Kam nalimati vinjeto?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Pa ti razumeš, da ne nekaterih avtih zaradi položnosti šip vinjete na levi zgornji rob ne paše in moti. Saj pa ni važno zgoraj ali spodaj, samo da je in pika.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Aja?

Kaj pa recimo, če ima nekdo že zgoraj levo nalepljeno vinjeto? A bi jo potem nalimal za njo? to bi že bilo skoraj na sredini šipe, še posebaj pri teh, ki so zatemnjena.

Kaj pa, če ima človek že dve vinjeti, gori levo? Kaj potem?

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Dejte no... Če obstajajo navodila kam vinjeto nalepit, jo nalepite tja, ne pa da popišete 11 strani gluposti. Fak, kaj si znamo Slovenci zakomplicirat življenje, ne moreš verjet!
bonk.gif

Sploh ne kolmliciram, preden sem jo nalepil sem poklical na Dars, tam so mi rekli da ni problem levo spodaj in sem jo nalepil
smile-1.gif

Rekli so mi tudi da sploh ni problem levo spodaj še posebej če imaš gor zatemnjeno šipo.

lp

Nazadnje urejeno:

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Pa kaj je s tabo, sem klical na dars in so mi rekli da ni nič hudga če je spodaj levo in da moram imeti še tisti pildek, ki ostane zdraven vinjete ko se vinjeta odlepi, da se vidi da si jo ti kupil in da je tvoja.

lp

Pa naj ta kos smeti potem še pol leta vozim v avtu ali kaj? Od koga pa naj bo vinjeta, ki je prilepljena na steklo mojega avta če ne moja, Sosedova? Mar bo kdo res mislil da sem nekomu spraskal vinjeto s stekla, jo ekspertno sestavil skupaj nazaj tako da zgleda kot da je bila prvič prilepljena na moje steklo če tistega pildeka ne bo zraven? Pa še, če si se že spustil v tak podvig bi pa poskrbel da bi poleg vinjete sunil tudi pildek. Na darsu je očitno odgovorni za vinjete pred izdelavo pravilnika očitno precej hudo padel na glavo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Smešno. Glede tistega "kosa", imajo tudi avstrijci tako.

Res je problem dat v prometno tale kos folije ja...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
mas prav, ceprav ce te tolk moti, še fukni prometno stran, itak je djubre nepotrebno, ker te imajo v kompu..

mene bolj moti, da je vinjeta relativno velika, ne vem zakaj, lahko bi bila enostavno pol manjša..tako pa...

škoda da ni A4
hysterical-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Mogoče je tako velika, da je izdelava cenejša.

Dajte mal dihat DARSu, tole so expresno izvedli, ziher bo čez par let boljše.

Upajmo samo, da čimprej spravijo te karnistve od postaj iz cest, in da bo promet tekel brez zastojev.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Če bi bil A4 bi ga vsaj lažje videl ko bi mi ga veter odpihnil med čiščenjem avta, medtem ko se pa ta mali pildek kaj hitro kje izgubi.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Pa kaj je s tabo, sem klical na dars in so mi rekli da ni nič hudga če je spodaj levo in da moram imeti še tisti pildek, ki ostane zdraven vinjete ko se vinjeta odlepi, da se vidi da si jo ti kupil in da je tvoja.

lp

Hja zgleda da na Darsu enemu pravijo tako drugemu pa drugače.
Pač tipična balkanska ureditev

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Gamero pravi: da moram imeti še tisti pildek, ki ostane zdraven vinjete ko se vinjeta odlepi, da se vidi da si jo ti kupil in da je tvoja.
Ker predvidevajo veliko kraj vinjet ?
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dajte mal dihat DARSu, tole so expresno izvedli, ziher bo čez par let boljše.
Čez par let ne bo več vinjet.
(no ja, naj jih ne bi bilo, kdo ve...)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
tole bi morala bit kazen 500 € in 1500€ davek na glupost..pa še blontna ni, kam to vodi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Evo, malo teženja in tole je uradni odgovor DARS (kakšen mail so dobili, raje ne objavim) ...
evil.gif

Citat:
ker gre za novi vinjetni sistem in ker se zavedamo, da slovenski vozniki nanj še niso navajeni (tako vsaj kažejo številni telefonski klici in elektronska sporočila, ki so skoraj vsa s strani domačih voznikov, čeprav so navodila za lepljenje vinjete opisna na njeni hrbtni strani)), z izjemo tistih, ki so že potovali v države z enakim sistemom, cestninski nadzorniki DARS d.d., policija, carina in prometni inšpektorat v okviru letošnjih šestmesečnih vinjet ne bodo oglobili voznike, ki vinjete ne bodo imeli nalepljene izključno kakor je opisano na njeni hrbtni strani. Seveda pa bodo morali meti veljavno vinjeto, pravilno preluknjano, neponarejeno in pravilno nalepljeno (pri nameščanju vinjete se ne sme uporabljati dodatnih ali posebnih folij, priseskov, lepilnih trakov in podobno) na notranji sprednji strani vetrobranskega stekla.

Ko sem jim omenil, da je namestitev okoli vzvratnega ogledala najbolj praktično (vidno z obeh strani) in da imajo to avstrijci in švicarji, je bilo na uni strani: "aaaa ... saj res, res je praktično. Bomo probali za letne vinjete to naredit"

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tile na DARS-u so pa tudi kekci... Sam imam vinjeto pred sabo na mizi, bom počakal še par dni (upam, da ne bom rabil it na AC), da se malo razjasnijo.