Se moje mnenje:
Ustanovil prvo podjetje pri 24-ih, se kot student, ki se ukvarja z informacijskimi sistemi/programi/web stranmi, trije druzbeniki na zacetku, sedaj dva.
Sedaj je ustanovljeno se moje drugo podjetje, ki bo zastopalo industrijske stroje za rezanje materiala z vodnim curkom (cena masine 120K EUR in gor) ter za ostale stvari glede uvoza/izvoza.
Moje mnenje je sledece:
- prvo moras poznati sebe, vedeti kaj lahko od sebe pricakujes, kako se obnasas pod pritiskom, pod stresom, kje so tvoje prioritete glede lajfa, druzine in koliko si pripravljen zrtvovati in se odpovedovati.
V vsakem primeru pa mislim da gre pri takih stvareh za dolgorocne plane, tukaj vidim veliko ljudi ki imajo idejo, jo realizirajo, nekateri niti ne slabo, ampak mislim, da prehitevajo dogodke in sanjajo o bajnih zasluzkih. Tko po moje ne gre, uspeh gradis pocasi, postopoma, se ucis in spoznavas.
In sori, pri 30 si se mlad, pa ceprav sem mlajsi od tebe
Moj nasvet:
- ostani v sluzbi, zacni obenem se z novim poslom, da se naucis, da vidis kako zadeva funkcionira in predvsem da imas se neko financno gotovost, ki jo sigurno rabis za lajf in druzino.
Vsekakor pa ce je ideja dobra, je skoda pustiti vse vnemar. Oceni, ce si dovolj primeren in zeljan tega, drugace gres lahko se vedno kot druzabnik z idejo kakemu vlagatelju.
Aja, se to:
- ne vidim nobenega problema pri druzabnikih, je pa potrebno imeti precej razcisceno v glavi - tako pri tebi kot pri ostalih. Pri 30 mas da ves komu lahko zaupas in da sledis spremembam v lajfu druzabnikom, se preden se ti zapijejo/zakockajo/itd... tukaj sem mnenja da je dobro, da imas se druge, ker je specializacija tako huda, da se zna zgoditi da se bos ukvarjal z birokracijo namesto s poslom, ce bos one-man-band. In to recem s tezkim srcem, ker najraje pocnem vse sam, hehe