Kako spraviti fasadno barvo s tlakovcev?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
confused-1.gif

PS: tak je to, če si fasadarji ne zaščitijo delovne površine
jezen.gif

čeprav tlakovci še niso plačani, me to jezi, ker ne verjamem, da gre to kako ščistit in bo potrebna kompletna menjava le-teh
crazy1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
špohtel na grobo, žična krtača? si probal?

ne še oz. niti nebom, ker naj se s tam zajebavajo majstri, kateri so vse skupaj zasvinjali
evil.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Če imaš zaščito okolice vključeno v ceno, se lahko sklicuješ na to...

Drugače pa na kolena z sirkovo krtačo... Vsega ne boš spravil dol, po nekaj deževnih dneh in kakšnih dveh mesecih pa bo šlo skozi...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
confused-1.gif

PS: tak je to, če si fasadarji ne zaščitijo delovne površine
jezen.gif

čeprav tlakovci še niso plačani, me to jezi, ker ne verjamem, da gre to kako ščistit in bo potrebna kompletna menjava le-teh
crazy1.gif

Nimam pojma, ampak če prav razumem, so škodo povzročili oni? In če bi se meni zgodila takšna nevšečnost točno vem, kdo bi se ukvarjal s čiščenjem
10.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Jaz sem leto nazaj tudi popackal porfido. Sicer sem zascitil, slabo, ker sem islil da gre fasadna barva enostavneje dol... Cistil sem pa mehasnko na vse mozne nacine, pol pa mi je sosed dal neko zadevo, ki je kar pomagala. Ti ne znam povedat kaj, ker mi je slo iz glave, bom pa povprasal, ce ne bos se resil.
Oz. tko, to uporabljajo tudi restavratorji za odstranjevanje barv. Naneses in pustis da deluje par minut, pol pa gre lazje dol. Ce ima kdo kaksno ime, kako se temu rece pa naj napise, pa bom povedal, ce je to to, meni mi ne pade na misel trenutno.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Jaz sem leto nazaj tudi popackal porfido. Sicer sem zascitil, slabo, ker sem islil da gre fasadna barva enostavneje dol... Cistil sem pa mehasnko na vse mozne nacine, pol pa mi je sosed dal neko zadevo, ki je kar pomagala. Ti ne znam povedat kaj, ker mi je slo iz glave, bom pa povprasal, ce ne bos se resil.
Oz. tko, to uporabljajo tudi restavratorji za odstranjevanje barv. Naneses in pustis da deluje par minut, pol pa gre lazje dol. Ce ima kdo kaksno ime, kako se temu rece pa naj napise, pa bom povedal, ce je to to, meni mi ne pade na misel trenutno.

morda lava?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Bi znalo bit ja. Se to se spomnim, da je bila stvar bazicna in ne kislinska. Sej ne da je delalo cudeze, je pa bila edina stvar, ki je vsaj malo pomagala. Drgnit je bilo vseeno potrebno.

Je pa to bilo v takih belkastih kristalih, ki se jih je pol stopilo v vodi.

Nazadnje urejeno:
13. jul 2011
2.677
626
113
KSZ

Jaz bi najprej na en tlakovec ki je ostal, namazal lavacol, da se prepričaš če ne pusti sledov na tlakovcu. Če je vse OK, namažeš z lavacolom, potem pa z baromatom z rotacijsko sulico.