Kakovost živil v EU (Slovenija-Nemčija)

Kakšna se vam zdi hrana v Sloveniji.

• Skupaj glasov
    76

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Živjo

Kako smo kaj. V tej temi bomo debatiral o kakovosti hrane v Sloveniji oz. v Nemčiji ali bilo keri drugi državi (Francija, Švica, Norveška). Poraja se mi vprašanje, da je pri nas hrana precej slabša kot pa recimo v Nemčiji. Jaz se oreantiram na ean kodo na prve tri cifre pod to kodo naša je 383, za druge države pa tud točno ne vem.
Glede hrane, ko vidim na embalaži našo cifro že vem, da bo slab zajtr, kosilo ali ap večerja, če pa vidim kakšne druge cigre pa že vem, da bom nekaj dobrega pojedel.

Marsikater naš izdelek po pravic povedan je zanič, tuji izdelki, ki pa jih uvažami so pa dobri, ravno prejle sem jedel neke piškote iz tujine in neverjento so bili dobri, naši piškoti recimo politanki pakirani v inter sparu so pa zanič.

U glavnem ugotavljam, da je uvažana rana iz tujine boljša kot pa naša domača.

In gremo kot prvo po celi eu so cene živil enake
Kot drugo pri nas so plače res boge npr v Švici so pa res nekaj krat višje.
Kaj je zdaj to ali nas država vleče za jajca ali kaj drugega.
Če pa niste kaj zastopil pa vprašte.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Tvojim ugotovitvam močno ugovarjam... Meni se zdi uvožena hrana pogosto zelo slaba... (sploh Hofer-Lidl variante)...
Najraje imam slovensko...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Pa kaj se je zgodilo? A je v okolici Žirov kakšen jedrski reaktor razneslo al kaj?
confused-1.gif

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Tvojim ugotovitvam močno ugovarjam... Meni se zdi uvožena hrana pogosto zelo slaba... (sploh Hofer-Lidl variante)...
Najraje imam slovensko...
aplauz.gif

@zajfa:

Stopi do delikatese, pa kupi kakšno italjansko mortadelo
confused-1.gif
, ali pa francoske ribe v kakšni čudni omaki - jaz sem jih kaj hitro vrgel v koš za smeti.
OK, okusi so različni, ampak vseeno mislim, da bi se kak tujec manj zmrdoval nad našo hrano, kot pa obratno.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Malo pozabljate, da se k nam ne uvaža italijanska/nemška top roba, ampak šrot, ki je dober za pse, mačke in Ruse (to smo vsi, ki smo vzhodno od Italije, AUT oz. Nemčije).

Če želite ocenjevati kvaliteto nemške hrane, bo treba dvigniti ritko in ponjo stopiti par sto km severneje.

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Malo pozabljate, da se k nam ne uvaža italijanska/nemška top roba, ampak šrot, ki je dober za pse, mačke in Ruse (to smo vsi, ki smo vzhodno od Italije, AUT oz. Nemčije).

Delno se strinjam - ne pozabi, da pri nas lahko kupiš tudi top EU robo.

Citat:
Če želite ocenjevati kvaliteto nemške hrane, bo treba dvigniti ritko in ponjo stopiti par sto km severneje.

Tudi res, ampak žajfa je govoril o uvoženi hrani.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kaj je žajfa govoril, ve samo žajfa (ker še bogu ni jasno
17758-icon_confused.gif

Pol teksta ima napisanega o "Kvaliteti hrane v EU - Nemčiji, Franciji" (vključno z naslovom), pol pa o uvoženi hrani iz teh držav v SLO (torej na nek način govori o hrani pri nas, ki je pa res bila narejena v Nemčiji oz. kje drugje).

Sicer se pa da tudi v najbolj zabačenem kotičku Mongolije pripraviti top večer - z uvoženo hrano iz top Pariške restavracije. Ampak to še ni merilo za kvateto robe, ki se ponavadi v Mongolijo uvaža iz Francije (in je na voljo povprečnemu državljanu). Tako da nekak vztrajam na tem, da v povprečju pri nas pristane manj kvalitetna roba. Kar je tudi logično.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
ni glih živilo pa vseeeno,

mati so zadnjič ugotavljali, da je pralni prašek kupljen v Nemčiji kak mesec nazaj neprimerno boljši (beri - dejansko očisti), kot pa identičen izdelek neke blagovne znamke namenjen za trge H, PL, SK, CZ in SLO.

Tud za milko se je govorilo, da je avstrijska mnogo slajša kot ta namenjena nam.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Točno tako, velike razlike so pri ''mednarodnih'' izdelkih - Coca Cola pri nas je dosti slabša po okusu kot tista v Avstriji (razen pločevink, ki so uvožene iz avstrije), naša Coca Cola Light je ogabna, sami mehurčki in okus po kemikalijah, avstrijska pa je nekaj popolnoma drugačnega, ima še rahel okus po sadju.

