kam z ABC karticami po uvedbi vinjet ?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dej preber j*** temo, nimam jaz težav stem, ko mi država sofinancira elektronske tablice in opozarja da shranim račun/certifikat al pa karkol...

Pa kot že xyz krat napisano, dobil boste jeb*** dobroimetje in denar za kartico nazaj, tud če niste bli sposobni prebrat 2 stavkov.

Sicer sem pa jaz svojo štrihnu v barvo armature prvi dan, ko sem jo kupil, tko da niti vprašat ne mislem za vračilo denarja....vrjetno jo bom z avtom povozu.
evil.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma folk se tu zaj neke buni če bo dobil par evrov nazaj za kartico...

Kaki komentarji so šele v sosednji temi o vinjetah, ker 55€ je nepredstavljivo visoka cena
rolleyes-1.gif
Jaz dam vsak teden 50€ za tank benza, tak da bo teh 55€ pač en tank več, big deal.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jebe se men za kartico in drobiž. na jetra mi pa gre miselnost, če nimaš papirčka, ne dobiš tega in onega. sej majo firme svoje registre pa nej poiščejo.

in tvoje mišljenje me spominja na dohodnino. dejte folk vpište kok ste dobil plače, pa upamo, da se boste zmotil. mi itak vemo kok ste dobil, sam če vas dobimo pri vaši zmoti, boste plačal kazen. in pol se dohodnina dela 3 ure, da bo ja vsaka cifra prav vpisana.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
...vrjetno jo bom z avtom povozu....
Ne delaj tega... V jeseni so volitve in novi minister ima lahko svoje favorite in pride kartica spet prav. Lahko se je kak ekspert zmotil v ekspertizi in bo denarja manj, kot so vrhunski eksperti naračunali in spet pride kartica nazaj... Lahko, da jo bodo res lahko uporabljali kamionarji in jo enemu prodaš za eno pivo... Mogoče za njih ne bo stala samo bivših 4000 SIT... Možnosti je veliko...

22. jul 2007
1.398
43
48
Samo kot zanimivost:

Vlada je v začetku marca sprejela sklep o uvedbi vinjet za osebna vozila – Zastarelemu in nepravičnemu sistemu cestninjenja ABC, s katerimi je na veliko služilo zasebno podjetje Traffic Design, je dokončno odzvonilo – Kdo je Tomaž Kastelic? – Njegov Traffic Design je v samo enem letu z Darsom sklenil za 3,668 milijarde bivših slovenskih tolarjev pogodb
Piše: Boris Krajnc

