Kam peljat avto na optiko?

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Moj voz potrebuje optiko (že mal slabo vidi
hysterical-1.gif
) in če mi lahko kdo predlaga kvalitetnega optika v LJ ali bližnji okolici, pa valda, da ni predrag.

Danke.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
a niso to delali včasih pri vulkanizerju??!!
ponavadi tam kjer kupiš in montiraš gume naj bi poskrbeli še za optiko.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
V bistvu imajo optiko res skoraj pri vsakem vulkanizerju, samo kakšno optiko je pa drugo vprašanje. Imaš npr. razne vaške mojstre, ki ti parkrat pribijejo po podvozju (mehansko) in zaračunajo in take, ki teh starih metod ne uporabljajo več in znajo biti tudi dosti dražji (večji vulkanizerji, dobiš tudi izpis, ki ga kasneje lahko koristiš pri homologaciji podvozja).

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
amzs v ljubljani na dunajski ima dobro mizo za optiko. Cena za optiko je povsod nekje podobna. Pri amzsju me je prišla dobrih 30 evrov, kolikor vem je nekje toliko tudi pri španu na brezovici.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Mah ja, samo za amzs vem, da so pravi "strokovnjaki". Imamo doma same zabavne izkušnje z njimi. Da ne omenim, da so mi podrgnili eno (na črno barvano) alu feltno. Na njihovo srečo to nismo takoj opazili, ker je bila barva tolk kvalitetna, da praska ni prišla do aluminija in se vse skupaj skoraj ne vidi. Je pa definitivno praska njihova, ker sem vse 4 feltne pred montažo poslikala z vseh koncev.
smirk-1.gif

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
jaz sem ga tja peljal na optiko in pa eno nedeljo gumo zrihtat. Vse je blo ok je pa res da jaz ne grem nikoli stran ko mi po avtu "šraufajo". vedno zraven in jim gledma pod prste.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Tudi jaz sem bila zraven med montažo, ampak za ovratnik trem res ne morem (in ne maram) dihat. Ni šans, da kontroliraš vse njihove gibe medtem ko dva kompleta gum z alu feltnam letita gor in dol po delavnici in vsak od njih dela svoje delo. Naj dodam še, da servisa, kjer moram nekomu, ki mu plačam za opravljeno soritev, še gledati pod prste, nekako ne rabim.
frown-1.gif
Meni na kraj pameti ne pade, da bi uletela k mojemu serviserju in tam držala svečko. Tudi sama ne maram, da mi kdo gleda pod prste, tako da, če človek pač ne opravi dobro delo, grem drugam.
V glavnem, nesposobni so + ne poznajo niti osnovnih pojmov (mislim distančniki??). Da ne omenim, da so moji mat polomili motorček za dviganje sprednjih luči, ko so strokovno menjali sprednjo žarnico in ji kljub temu, da je članica za to zaračunali 6k SIT. Aja, žarnico je prinesla sama. Da ne omenim, koga vse je mogla klicat po AMZS-ju, da so ji zadevo potem popravili. Ne vem no, malo smo razočarani.

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
Tudi meni njihovo menjanje žarnic in računanje ni všeč-to sem videl medtem ko sem težil tistemu ki mi je delal optiko.

Jaz sem kot star siten dec ki nima česa drugega počet kot da teži mehaniku in mu gledam pod roke. Tudi moje delo izgleda tako da sem skoz na očeh-veliko očeh, prav tako delo natakarja v gostilni ali trgovke v trgovini. Zato si tudi jaz vzamem pravico in gledam mehaniku pod roke pa naj mu bo to všeč ali ne. Saj jih plačam da naredijo svoje delo, vendar ker so furjasti in nepazljivi jih jaz na to kar tako opomnim da jim vidno pokažem da jim ne zaupam in dvomim v njihovo delo, če le tega ne vidim na lastne oči.

Siten sem-priznam. Tak pač sem od takrat ko so me na enem servisu nategoval in mi menjal vse mogoče, za kar sem seveda jaz plačeval, napaka pa nikakor ni bila odpravljena.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Jaz sem bil kak mesec nazaj pri Todivu v Šenčurju. S tipom sva se vse zmenla, zraven sem mal firbcal, malo mi je še razložil kaj in kako..Cena: sitnica 20€
smile-1.gif