, ne umaže se, lepo gre dol, speče se pa enako dobro.