Po mnenju Martina Jakšeta, nekdanjega računskega sodnika, bi morali sistem cestninjenja ABC odpraviti že konec devetdesetih let in po avstrijskem vzoru uvesti vinjete, ki so po njegovem najcenejši sistem cestninjenja. Jakšetu se uvedba vinjet zdi primerna za prehodno obdobje do uvedbe satelitskega sistema cestninjenja, saj bi z njimi tudi preprečili izpad prihodka zaradi izmikanja plačevanja cestnine. »Za vinjete so se poleg Avstrije odločili tudi na Madžarskem in Češkem, pri nas pa ne, ker je bilo v posel s sistemom ABC, ki je nekaterim prinašal lepe zaslužke, preveč vpletenih. « Jakše je že nekaj let s prstom kazal na ljubljansko zasebno podjetje Traffic Design, ki je v lasti Tomaža Kastelica, sicer profesorja na ljubljanski fakulteti za gradbeništvo. Kastelic je namreč avtor sistema elektronskega cestninjenja ABC, ki je slovenska posebnost in ga ne poznajo nikjer drugje po svetu. Ker je zastarel, tudi ne ustreza standardom Evropske unije. Da o tem, kako je neučinkovit in do voznikov nepravičen, kot že vrsto let opozarjajo poznavalci tega področja, ne govorimo. Sploh pa je glede cestninjenja na slovenskih avtocestah do zdaj veljal pravi kaos, saj je bil poleg zaprtega tipa na gorenjskem in dolenjskem kraku avtocestnega križa ter na hitri cesti med Vipavo in Novo Gorico uveden še odprti sistem, ki je voznikom omogočal izmikanje plačilu cestnine z uporabo dela vzporednih poti. Kastelic oziroma njegovo podjetje Traffic Design je z Darsom sklepalo zajetne posle. Po podatkih ministrstva za finance je bilo podjetje v letu 2004 četrti največji dobavitelj Darsa – z njim je imelo sklenjene pogodbe v vrednosti kar 3,668 milijarde nekdanjih slovenskih tolarjev. Traffic Design je, kot kažejo njegove bilance, večino prihodka ustvaril prav z Darsom – ta je nastopal v vlogi kokoši, ki je Kastelicu že vse od uvedbe sistema ABC nesla zlata jajca. Podjetje z enajstimi zaposlenimi je v letu 2005 pridelalo za 166, v letu 2006 pa za 50 milijonov tolarjev čistega dobička. Njegov lastnik pa je vseskozi živel na visoki nogi. Že nekaj let tako denimo živi v nadstandardni vili tik ob morju v samem starem jedru Pirana, tik pod znamenito cerkvijo, na naslovu Garibaldijeva ulica 11. Poleg pogodbe za vzdrževanje obstoječega sistema cestninjenja so na Darsu s Traffic Designom sklenili več poslov za postavitev sistema za nadzor in vodenje prometa na nekaterih odsekih slovenskih avtocest, podjetje pa je dobavljalo tudi elektronske tablice sistema ABC. Ker so posli z Darsom Kastelicu prinašali velike zaslužke, je poskušal zlobirati tako nadgradnjo sistema ABC kot razširitev njegove uporabe na tovorna vozila, a mu je vlada Janeza Janše že lansko poletje z odločitvijo, da v Sloveniji uvedemo nov, satelitski sistem cestninjenja, močno prekrižala načrte. Še posebej pa zdaj, ko je vlada sprejela sklep o uvedbi dosti bolj prijaznih in pravičnejših vinjet.

Vir: Kaj pa če je vse res

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pretiravajo z nepravičnim, ker dvomim, da se je tako veliko ljudi izmikalo plačilu cestnine.
stupid-1.gif

Sicer smo pa take primere že imel...vse, kar gradbeniki gradijo je luknja brez dna za državo, isto je bilo z nalepkami za teh. pregled...kok so že ble? 1500SIT?
bonk.gif

Glavno, da levičarji tupijo, kok bo en služu, ko bo vinjete prodajal po 20 al 30 centov.
hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zanimivo, da hrvatarji vpeljujejo ta sistem, pa srbi tudi. mogoče pa le ni tako zastarel.

najcenejši sistem bi bil dodatek 55€ na cestnino pri plačilu registracije. tako bodo spet stale vinjete, podobno kot tiste nalepke. pa še kontrola bo potrebna...

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Saj ti v škatlici, v kateri dobiš kartico lepo piše, da shraniš račun. No, jaz sem svojo ravno lepo kupila januarja, zdaj jo pa lahko odpraskam dol.

Račun ,ki je bil narejen na termični papir zbledi ,po dveh mesecih to je tako kot ga nebi imel
evil.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ja res grozno je to...kam z vsemi tablcami, za katere se je plačvalo kok...4 jurje SIT?
hysterical-1.gif

Pa na vsakem portalu z novicam piše, kaj znjimi, pa tudi če bi papirje ob nakupu prebral, bi vedel da nisi lastnik, ampak imaš tablco sam v "najemu".

• Če jo je potrebno zamenjati ali je ne potrebujete več, vam upoštevamo ali povrnemo sorazmerni delež financiranja glede na njeno neamortizirano vrednost in dobroimetje.
• Vrednost se amortizira po letni amortizacijski stopnji 14,29 %. Po preteku sedem let je njena vrednost 0 EUR. Če po sedmih letih elektronska tablica sistema ABC ne deluje več, je potreben nakup nove, na katero se opravi prenos dobroimetja s stare elektronske tablice.
• Ob vračilu ABC tablice se morebitno dobroimetje (brez popusta) nakaže na transakcijski račun uporabnika.

