kako uničiti vonj iz jogija

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Doma imamo 2 starejša jogija in ker bi jih uporabljali za kakšne primere me zanima, kako bi lahko uničil vonj po "starem" oziroma po kleti, saj sta oba jogia bila v kleti nekaj let zavita v najlon?

Kljub temu, da sta bila zavita v najlon imata močan vonj po "starem" lesu ali nekaj takega
frown-1.gif

Obstaja kakšno razpršilo, ki vsebuje morda kako snov v sebi za uničenje takšnih vonjav? Kako vi "perete" jogije, ki so starejši vendar še niso za odpad, bi jih pa vseeno kdaj pa kdaj uporabil za koga, ki bi prespal pri meni ?
grin1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Mogoče z globinskim vodnim sesalcem. Enkrat mi je uspelo tako "rešiti" vzmetnice, ki so bile v vlažnem prostoru in so se nalezle vonja po zatohlem. Ampak po čiščeju jih obvezno par dni pusti sušiti na soncu, da ne splesnijo.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
ja to sem že razmišljal o temu, vendar doma nimamo vodnega sesalca, imamo samo tega navadnega, ki pobira smeti in prah.
da bi pa kupovali sedaj vodnega samo za ta namen, se nam zdi malo predraga zadevica (70evrov+)
smile-1.gif

očitno bom mogu v kemično čistilnoco peljat enega po enega, čeprav je to kar nerodno in precej veliko za nosit - pa tudi vprašanje je, ali mi bodo v čistilnici lahko sploh oprali tako veliko zadevo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Vprašanje je tudi, koliko bo to stalo (vsekakor prej vprašaj...)

Daj jih na balkon, dokler je še kaj sonca... Če ne bo nič bolje, pa - kanta... Žal...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Če transport ni problem in ju imaš kje sušiti, se zapelji do najbližje avtopralnice, katera ponuja tudi globinsko čiščenje sedežev
smile-1.gif

V kolikor modelov ne poznaš, bi znal pri navezovanju stikov tehtnico v tvoj prid prevesiti kak six-pack lokalnega piva
wink-1.gif

Predvidevam stroške v višini cca 30€ in dvotedensko dehtenje po čistilu (ponavadi po limonah
rolleyes-1.gif
)

pimp

Pripravnik
30. jun 2011
761
0
16
49
Obišči stran
včasih se je dal dobit tisti spray....joj....mi je ušel.....febrezze al nekaj takega...si našprical cote,....pa je dišalo kot novo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Pomaga nakup novega jogija, ne morš dat folk spat na neke stare plesnive smeti iz vlažne kleti.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.263
339
83
Sploh ker za ceno čiščenja dobiš že uno napihljivo s kompresorjem v topshopu, pa enostavno napihneš po potrebi, drugače pa zložiš v omari brez nevarnosti da bi kaj začelo smrdeti. Ni za stalno spanje, ampak za par dni če kdo crashne pri tebi je pa kul.