Sestra ima dojenčka in je v večini trgovin za dobit samo Pampers plenice Made in Poland, ki so neuporabne, tiste narejene Made in Germany (ki jih prodajata Müller in DM) pa se obnesejo odlično.

Pralni praški Persil, Ariel itd pri nas precej slabo očistijo madeže, enaki kupljeni v Avstriji so dosti bolj učinkoviti (spet razlika made in češka za nas, made in germany, france... za njih).

Potem Milka - razlika med tisto kupljeno pri nas in v Avstriji je spet ogromna...

In takih primerov je ogromno, žal nas večina firm še vedno zalaga z drugorazredno robo in marsikdo ne ve, da dobi preko meje isto stvar dosti kvalitetnejšo.

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
O tem sem že pisal . Šlo je namreč za zo da sem v LIDLU kupil ARIEL AVTOMAT kateri pa se je izkazal kot popoln šrot.Potrošniški servis na P&G Ljubljana je pod kritiko ker imajo ugasnjene Maile.Prašek kupljen v MULLERJU je pa po moči delovanja neprimerljiv z tistim namenjenim prodaji v vzhodnjih državah. Na tem iz MULLERJA so texti namreč samo nemški in tudi uvoznik je MULLER sam.

BI PA NA TEM MESTU PRIPOROČIL KUTINOVI IN OSTALIM POTROŠNIŠKIM PAJACEM NAJ NAMESTO TRAPASTIH AKCIJ V STILU PRECENIMO CENE RAJE ŠTARTALA Z AKCIJO PRECENIMO KVALITETO . TU BO NAMREČ BOLJ ZANIMIVO KOT TEHTANJE ŽEMLJIC
evil.gif

Se pa bojim da nima JAJC za kaj takšnega
hysterical-1.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Milka je sploh klasa zase. Sem oni dan v Muellerju (BTC) kupil Milko, baje so uvožene iz Nemčije.

Malce smo bruhali itd., a komu mar.
171251-milka.jpg

Priponke

• 171251-milka.jpg
    171251-milka.jpg
    34,6 KB · Ogledi: 229

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:

In gremo kot prvo po celi eu so cene živil enake
Kot drugo pri nas so plače res boge npr v Švici so pa res nekaj krat višje.

mogoče se tukaj ne strinjam... sem bla v ITA nekaj dni nazaj, šokirana ugotovila, da imajo višje cene živil in vsega tega kar kupujemo vsakodnevno, tako, da se mi je splačalo vzet samo nekaj malenkosti, drugo sem raje kupila cenej pri nas...

kar se tiče pa Švice, sem pa vidla, da so cene primerljive njihovemu standardu, recimo Ikea je tam dosti dražja kot drugje, za Švicarje še skoz poceni, za nas pa ne več..

ko pa že cene omenjate za konkretne izdelke - 200g losos v Lidlu je pol cenejši kot v Mercatorju.. računica je jasna.. kvaliteta pa nekje ista...

Nazadnje urejeno:

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Kaj imaš to na čokoladi? Ne definiram te gliste.
smile-1.gif

Kaj te je pa zmotilo pir Mueller-jevi Milki? Sem ravno hotel dat za primer Milko za naš trg in uvoženo (ala Mueller). Jaz sem imel do sedaj ravno kontra izkušnje. Nemška je bila vedno boljša in cenejša.
17758-icon_confused.gif

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Vidm, da smo na pravi poti.

Pomoje ima Lidl slabo robo to samo zaradi tega, ker take robe en prodajo v Nemčiji mi Slovenci pa vse pokupmo po isti ceni kot v Nemčiji pa še slabša kakvost je.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Skoraj 6:) Kar se tiče Lidla in Hoferja - sam sem u Lidlu kupil le nekaj six-packov tonica, ki mi je všeč in je res poceni (1 ojro za six pack), v Hoferju pa enkrat na mesec kupimo vodo San Pelegrino z mehurčki. Vse ostalo pa za moje pojme ni vredno nič.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Pa kaj se je zgodilo? A je v okolici Žirov kakšen jedrski reaktor razneslo al kaj?
confused-1.gif

RUŽV (rudnik urana žirovski vrh)
grims-1.gif

V Žireh smo postrvi v potokih ponoči lovili, ker so se svetile
wink-1.gif

Akasha

Pripravnik
23. sep 2007
240
0
16
Ljubljana
Hja,ene stvari so boljše uvožene,druge pa so slabše ali enake našim. Ne bi se postavila v eno skrajnost, ker je odvisno od izdelka do izdelka in tudi od posameznih blagovnih znamk.