Kolk je treba bit genij, da najdeš ta info...
bonk.gif

Mislm res je blo na vseh tv, radiu, cajtngih, webu, ampak eni so se zgleda spretno izmikali vsem informacijam glede tega
aplauz.gif

In pol panika kam s tablicami k so ble 4 jurje, mislm DRAMA!

Eni jih bojo pa obdržal malo za spomin
grin1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kje imaš:
kopijo državljanstva
davčno
rojstni lis
potrdilo o zaključku osnovne šole
maturo, zaključni
diplomo
magisterij, doktorat
papirje o plačani dohodnini
vse račune, ki si jih dla v dohodnino
papirje o stanovanju
garancije
in pol še ta usran abc listek. zarad 10€ se ne splača hranit. država, ki te je antegnila, ker je bistoumno izvedla enoletno testiranje vinejt pa naj poskrbi, da vrne kar ni njenega

in potem vidimo zakaj so pametni uvozniki avtov.

Emm, če piše "shranite" oz. če je račun za nekaj večjega, se hrani to v posebni mapi/predalu/fasciklu/omari/škatli!?!?!

Al boš diplomo tut kr proč vrgu?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
....najcenejši sistem bi bil dodatek 55€ na cestnino pri plačilu registracije. tako bodo spet stale vinjete, podobno kot tiste nalepke. pa še kontrola bo potrebna...

kako bos pa od tujcev pobral cestnino? jim bos kar na meji izdal racun za 55 eur? kupis vinjeto pa je ....

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Saj ti v škatlici, v kateri dobiš kartico lepo piše, da shraniš račun. No, jaz sem svojo ravno lepo kupila januarja, zdaj jo pa lahko odpraskam dol.

Jaz imam vse shranjeno in kaj ugotovom! Po 4 letih je listek z računom prozoren
jezen.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zanimivo, da hrvatarji vpeljujejo ta sistem, pa srbi tudi. mogoče pa le ni tako zastarel.

Saj ni. Bolj soficticiranega imajo samo še Avstrijci in Čehi za tovornjake (če gledamo mikrovalovni sistem).

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Jao kaj eni delate. Za tistih par €, ki vam jih bojo dal za ABC se bunite.
bonk.gif

Pa ne mi začet o principu!
smirk-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik softi pravi:
in tvoje mišljenje me spominja na dohodnino. dejte folk vpište kok ste dobil plače, pa upamo, da se boste zmotil. mi itak vemo kok ste dobil, sam če vas dobimo pri vaši zmoti, boste plačal kazen. in pol se dohodnina dela 3 ure, da bo ja vsaka cifra prav vpisana.

To se pa strinjam - dohodnina je ko hudo krut izpit iz matematike
crazy1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Saj ni. Bolj soficticiranega imajo samo še Avstrijci in Čehi za tovornjake (če gledamo mikrovalovni sistem).
Pa recimo portugalci (brez rampe, omejitev 60 ipd), španci ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

crazy1.gif
Osnovnošolske, tam nekje 5 razred recimo ...

Madona, nikol je nisem izpolnjeval več ko 10 minut ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kje imaš:
kopijo državljanstva
davčno
rojstni lis
potrdilo o zaključku osnovne šole
maturo, zaključni
diplomo
magisterij, doktorat
papirje o plačani dohodnini
vse račune, ki si jih dla v dohodnino
papirje o stanovanju
garancije
in pol še ta usran abc listek. zarad 10€ se ne splača hranit. država, ki te je antegnila, ker je bistoumno izvedla enoletno testiranje vinejt pa naj poskrbi, da vrne kar ni njenega

in potem vidimo zakaj so pametni uvozniki avtov.
Ja, vse spravljeno (kar sem pač sploh kdaj dobil ker doktorata prav sigurn nimam) ... Se moram potrudit in it občasno skozi garancije in metat ven tste, ki so potekle. Ampak račun pa ostane.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

crazy1.gif
Osnovnošolske, tam nekje 5 razred recimo ...

Madona, nikol je nisem izpolnjeval več ko 10 minut ...

rolleyes-1.gif
Sploh se ne gre za težavnost ampak kazen pri zmoti.