Kam po pohištvo?

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Pa od kje vam idejada je najbol kvalitetno pohištvo iz masive- drva so pač za v peč da te ne zebe. Masiva se prevreveč krči in razteza, rada poka in nima enakomerne barve. Obstaja pa možnost da vam trgovci in mizarji prodajo kvalitetno masivno pohištvo, ki pa sploh ni iz masive kar pa povprečen kupec niti ne ve, pač se danes z sodobnimi stroji marsikaj da izdelat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Pa od kje vam idejada je najbol kvalitetno pohištvo iz masive- drva so pač za v peč da te ne zebe. Masiva se prevreveč krči in razteza, rada poka in nima enakomerne barve. Obstaja pa možnost da vam trgovci in mizarji prodajo kvalitetno masivno pohištvo, ki pa sploh ni iz masive kar pa povprečen kupec niti ne ve, pač se danes z sodobnimi stroji marsikaj da izdelat.
Lool. Ta prava masiva je bistveno boljša kot pa te furnirjaste zadeve. In to pri pravi masivi takoj vidiš. Sam sem se potem sicer odločil za običajno varijanto zaradi razlike v ceni, ampak kvaliteta je bila pri masivi, katero sem jaz gledal občutno boljša kot pri furnirju. In pa kolega ima masivno posteljo. Ko bom menjaval posteljo, bo zgolj taka šla noter.
Kaj pa trgovci prodajajo pa pojma nimam, ker sem masivo gledal pri proizvajalcu direktno. In ja, je bila prava masiva.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Lp
Lool. Ta prava masiva je bistveno boljša kot pa te furnirjaste zadeve. In to pri pravi masivi takoj vidiš. Sam sem se potem sicer odločil za običajno varijanto zaradi razlike v ceni, ampak kvaliteta je bila pri masivi, katero sem jaz gledal občutno boljša kot pri furnirju. In pa kolega ima masivno posteljo. Ko bom menjaval posteljo, bo zgolj taka šla noter.
Kaj pa trgovci prodajajo pa pojma nimam, ker sem masivo gledal pri proizvajalcu direktno. In ja, je bila prava masiva.

Brez zamere, sam sem 100% prepričan, da če bi ti dali masivni izdelek iz lesa in istega iz "trgovinsko" masivnega, ti nebi znal ločiti kaj je pravo in kaj ne. Verjemi mi, da ima zgornji uporabnik čisto prav, da danes s stroji naredijo že take zadeve, da nisi prepričan kaj je masiva in kaj ne.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Možno, vendar kot rečeno, masiva me ni zanimala pri trgovcih.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.425
113
Pomurje
Citat:
Lp

V bajti imej 22stC in 50% vlago, pa ni problemov.

Lp

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
robustnost ja. doma imam ikejin regal billy iz iverke seveda, tam nekje iz 1995. od takrat do danes je neprestano naložen z debelimi fascikli. in se še drži skupaj. zdaj sicer nevem kaj ti delaš z omarami in kaj je za tebe robustnost, ampak za mene je to dovolj robustno. aja cena pa nevem če je kaj dosti preko 20€
smirk-1.gif
če pa si navajen šrota iz rutarja recimo, potem pa ti verjamem kakšne primerjave imaš v mislih. imam eno postlo od tam, ki se je sama od sebe razletela. enostavno razpadla in je rabla krepke mizarske posege, da se drži skupaj

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
No, fajn da je zate dovolj robusten. Kot že rečeno, brez veze kupovat drugje, ker je Ikea super duper roba, masiva je pa itak samo metanje denarja proč. Vsi.v.Ikeo.press
cheer.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Nekaj sva kupila v Rutarju, vse BP (kuhinja Nolte, 1. dnevno sobo)
Jutri grem dvignit posteljo (Nolte) za spalnico, zavleklo se za en teden (zaradi vremenski razmer v Nemčiji in transporta)

Lesnina (Iles spalnica, Flexa otroška), vse BP.

Je pa vse odvisno od kvalitete, kot so že napisali ostali. 1, dnevno sv kupila pred 5 leti, pa sva jo že lani zamenjala.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Citat:
ali pa da bi se zapeljal čez mejo, v Celovec v Ikeo.

Ikea je top šit, ne vem, kaj folk tam notr vid. Kadarkoli grem pogledat, sem razočaran. Odkar pomnim imajo razstavljene totalno iste stvari....

Zapelji se do XXXLutz, boš našel precej več stvari. Sem bil včeraj prvič in sem bil zelo pozitivno presenečen. Zelo solidno spalnico, s 5 delno omaro dobiš že za 700€.

Da ne omenim kuhinjske mize in stole, ki so svetlobna leta pred sranjem iz Ikee.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
XXXLutz? Wo?

zdaj če gre za XXXL štacuno

V Celovcu: ko prideš v Celovec (iz smeri LJubelj) se držiš smeri za avtocesto Dunaj (isto kot bi šel za Ikejoi..torej zaviješ desno in pelješ kake 4 km po cesti dokler ne sekaš štiripasovnice)), ko prideš na semafor (kjer zaviješ desno na štiripasovnico za Ikejo), greš levo (na štiripasovnico, smer center). Pelješ kak kilometer, mimo salona VW vozil na desni strani; za salonom je semafor, kjer zaviješ desno..in naravnost pred tabo je XXXL (levo ob njim pa Adler o katerem smo pred časom že debatirali).

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Eh, kompliciraš
smile-1.gif

Ko prideš do Mcdonaldsa v Celovcu greš desno, do konca do Kike. Greš levo (desno za ikeo) in čez kak kilometer imaš XXX Lutz na desni strani. Ne moreš zgrešit ker imajo ob cesti ogromen stol za reklamo.

Sem pa tam naletel na gospoda, ki govoril nemško, angleško, slovensko, italjansko...
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Imajo kakšno internet stran?

PS: Pa dosti si upaš čez Ikeo pljuvat.
evil.gif

Popravljeno: že našel: xxxlutz.at

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
Stran si najdu ja. Čez ikeo si pa upam pluvat, ker je pač tako stanje tam. Upam pa stavit, da ko bo ikea pri nas, da bo ratalo podobno kot je sedaj s Hoferjem. Ko je bil samo v AT so vsi kupovali tam, sedaj jim je pa pod častjo...

Pa ne me narobe zastopit, sem tam že precej kupil, pa verjetno bom kake prčkarije tudi v bodoče
wink-1.gif